Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2014-11-08

«Στώμεν καλώς»

της συν. Εύας Κωνστανταράκη


Σύμφωνα με το Χριστιανικό  εορτολόγιο, 8 Νοεμβρίου  γιορτάζεται η Σύναξη των Αγγέλων.
Η Χριστιανική Παράδοση λέει ότι κάποια στιγμή ο Εωσφόρος, ο Αγαπημένος Άγγελος του Πλάστη, θέλησε να γίνει ο ίδιος Θεός.
Ουδέν μεμπτόν, μιας και τα πλάσματα φτιαχτήκαν από  Θεία Αγάπη  για να τα μοιράζονται όλα, Μαζί Του, ό,τι Είχε.
Όμως ο Εωσφόρος, που είχε την απόλυτη ελευθερία βούλησης, (πώς αλλιώς όταν υπάρχει Αγάπη;) ξέχασε την Κοινωνία, ξέχασε το Μοίρασμα. Επέλεξε τον  εγωκεντρισμό, τον Ατομισμό  και  κατά συνέπεια  την Εξουσία. Μιαν Εξουσία  που θα τον  υπηρετούσε, όχι την εξουσία που υπηρετεί και  θυσιάζεται.
Ο ένας μετά τον άλλον, οι Άγγελοι άρχισαν να επιλέγουν αυτόν το δρόμο. Πάντα ότι εξυπηρετεί το άτομο μας μόνο, είναι πιο επιθυμητό και πιο εύκολο.

Ο Κόσμος που είχε Δημιουργηθεί «Καλώς Λίαν», άρχισε να καταστρέφεται. Τότε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ  κάλεσε όλα τα Τάγματα των Αγγέλων (9), και  είπε «Στώμεν καλώς»
Οι Άγγελοι είχαν την ελευθερία να επιλέξουν να συνεισφέρουν   στην Καταστροφή  η στην Υπηρεσία.
 Ευτυχώς οι πολλοί επέλεξαν την Υπηρεσία (τα 8 τάγματα από τα 9). Και από τότε, αθέατα,  σιωπηλά,  ακούραστα, Βοηθούν,  Υπηρετούν  τους Ανθρώπους  και όλη τη Δημιουργία χωρίς αντάλλαγμα.


Το ίδιο συμβαίνει και με εμάς  τους  ανθρώπους. Έχουμε την Απόλυτη ελευθερία να επιλέξουμε   ανάμεσα στην Καταστροφή και την Υπηρεσία, μέσα  στο μικρόκοσμο  που ζούμε, κάθε στιγμή.
Εδώ, σήμερα, τώρα, που  κάποιοι επιλέγουν την Καταστροφή, κάποιοι άλλοι αφήνουν να συμβαίνει. Σε μας ταιριάζει το «Στώμεν Καλώς», με όποιο κόστος. Να  γίνουμε «ανάχωμα»  σε όλο αυτό που συμβαίνει  στο χώρο  μας, αλλά και σε ολόκληρη την  ελληνική κοινωνία. Να υφάνουμε ένα  πολύχρωμο, λαμπερό δίχτυ προστασίας, με κλωστές την Εντιμότητα, την Αφοσίωση, την  Αλληλεγγύη, την  Αγάπη, την Ανιδιοτέλεια, την Προσφορά.

Συνάδελφοι, «Στώμεν Καλώς»


Εύα Κωνστανταράκη

 * «Στώμεν Καλώς»: Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στάθηκε στο κέντρο και αναφώνησε: «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου Θεού» (σταθείτε γερά, σταθείτε με σεβασμό στο Θεό)