Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2018-11-09

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αθήνα,  9 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΦ ΑΠΑΞ 1.4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!
Συνάδελφοι,
Δεν δεχόμαστε οτι οι εξελίξεις στην ΤτΕ εξαρτώνται από εκείνες του Δημοσίου, αφού κάτι τέτοιο αντιβαίνει σαφώς την λειτουργική ανεξαρτησία της ΤτΕ. Θεωρούμε όμως πως αξίζει η αναφορά στη χθεσινή απόφαση του Ελληνικού  Κοινοβουλίου, να επιστραφούν 1.4 δις. ευρώ, σε όλους τους δικαιούχους (εν ενεργεία και συνταξιούχους) των ειδικών μισθολογίων για τις περικοπές που τους είχαν επιβληθεί με τον Ν.4093/2012!! Επισημαίνουμε, ότι   οι συνταξιούχοι της ΤτΕ, υποστήκαμε  τις περικοπές  των προηγούμενων νόμων (4024/2011 και 4051/2012),  μετά την εφαρμογή από 1.1.2013 του Ν.4093/2012!!
Η παραπάνω εξέλιξη αφαιρεί πλέον κάθε δικαιολογία νέων καθυστερήσεων, ειδικά μετά την ανακοίνωση (30/6.11.2018) που εξέδωσε ο ΣΣΤΕ, σε συνέχεια της συνάντησης των Προέδρων των δύο Συλλόγων (ΣΣΤΕ/ΣΥΤΕ) με τον Διοικητή!!
Ο Διοικητής της Τράπεζας και τα μέλη της Διοίκησης, έχουν ήδη και εγγράφως τη συγκατάθεση των μελών του Γενικού Συμβουλίου, για την επίλυση του θέματος και στην ΤτΕ!! Αν η Διοίκηση θέλει, υπάρχει χρόνος να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφάλισης πριν το επόμενο Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ και να αποφασίσει την άμεση διακοπή των μνημονιακών κρατήσεων και τη διαδικασία επιστροφής των παρακρατηθέντων. Η ενδεδειγμένη αυτή απόφαση, όχι μόνο θα αποκαταστήσει την κλονισμένη ήδη συνοχή του ενιαίου προσωπικού της ΤτΕ, αλλά θα επιτρέψει και στους συνταξιούχους, μετά από πέντε χρόνια, να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα χωρίς περικοπές, όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια η Διοίκηση, τα στελέχη και οι εν ενεργεία συνάδελφοι.
Τέλος δημοσιεύουμε και  το άρθρο 6 παρ.1 της χθεσινής τροπολογίας για να μην υπάρχει καμιά δικαιολογία περαιτέρω καθυστερήσεων:
«Άρθρο 6 Καταβολή χρηματικού ποσού σε συνταξιούχους
1.    Στους συνταξιούχους των κατηγοριών προσωπικού των άρθρων 1-5 (ειδικών μισθολογίων) καταβάλλεται εφάπαξ χρηματικό ποσό, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ της μηνιαίας σύνταξης που θα δικαιούνταν να λάβουν εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι μισθολογικές διατάξεις του ν.4093/2012 και αυτής που πράγματι τους κατεβλήθη κατ εφαρμογή των εν λόγω διατάξεων …..».

Οι συνάδελφοι αγκαλιάζουν τις  ενημερωτικές συγκεντρώσεις
Συνάδελφοι,
Η συγκέντρωση της Τετάρτης 7.11.2018, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Καταδεικνύεται έτσι η θέληση των συναδέλφων να καθιερώσουν την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, ως ημέρα συλλογικής ενημέρωσης, συζήτησης και διαλόγου. Από τις τοποθετήσεις όλων των ομιλητών, καταγράφηκε η πλήρης διάσταση με τους χειρισμούς του Προεδρείου του ΣΣΤΕ στο θέμα της υλοποίησης της Γνωμοδότησης του Ν.Σ. της ΤτΕ, το οποίο μάλιστα απέρριψε και  την κοινή πρόταση των Συμβούλων της μειοψηφίας, για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΣΣΤΕ, με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων, για αυτό το θέμα!!
Η συγκέντρωσή μας αποφάσε, στην επόμενη συνάντηση της Τετάρτης 5.12.2018 να καθοριστούν, εάν χρειαστεί, περαιτέρω δέουσες ενέργειες....

Η τελευταία ανακοίνωση του ΣΣΤΕ, που μας ενημερώνει για τη συνάντηση των Προέδρων των δύο Συλλόγων με τον Διοικητή, είναι πλήρως απογοητευτική και αποκαλυπτική, για το πώς εννοούν τη συνδικαλιστική λειτουργία!! Καθώς απεργάζονται την πλήρη καταπάτηση των δικαιωμάτων μας ο «κύκλος» των συνομιλητών στενεύει!! Όχι μόνο δεν συμμετείχαν στη συνάντηση όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, γεγονός που θα προσέδιδε κύρος και δύναμη στην πλευρά του προσωπικού, αλλά ούτε καν οι Γ. Γραμματείς των Συλλόγων!!  Από τη συνάντηση τριών ομοϊδεατών, εγείρονται βάσιμες και ισχυρές αμφιβολίες αν ανακοινώθηκε αυτό που συζητήθηκε!! 

Οι συνταξιούχοι όμως δεν τρώνε κουτόχορτο όπως κάποιοι νομίζουν
Πώς  είναι δυνατόν:
·      η ΤτΕ να μην υπάγεται  στον ΕΦΚΑ και στους Φ.Κ.Α. αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το δελτίο τύπου του αρμόδιου Υφυπουργού,
·      η ΤτΕ να είναι εκτός ΗΔΙΚΑ Α.Ε.,
·      η ΤτΕ να είναι εκτός μνημονιακής δέσμευσης, σχετικά με το ύψος της δαπάνης συντάξεων που καταβάλλονται υπό την εγγύηση του Δημοσίου,  
και κάποιοι να μετέρχονται κάθε είδους πρακτικές ώστε να μην επιστραφούν στους συνταξιούχους τα αυτονόητα, επειδή δεν ευνοούνται οι πολιτικοί τους σχεδιασμοί!!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ