Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2016-11-16

Ας το ξανασκεφτούν…

Ας το ξανασκεφτούν…

Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι  ή   οικογένειες   συναδέλφων, που η σύνταξη τους είναι μικρότερη των 600 ευρώ. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιάσω την  δυσκολία τους να επιβιώσουν.

Η Διοίκηση έχει αποφασίσει, να μη εξυπηρετηθούν με  το Δάνειο των τριών συντάξεων, οι συνάδελφοι με  εισπραττόμενη  σύνταξη, . κάτω των 600 ευρώ.

 Αν υπολογίσει κανείς,  μόνο  το  ποσόν  της   περικοπής των δώρων  και του επιδόματος αδείας για ένα έτος, που παραμένουν  στη Τράπεζα,   υπερκαλύπτεται το ποσόν, των δύο συντάξεων που θα έπαιρναν αυτοί οι συνάδελφοι. Επιπλέον έστω και δύσκολα, είναι σίγουρο πως θα το  αποπληρώσουν.  

Αν μάλιστα υπολογίσουμε το ποσόν που έχει συσσωρευτεί στη Τράπεζα τα τελευταία τρία χρόνια, από τις  ίδιες  περικοπές αυτών των συναδέλφων, τότε αβίαστα κανείς αποδέχεται πως και  οι συνάδελφοι αυτοί έχουν στερηθεί μεγαλύτερων ποσών αυτών που αιτούνται να δανειοδοτηθούν.

Νομίζουμε πως χρειάζεται επανεξέτασης μια τέτοια απόφαση, που  εξορίζει συναδέλφους μας από τη περιοχή της αξιοπρέπειας. Η Λήψη και από αυτούς τους συναδέλφους ενός ποσού δανείου, θα εξέφραζε μια ευαισθησία τόσο αναγκαία στις μέρες μας.


Ευαγγελια Κωνστανταράκη  Μέλος του ΣΣΤΕ, εκ μέρους των εν Δράσει