Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2014-02-26

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία σας για την δημιουργία της κίνησης...

Συνάδελφοι "Συνταξιούχοι εν δράσει",

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία σας για την δημιουργία της κίνησης και ελπίζω σύντομα να αποκτήσει την πλειοψηφία των συνταξιούχων.

Επειδή η μόνιμη κατοικία μου πλέον είναι στην επαρχία (Συκιά Ξυλοκάστρου) δεν μου είναι δυστυχώς εύκολο να παραστώ στην συγκέντρωση της 26ης Φεβρουαρίου.

Σας παρακαλώ όμως ένα από τα θέματα ενημέρωσης να είναι και η φημολογούμενη ένταξη του ΑΤΠΣΥΤΕ στον ΕΟΠΥΥ.

Ελπίζω να μας πληροφορήσετε και για τα υπόλοιπα θέματα μέσω του ιστολογίου σας, όπως άλλωστε κάνετε μέχρι τώρα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Μάρκου

------------------------------------------------------------ 

Αγαπητέ Αλέξανδρε,

Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τη συλλογική μας δουλειά ακόμα καλύτερα. Ελπίζουμε με τη συμβολή όλων, η επικοινωνία μας να γίνεται διαρκώς και πιο ουσιαστική και οι σελίδες των ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ συνταξιούχων να είναι μεστές και πολύχρωμες σε προβληματισμούς, ιδέες και θέματα.

 

Όσον αφορά το θέμα του ΕΟΠΥΥ και των κινδύνων που διατρέχουμε. Γνωρίζεις πολύ καλά πως στη χώρα που ζούμε ταιριάζει γάντι η παροιμία του συγχωρεμένου του Χριστόδουλου για την κατσίκα του γείτονα… Αυτό ισχύει για όλα τα θέματα: Μισθολογικά, Συνταξιοδοτικά, Υγείας κ. ά. Με αφορμή λοιπόν τον περιορισμό των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Υγεία και προκειμένου επικοινωνιακά να προωθήσουν την πολιτική των περικοπών των αντίστοιχων δαπανών, οι κυβερνώντες επέλεξαν και πάλι τον επικοινωνιακό  λαϊκισμό, που τόσο  υποτίθεται ότι τον αντιπαλεύουν…. Έτσι άρχισαν να προβάλλουν την ενοποίηση όλων των ταμείων υγείας ακόμα και αυτών στα οποία το κράτος δεν έχει καμιά συμμετοχή στις δαπάνες, όπως  π.χ. στα αυτοδιαχειριζόμενα ταμεία όπως είναι και το δικό μας και μάλιστα σωματειακής μορφής.
Έτσι άρχισαν δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών τα γνωστά περί πατρικίων και πληβείων στη Βουλή, τα οποία ασφαλώς μαζί με τις γενικότερες κινήσεις εισβολής των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και στο τομέα της υγείας μας ανησύχησαν ιδιαίτερα. Η ανησυχία έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όταν είδαμε  στη πρόσφατη ρύθμιση του προγράμματος μετεργασιακών παροχών να υπάρχει πρόβλεψη ανάθεσης της διαχείρισης του προγράμματος σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και ο πρόεδρος του ΣΣΤΕ στη δημόσια συγκέντρωση του Νοεμβρίου ΄13, να δηλώνει πως έχει την εμπειρία να διαπραγματευτεί με τις ασφαλιστικές εταιρείες αν χρειασθεί!. Καταλαβαίνεις, αν ανοίξουμε τη πόρτα και βγάζουμε έξω από την ΤτΕ τα δικαιώματά μας, που θα βρεθεί σε λίγο η υγεία που βρίσκεται στο στόχαστρο των εταιρειών; Ας σκεφτούμε μόνο τι σημαίνει οικονομικά για τις ασφαλιστικές ένας πληθυσμός 40.000 ασφαλισμένων των Ταμείων Υγείας ΤΥΠΕΤ και ΑΤΠΥΣΥΤΕ τα οποία μαζί με ένα τμήμα των δημοσιογράφων είναι σήμερα έξω από τον ΕΟΠΥΥ.
Ευτυχώς η ανάδειξη των ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ σε ένα σημαντικό πόλο συνδικαλιστικής και όχι μόνο δύναμης, ανέκοψε τις ορέξεις και τους σχεδιασμούς. Τα πράγματα έχουν παγώσει και πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε να μην ανατραπεί η κατάσταση σε βάρος μας. Παράλληλα και η ρευστότητα της γενικότερης πολιτικής  κατάστασης αλλά και οι αναμενόμενες εσωτερικές αλλαγές στην ΤτΕ (Λήξη θητείας μελών της Διοίκησης), αντικειμενικά δρουν σαν ένα άτυπο μορατόριουμ…


Αλέξανδρε,
Είμαστε πάντα στη διάθεση σου για ό,τι χρειασθείς. Επίσης, να ξέρεις ότι το ιστολόγιο των ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ είναι και δικό σου εργαλέιο. Με αυτή την έννοια, μπορείς όποτε θέλεις να δημοσιοποιείς τις απόψεις και τις σκέψεις σου, είτε άμεσα, σχολιάζοντας μιαν ανάρτηση, είτε έμμεσα, στέλνοντας email - σ' αυτήν την περίπτωση, αναλαμβάνουμε εμείς να το δημοσιεύσουμε στο ιστολόγιο στην ανάλογη θέση, που αντιστοιχεί στο περιεχόμενο σου...
Θερμά χαιρετίσματα & καλό σου απόγευμα!

ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ