Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2021-04-14

Δελτίο Τύπου Τηλεδιάσκεψης

Αθήνα, 14 Απριλίου 2021
 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με συναδέλφους από Μακεδονία και Θράκη

 

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες, 13.4.2021, η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση-συζήτηση της κίνησής μας με συνταξιούχους συναδέλφους της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στον καιρό της πανδημίας και του εγκλεισμού, που κάθε ζωντανή συλλογική επαφή έχει καταστεί αδύνατη, με τις εμπειρίες που αποκτήσαμε από τις διαδικτυακές συνεδριάσεις της Ομάδος Συντονισμού, δώσαμε πάλι πρώτοι το στίγμα των καιρών αποδεικνύοντας στην πράξη ότι, όταν υπάρχει θέληση, δεν υπάρχουν εμπόδια στην ενημέρωση και την πληροφόρηση των συναδέλφων μας.

Με την ενεργό συμμετοχή των συναδέλφων μας διεξήχθη γόνιμη συζήτηση, μέσα από την οποία αναδείχθηκαν όλα τα θέματα που μας απασχολούν: η δια νόμου παράταση της θητείας του Δ.Σ. του ΣΣΤΕ και τα σχετικά ζητήματα ορθής λειτουργίας του ως υπηρεσιακού πλέον, η αντισυναδελφική πολιτική του Προεδρείου το οποίο αποδέχεται τις επιλογές της Διοίκησης της ΤτΕ απεμπολόντας τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, οι εκκρεμείς δίκες, το Ταμείο Υγείας, η χωρίς οποιουδήποτε είδους διαχωρισμούς δημοκρατική λειτουργία της κίνησής μας, η πληρότητα και νομιμότητα των επιχειρημάτων και απόψεών μας.

Κοινός τόπος η ανάγκη ενότητας, η αναζήτηση τρόπων απεγκλωβισμού μας από την άκριτη υποταγή στις επιλογές της Διοίκησης, η δημιουργία μιας νέας συλλογικής πλειοψηφίας, ικανής να υπερασπίσει τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα στο πλαίσιο της θεσμικής ανεξαρτησίας της ΤτΕ και του προσωπικού της, το οποίο καταπατείται βάναυσα από το σημερινό Διοικητή με την ψήφο και την ανοχή της σημερινής πλειοψηφίας του ΣΣΤΕ.

 

Θέλησή μας είναι να προχωρήσουμε σύντομα σε επανάληψη της χθεσινής διαδικτυακής συνάντησης με συμμετοχή και συναδέλφων από άλλες περιφερειακές ενότητες. Φιλοδοξούμε οι ενέργειές μας να αποτελέσουν το έναυσμα για την οργάνωση διαδικτυακής πανελλαδικής συζήτησης – συνέλευσης, με την θεσμική ευθύνη του ίδιου του ΣΣΤΕ, που έχει και τα μέσα και τις δυνάμεις να το πράξει, όπως και άλλοι σύλλογοι συνταξιούχων, π.χ. αυτός των συνταξιούχων της Εμπορικής, με μεγάλη επιτυχία.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ

 

Συνάδελφοι, επισκεφθείτε το https://endrasei-ste.blogspot.com όπου είναι αναρτημένη η εισήγησή μας στην τηλεδιάσκεψη με Μακεδονία-Θράκη.