Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2014-03-05

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Αθήνα 5/3/2014


Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Σε συνέχεια του μηνύματος που σας στείλαμε χθες για τη συλλογή υπογραφών και με αφορμή ερωτήματος συναδέλφου συνταξιούχου, διευκρινίζουμε το λόγο της συλλογής υπογραφών και επισημαίνουμε πως η Κίνησή μας είναι αντίθετη με την ανάθεση της διαχείρισης του Προγράμματος Μετεργασιακών Παροχών σε ασφαλιστική εταιρία.
Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του Κανονισμού Διαχείρισης του Προγράμματος Μετεργασιακών Παροχών, ο οποίος δεν διενεμήθη στους συναδέλφους συνταξιούχους, η διαχείριση του Προγράμματος δύναται να ανατίθεται σε ασφαλιστική εταιρία με απόφαση της πενταμελούς Διαχειριστικής Επιτροπής του Προγράμματος που λαμβάνεται με πλειοψηφία των τεσσάρων μελών αυτής. Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής είναι και ένας εκπρόσωπος του ΣΣΤΕ.

Η Κίνησή μας θεωρεί πως για ένα τόσο σημαντικό θέμα πρέπει να αποφασίσουν όλοι οι συνάδελφοι συνταξιούχοι και όχι μόνος του ο εκπρόσωπος του ΣΣΤΕ. Για το λόγο αυτό ζήτησε εγγράφως από το Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε να αποφασίσει να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς Τακτικής Συνέλευσης για συζήτηση και λήψη απόφασης το εξής θέμα: η ψήφος του εκπρόσωπου του ΣΣΤΕ στη Διαχειριστική Επιτροπή του Προγράμματος να είναι σύμφωνη και να υλοποιεί απόφαση ΄Εκτακτης προς αυτό Συνέλευσης, η οποία θα ληφθεί με πανελλαδική ψηφοφορία.
Επειδή δεν είχαμε καμιά απάντηση στο αίτημά μας και πλησίαζε η ημερομηνία της σύγκλησης της Τακτικής Συνέλευσης, αποφασίστηκε στη μηνιαία συνάντηση της Κίνησης, την 26/2/2014,  η συγκέντρωση των απαραίτητων υπογραφών, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Καταστατικού του ΣΣΤΕ,  προκειμένου να  τεθεί το θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης στην προσεχή Τακτική Συνέλευση ή αν δεν καλύπτονται τα χρονικά περιθώρια να συγκληθεί άμεσα Έκτακτη Συνέλευση για το συγκεκριμένο θέμα.
Στο μήνυμα που σας έχει σταλεί την 27/2/2014, μετά τη μηνιαία συνάντηση της Κίνησης μας, είναι συνημμένο το «Πρόγραμμα Μετεργασιακών Παροχών - Ένα νέο μέρισμα για όλο το προσωπικό- Ερωτήσεις  Απαντήσεις για το διαχωρισμό του Μερίσματος», στο οποίο υπάρχει ειδική αναφορά για το θέμα αυτό (σελίδα 6). Επίσης το «Πρόγραμμα» έχει αναρτηθεί και στο blog της Κίνησης: https://endrasei-ste.blogspot.com  

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι σημαντικό η ψήφος του εκπροσώπου του ΣΣΤΕ στη Διαχειριστική Επιτροπή του Προγράμματος, για οποιαδήποτε ουσιαστική και αξιόλογη μεταβολή του υφιστάμενου Κανονισμού και ειδικά για την ανάθεση του Προγράμματος σε ασφαλιστική εταιρεία, να είναι σύμφωνη με τη θέληση των συναδέλφων συνταξιούχων που θα εκφρασθεί με τη σύγκληση ΄Εκτακτης Συνέλευσης και τη διενέργεια πανελλαδικής ψηφοφορίας.

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
Αναγνωστοπούλου Δήμητρα, Βαξεβανάκη Έλλη, Δεληπέτρος Δημήτρης, Ευσταθίου Κώστας, Καραγιάννης Ιπποκράτης, Καραφωτιά Φωφώ, Κουλούρης Γιώργος, Κωνστανταράκη Εύα, Μαγκλάρας Κώστας, Μελισσείδου Ελένη, Μοσχονησίου Βάσω, Μπαλαούρας Μάκης, Μπουλαλά Αγγελική, Νέστωρας Γιώργος, Παπαμάργαρης Χάρης, Πατσιλίβα Μαργαρίτα, Χατούπη Μαρία.

«ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ