Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2020-02-15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20

                                              Αθήνα, 14Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ  ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Συνάδελφοι,

Μπροστά στην συνεχιζόμενη κοροϊδία μας στο θέμα της κατάργησης των κρατήσεων, τον διαχωρισμό μας σε συνταξιοδοτούμενους πριν ή μετά την 1.1.2015 και  την υπαγωγή μας από το παράθυρο στο Δημόσιο, η Κίνηση των ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, «δεν κρύφτηκε»... Χωρίς δισταγμούς, ανέλαβε μεγαλύτερες ευθύνες από εκείνες που της αναλογούσαν με βάση το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα του Μαρτίου 2019 (ποσοστό 20%), στηρίζοντας την έκτακτη Γενική Συνέλευση που έδινε δυνατότητα στο σύνολο των συνταξιούχων της ΤτΕ να ενημερωθούμε άμεσακαι να αντιδράσουμε ανάλογα σε αποφάσεις που ανατρέπουν το παρόν και το μέλλον μας.

Μέσα σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, με μοναδικό αποδέκτη των επιθέσεων την Κίνησή μας, και αντιδημοκρατικών πρακτικών της πλειοψηφίας: μετακινήσεις και διαμονή οικονομικά διασφαλισμένες από τον ΣΣΤΕ επιλεκτικά για ορισμένους μόνο συναδέλφους και όχι ισότιμα για όλους όσους θα ήθελαν να παρευρεθούν  στην Γ.Σ,  έναρξη της ψηφοφορίας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Προέδρου(!!), διακίνηση σταυρωμένων ψηφοδελτίων κ.ά, 32% των συνταξιούχων καταδίκασε απερίφραστα την πολιτική της πλειοψηφίας, ενώ ένα περίπου 5% προσέφυγε στην επιλογή του λευκού και του άκυρου. Περίπου 4 στους 10 συναδέλφους δεν  αποδέχθηκαν και δεν υιοθέτησαν τους ισχυρισμούς της πλειοψηφίας για όσα δεν έκανε (κατάργηση περικοπών) και για όσα με τη ψήφο της συνήργησε  στο Συμβούλιο Ασφάλισης της 22.11.2019, σε βάρος μας.      
Συνάδελφοι,

Μέσα στις συνθήκες που προαναφέραμε και σε κλίμα ταλαντεύσεων για την έκτακτη Γ.Σ από την Αναγεννητική Πρωτοβουλία και την προσχώρηση αντικειμενικά της ΕΣΑΚ στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας με το κοινό «όχι στους υπονομευτές», δεν θα μπορούσε να υπάρξει η αναγκαία αλλαγή πολιτικής με Διαπαραταξιακή ενότητα στο  ΣΣΤΕ . Το αποτέλεσμα αποτελεί όμως ένα πολύ σαφές μήνυμα κινητικότητας των συνταξιούχων που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.  Από την πλευρά μας θα επιμείνουμε  με κάθε τρόπο στην ακύρωση των δυσμενών τετελεσμένων για τους συνταξιούχους της ΤτΕ. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ