Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2018-07-02

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 3 Ιουλίου  2018
Επίσημα τέλος στην  εμπλοκή μας με την ΗΔΙΚΑ Α.Ε.!!

Συνάδελφοι,
Με επιστολή του συναδέλφου Βουλευτή Μ. Μπαλαούρα προς το Δ.Σ του Σ.Σ.Τ.Ε., πληροφορηθήκαμε, πως ο αρμόδιος Υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος, την Παρασκευή 29.6.2018 έστειλε επιστολή προς τη Διοίκηση της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., (έχει αναρτηθεί στο ιστολόγιο των «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», για να την διαβάσετε κάντε κλικ: https://drive.google.com/file/d/1F7X74zS62vm89XjYsIgHvjA6oVZbzWVm/view) ως προς την παροχή στοιχείων από την ΤτΕ, διευκρινίζοντας με απόλυτη σαφήνεια τα παρακάτω: «Ως προς τα ζητήματα υπολογισμού, απονομής και πληρωμής συντάξεων της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως αυτές κανονίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες της κατά την ισχύουσα νομοθεσία, η υποχρέωση της Τράπεζας της Ελλάδος προς την ΗΔΙΚΑ ΑΕ εξαντλείταιστη γνωστοποίηση των ποσών συντάξεων, που  εξ΄ ιδίων πόρων καταβάλλει, αποκλειστικά προς το σκοπό εφαρμογής της κειμένης νομοθεσίας στις περιπτώσεις συρροής περισσοτέρων συντάξεων.»
Μετά τα παραπάνω, η αδικαιολόγητη πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, να μας ενσωματώσει στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε. με ασφαλιστικούς φορείς που λειτουργούν με την εγγύηση του δημοσίου, έλαβε τέλος!!  Με τη συμβολή του συναδέλφου μας και τις ενέργειες της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου, η απεμπλοκή μας από τις διαδικασίες της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. είναι πλέον γεγονός. Σφραγίσθηκε, οριστικά και αναντίρρητα πλέον, η  θεσμική ανεξαρτησία της ΤτΕ και του προσωπικού της!!
Η Κίνησή μας, μετά από αυτή την εξέλιξη που δικαιώνει τις θέσεις της, θέλει δημόσια να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην αποκατάσταση της θεσμικής νομιμότητας και της ηθικής  καικυρίως τον συνάδελφό μας Μάκη Μπαλαούρα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ Αναγνωστοπούλου Δήμητρα, Βαξεβανάκη Έλλη, Βαξεβανάκη Ιουλία, Γκότσης Δημήτρης, Γρατσίας Ηλίας, Διαμαντής Ανδρέας, Δασκαλάκης Νίκος, Δεληπέτρος Δημήτρης, Ευσταθίου Κώστας, Καραγιάννης Νίκος, Καραδήμα Ζωή, Καραφωτιά Φωφώ, Κεφάλας Παναγιώτης, Κουλούρης Γιώργος, Κουρκουτσάκη Τίνα, Κωνστανταράκη Εύα, Λεμπέσης Παναγιώτης, Μαλαπάσχας Παναγιώτης, Μανώλης Παύλος, Μασσαλάς Δημήτρης, Μελισσείδου Ελένη, Μοσχονησίου Βάσω, Μουτσάκη Μάρθα, Μπελίτσος Γρηγόρης, Μπουλαλά Αγγελική, Νικολόπουλος Σωτήρης, Νικολοπούλου Βίκυ, Παπαγεωργάκης Μάρκος, Παπαμάργαρης Χάρης, Ραγιάς Νικόλαος, Στρίμπερης Θόδωρος, Φιωτάκη Έβη, Φλεμετάκης Γιώργος, Χατούπη Μαρία, Χάρακα Παναγιώτα, Χρηστίδης Απόστολος.

Σημείωση: Ελπίζουμε το Προεδρείο του Σ.Σ.Τ.Ε., να βρει το θάρρος να αναγνωρίσει τα αυτονόητα. Για εμάς η ενότητα ήταν και είναι μονόδρομος…