Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2019-03-18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 51

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  51

                                                           
Αθήνα,  Μάρτιος   2019

Οι συνταξιούχοι αξίζουν το σεβασμό ΟΛΩΝ…
Η κωμωδία........δεν πάει άλλο.......!

Συνάδελφοι,
Α. .....Ολίγη...από ιστορία:

·        Πριν ένα χρόνο υπογράφηκε συλλογική σύμβαση μεταξύ ΣΥΤΕ και Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έδινε αυξήσεις αποδοχών στο εν ενεργεία προσωπικό της, και φυσικά στα ίδια τα μέλη της Διοίκησής της, χωρίς να απασχολήσει τον κ. Διοικητή τί αντίστοιχα ισχύει στον Δημόσιο Τομέα.
·        Το Συμβούλιο Ασφάλισης της Τράπεζας, μετά από αφωνία 4 ετών, συνεδρίασε στις 4 Μαρτίου για δεύτερη φορά με θέμα την άρση των περικοπών των αποδοχών των συνταξιούχων της Τράπεζας, αλλά ο κ. Διοικητής, πιστός στην ρήση «δύο μέτρα και δύο σταθμά» και σε όσα εξαγγέλλει επανειλημμένα δημόσια περί τρίτου πυλώνα και περικοπών συντάξεων, αρνήθηκε για άλλη μιά φορά να συμφωνήσει, παρά τη Γνωμοδότηση του Νομικού του Συμβουλίου και παρά τις επιστολές του Υφυπουργού Εργασίας, που επιβεβαιώνουν την ανεξαρτησία της ΤτΕ και την αρμοδιότητά της να αποφασίζει μόνη της για τα συνταξιοδοτικά της.
·        Η προσχηματική δικαιολογία της απουσίας της κυβερνητικής επιτρόπου, παρόλο που, σύμφωνα με το άρθρο 37Α του Καταστατικού, δεν απαιτείται η παρουσία της για να ληφθεί απόφαση, δεν έπεισε κανέναν παρά μόνο τους Προέδρους των δύο Συλλόγων (ΣΥΤΕ και ΣΣΤΕ), οι οποίοι εξέδωσαν και κοινή ανακοίνωση.
·        Η προώθηση της απόφασης των υπόλοιπων μελών του Συμβουλιου Ασφάλισης στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας, που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου, απαιτεί από τον κ. Διοικητή να εισηγηθεί το θέμα. Πώς άραγε θα εισηγηθεί κάτι με το οποίο διαφωνεί;;
·        Βρισκόμαστε έτσι μπροστά στην πρωτοφανή αντίφαση, ένα συμβούλιο να λαμβάνει απόφαση με αποχή του προεδρεύοντος και αυτός ο προεδρεύων να έχει την αρμοδιότητα να εισηγηθεί για έγκριση την απόφαση αυτή σε ανώτερο συμβούλιο, του οποίου επίσης προεδρεύει, ενώ διαφωνεί.

         Β.  Συμπεράσματα:
Ø      Δεν διαψεύδονται από Διοίκηση και ΣΣΤΕ όσα καταγγέλλουν οι «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» για τις συνέπειες της κατάργησης του νόμου «Κατρούγκαλου»!
Ø      Δεν δεσμεύονται δημόσια η Διοίκηση και ο ΣΣΤΕ ότι «λύσεις» ανάθεσης και διαχείρισης συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων σε ασφαλιστικές δεν έχουν θέση στο χώρο μας!
Ø      Δεν παραδέχεται δημόσια ο ΣΣΤΕ ότι, ακόμα και αν περιληφθεί το θέμα της άρσης των περικοπών των συντάξεών μας στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς Γενικού Συμβουλίου, για να ληφθεί κατά πλειοψηφία απόφαση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κ. Διοικητή, απαιτείται η στήριξη εκείνων των μελών,τα οποία το Προεδρείο καθύβριζε για πιέσεις και παρεμβάσεις  στις αρμοδιότητες του Διοικητή, όταν ενυπογράφωςπρότειναν την κατάργηση όλων των περικοπών και την επιστροφή των αναδρομικών και όχι μόνο των δύο κρατήσεων!

Όσοι νομίζουν ότι υπάρχει πιθανότητα να αποδεχτούμε, μετά τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, την ένταξή μας στο δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα με ένα «προαναγγελθέν ατύχημα» παράδοσης των δικαιωμάτων μας τύπου «Πετραλιά» ή με την ενεργοποίηση αποφάσεων τύπου «ΤΙΤΑΝΙΑ», είναι οικτρά γελασμένοι.
Ήδη πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων αναγνωρίζουν το «Πρόγραμμα Μετεργασιακών Παροχών» ως καταστατική υποχρέωση της Τράπεζας σύμφωνα με τις ΣΣΕ 1948 και 1951!!

Ο εμπαιγμός των συνταξιούχων πρέπει να σταματήσει …και η ώρα είναι ΤΩΡΑ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”Συνταξιούχων ΤτΕ


Αναγνωστοπούλου Δήμητρα, Βαξεβανάκη Έλλη, Βαξεβανάκη Ιουλία, Γκότσης Δημήτρης, Γρατσίας Ηλίας, Διαμαντής Ανδρέας, Δασκαλάκης Νίκος, Δεληπέτρος Δημήτρης, Ευσταθίου Κώστας, Καραγιάννης Νίκος, Καραδήμα Ζωή, Καραφωτιά Φωφώ, Κεφάλας Παναγιώτης, Κουλούρης Γιώργος, Κουρκουτσάκη Τίνα, Κωνστανταράκη Εύα, Λεμπέσης Παναγιώτης, Μαλαπάσχας Παναγιώτης, Μανώλης Παύλος, Μασσαλάς Δημήτρης, Μελισσείδου Ελένη, Μοσχονησίου Βάσω, Μουτσάκη Μάρθα, Μπελίτσος Γρηγόρης, Μπουλαλά Αγγελική, Νικολόπουλος Σωτήρης, Νικολοπούλου Βίκυ, Παπαγεωργάκης Μάρκος, Παπαμάργαρης Χάρης, Ραγιάς Νικόλαος, Στρίμπερης Θόδωρος, Φιωτάκη Έβη, Φλεμετάκης Γιώργος, Χατούπη Μαρία, Χάρακα Παναγιώτα, Χρηστίδης Απόστολος.