Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2023-11-06

Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση των συνταξιούχων μας…

Αν και για μια ακόμα διετία είχαμε αυξημένο το εκλογικό μας ποσοστό για το Δ.Σ. του ΣΣΤΕ, με αποτέλεσμα σήμερα, σχεδόν ένας στους τέσσερις συνταξιούχους να επιλέγει το ψηφοδέλτιό μας, δεν μας ικανοποιεί.

Ο στόχος της αλλαγής πολιτικής στο ΣΣΤΕ, για την αποτροπή της εισόδου ασφαλιστικής εταιρείας στο χώρο της υγείας μας και της αποκατάστασης των συνταξιούχων μας ως προσωπικού της ΤτΕ, δεν επετεύχθη. Αντίθετα, η απώλεια της έδρας της Αναγεννητικής Πρωτοβουλίας για μια μόνο ψήφο υπέρ της ΔΕΚΣ (η οποία έτσι επωφελήθηκε και έβγαλε 2η έδρα στο Δ.Σ. του ΣΣΤΕ) με την παράλληλη διατήρηση των 5 εδρών της ΔΗ.ΣΥ (έστω και με μειωμένο εκλογικό ποσοστό), προϊδεάζει για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής στο ΣΣΤΕ.

Θετική παρακαταθήκη αυτών των εκλογών, η συνεργασία των Εν Δράσει και της Αναγεννητικής στο Ταμείο Υγείας, η οποία επιδοκιμάσθηκε από τους συνταξιούχους, λαμβάνοντας το 28% των ψήφων και εκλέγοντας τον ένα από τους δύο εκπροσώπους των συνταξιούχων στο Ταμείο Υγείας. Εκπρόσωπο σταθερά προσανατολισμένο στην ενίσχυση του Ταμείου Υγείας και αποτροπής εισόδου ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας στο χώρο της υγείας μας. Εκ του αποτελέσματος είναι εμφανές, ότι αν, όπως προτείναμε, η συνεργασία είχε επιτευχθεί και για το Δ.Σ. του ΣΣΤΕ, δεν θα είχε χαθεί η έδρα της Αναγεννητικής.

Στην επόμενη διετία, οι τρείς σύμβουλοι των Εν Δράσει, καλούνται πλέον να ασκήσουν μόνοι εντός του Δ.Σ. υπεύθυνη, ενωτική, διεκδικητική και αποτελεσματική πολιτική. Οι ευθύνες της Κίνησής μας αυξάνουν.

Καλούμε τους συναδέλφους της Αναγεννητικής, αλλά και όλους όσους κατανοούν την ανάγκη συστράτευσης και ενότητας χωρίς κομματικούς ή άλλους διαχωρισμούς, να προχωρήσουμε από κοινού στην υπεράσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων και στην αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας και ενότητας του συλλόγου μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση των συνταξιούχων μας.

6/11/ 2023

Ευσταθίου Κώστας μέλος της Ο.Σ. των Εν Δράσει