Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2019-03-30

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

29 Μαρτίου 2019

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με έκπληξη και σκεπτικισμό είδαμε την σημερινή κοινή ανακοίνωση ΣΣΤΕ-ΣΥΤΕ σχετικά με την αναβολή της απόφασης για την παύση των κρατήσεων των Ν. 4051 και 4093/12 επί των συντάξεών μας από το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας.
Επειδή η μοναδική μέχρι στιγμής πληροφόρηση που έχουμε είναι από την παραπάνω ανακοίνωση και, σύμφωνα με αυτή, το σημερινό Γ.Σ. αποφάσισε την αναβολή μετά από πρόταση της Κυβερνητικής Επιτρόπου,

Ζητάμε να ενημερωθούμε από την Τράπεζα επίσημα και όχι μέσω του αυτοδιορισμένου εκπροσώπου τύπου του Γ. Σ., προέδρου του ΣΥΤΕ :

-Τί ακριβώς συνέβη κατά τη συζήτηση του θέματος στο Γενικό Συμβούλιο,
-Ποιά ακριβώς ήταν η εισήγηση του κ. Διοικητή και των υπηρεσιακών παραγόντων,
-Πού ακριβώς έγκειται το θέμα «νομιμότητας» και πώς παρουσιάστηκε η «παρέμβαση Χουλιαράκη» μέσω της Κυβερνητικής Επιτρόπου,
-Ποιά θέση ακριβώς πήραν τα υπόλοιπα μέλη του Γενικού Συμβουλίου: οι δύο Υποδιοικητές, τα τρία μέλη του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής και τα υπόλοιπα μέλη.
Θεωρούμε ότι:

η Διοίκηση, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ και οι όποιοι παράγοντες εκτός ΤτΕ (Κυβέρνηση, Υπουργός, κλπ) θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υποχρεούνται να διαφυλάξουν το κύρος και τη θεσμική ανεξαρτησία της Τράπεζας.  Σε αντίθετη περίπτωση, θα βρίσκουν απέναντί τους το σύνολο των συνταξιούχων, ανεξάρτητα από τη συνδικαλιστική παράταξη στην οποία ανήκουν. Υπερασπιζόμαστε ΜΟΝΟ τα νόμιμα και δίκαια αιτήματά μας και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίησή τους.

Καλούμε:
το υπηρεσιακό Προεδρείο του ΣΣΤΕ και τις επί μέρους συνδικαλιστικές κινήσεις του Συλλόγου μας, που λάβαμε μέρος στις χθεσινές αρχαιρεσίες, να συγκροτήσουμε διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία την Δευτέρα 1.4.2019, ημέρα της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας, θα καταθέσει επίσημη διαμαρτυρία για το όλο θέμα στη Διοίκηση και θα ζητήσει συνάντηση με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ώστε να διευκρινισθούν οι κατηγορίες για παρεμβάσεις της στην σχετική διαδικασία.

Καλούμε σε συμπαράταξη/κοινή συνάντηση και τις λοιπές συνδικαλιστικές κινήσεις του χώρου, με γνώμονα, όπως επανειλημμένα έχουμε διακηρύξει, την προστασία των συμφερόντων των μελών του Συλλόγου μας απέναντι σε κάθε παράγοντα, θεσμικό ή κυβερνητικό.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”Συνταξιούχων ΤτΕ