Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2014-05-15

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ 13.5.2014

"ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

Ιστολόγιο http://endrasi-ste.blogspot.com  
Email endrasi.ste@gmail.com

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ 13.5.2014
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 15.5.2014
Συνάδελφοι,

Διενεργήθηκε προχθές σε Αθήνα και Παραρτήματα, η ψηφοφορία για την τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού, σύμφωνα με την αντικαταστατική διαδικασία την οποία επέλεξε η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε., ακόμη και μετά την εξώδικη πρόσκληση συναδέλφων της Κίνησής μας για συμμόρφωση και συνεννόηση.

Σας ενημερώνουμε ότι: α) από το σύνολο των 2.326 εγγεγραμμένων συναδέλφων στην Αθήνα συμμετείχαν και ψήφισαν 388συνάδελφοι, δηλαδή ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία στην Αθήνα 16,68% και
β) η συνολική διαδικασία καταμέτρησης θα διεξαχθεί την Τρίτη 20.5.2014.  

Η εντυπωσιακή αποχή-απάντηση των συναδέλφων της Αθήνας κατά την προχθεσινή ψηφοφορία επιβάλλεται να προβληματίσει το προεδρείο του Δ.Σ. σε σχέση με τις άκρως αντιδεοντολογικές πρακτικές και επιλογές τις οποίες ακολουθεί στην άσκηση της διοίκησης του Σ.Σ.Τ.Ε., τις οποίες δεν τόλμησαν να ακολουθήσουν άλλοι, ειδικά στο χώρο των συνταξιούχων, ούτε στις εποχές της παντοδυναμίας τους και του κομματικού-παραταξιακού συνδικαλισμού.
Μακάρι το προεδρείο να επεδείκνυε την ίδια ενεργητικότητα και σπουδή, την οποία επέδειξε για την τροποποίηση του Kαταστατικού με μνηνονιακού τύπου πρακτικές του “ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε όλα”, και για τα μερίσματα Δώρων και επιδόματος αδείας, τα οποία κακώς δεν χορηγούνται στους συνταξιούχους μας.

Η Κίνησή μας, “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχοι ΤτΕ, η οποία αντέδρασε αποφασιστικά και συνέβαλε στην απόρριψη των απαράδεκτων μεθοδεύσεων, θα προβεί σε μια συνολική και αναλυτική εκτίμηση της κατάστασης, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.  
.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Αναγνωστοπούλου Δήμητρα, Βαξεβανάκη Έλλη, Δεληπέτρος Δημήτρης, Ευσταθίου Κώστας, Καραγιάννης Ιπποκράτης, Καραφωτιά Φωφώ, Κουλούρης Γιώργος, Κουρκουτσάκη Τίνα, Κωνστανταράκη Εύα,  Μαγκλάρας Κώστας, Μελισσείδου Ελένη, Μπαλαούρας Μάκης, Μοσχονησίου Βάσω, Μουτσάκη Μάρθα, Μπουλαλά Αγγελική, Νέστωρας Γιώργος, Παπαμάργαρης Χάρης, Πατσιλίβα Μαργαρίτα, Χατούπη Μαρία, Χρηστίδης Απόστολος.