Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2015-12-20

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ II

ΤΕΡΕΖΙΝ
Ένα φαντασμα-τικό καμπαρέ

Η ομάδα θεάτρου «δήλος» σε συμπαραγωγή του θεάτρου ΑΡΓΩ
παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση ΤΕΡΕΖΙΝ.

Θέατρο ΑΡΓΩ
Ελευσινίων 15, πλησίον μετρό Μεταξουργείο, τηλ: 210 5201.684

έως 31 Ιανουαρίου 2016
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 21.30
Κυριακή στις 20:00

Διάρκεια: 105 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€ Γενική Είσοδος |10€ Ομαδικό (Για group των 10 ατόμων) | 8€ Φοιτητικό | 5€Ατέλεια – Ανέργων
Μέλη του Σ ΣΤΕ, αλλά και η συντροφιά τους η  τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ (αντί 15) το άτομο. Αρκεί να δηλώσουν την σχέση τους Με ΤτΕ

Κρατήσεις θέσεων στο 210-5201.684

Λίγα λόγια για τo γκέτο της Τερεζίν

Τερεζίν δεν αποτέλεσε στρατόπεδο εξόντωσης αλλά προπαγάνδας. Χιλιάδες
Εβραίοι καλλιτέχνες βρέθηκαν στην Τερεζίν και αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν έργα προς τιμήν του Γερμανικού κράτους. Ένα εικονικό πολιτιστικό κέντρο, ικανό να πείσει τους επισκέπτες του Ερυθρού Σταυρού και την παγκόσμια κοινή γνώμη για την ευνοϊκή μεταχείριση της εβραϊκής φυλής.

. Αντιμέτωποι με τον βέβαιο θάνατο, καλούνται να δημιουργήσουν για μια τελευταία φορά πριν σταλούν στους θαλάμους αερίων.. Ένα καλλιτεχνικό διάβημα ως ύστατη προσπάθεια επιβίωσης, μια μουσικoχορευτική παράσταση ως απάντηση στην φρικαλεότητα των βασανιστηρίων.

Χριστούγεννα 2015

Χριστούγεννα  2015

Ο Θεός ενσαρκώνεται πάλι και πάλι μέσα στην Ιστορία
Έρχεται σαν μικρό ανυπεράσπιστο βρέφος  εξαρτημένο από εμάς. Έπεσε στην ανάγκη μας να τον Ελεήσουμε Δηλαδή να χαίρεται με την αγάπη μας να πάσχει από την αδιαφορία μας  Ο Υιός του Θεού, έγινε  Υιός του Ανθρώπου .Και σαν Υιός του Ανθρώπου  υπηρετεί  όλους τους ανθρώπους .

Η συγγένεια μεταξύ Θεού και ανθρώπου φαίνεται όταν  Εκείνος μας ¨Έχει ανάγκη. Όταν μας παρουσιάζεται σαν ζητιάνος, σαν πρόσφυγας, σαν «πεσμένος¨» άνθρωπος, που δεν κατανοεί τι κάνει,  όταν εκμεταλλεύεται, όταν ασχημονεί επάνω στις ανθρώπινες υπάρξεις! Ο Θεός δεν είναι ένα Ον άκαμπτο  που μέσα στη μεγαλοπρέπεια του αδιαφορεί  για  εμάς.. Δέχεται να μας έχει ανάγκη, φανερώνοντας έτσι την ανείπωτη αιώνια αξία που μας αποδίδει...

Ο Θεός φανερώνεται μέσα στην Αλήθεια « έχω την  ανάγκη των άλλων». Είμαι ένα τίποτα χωρίς αυτούς. .Έχω ανάγκη το λόγο τους ,την παρηγοριά τους για να ενισχυθώ στις θλίψεις μου ,στον πόνο μου.
 Με τη γέννηση Του¨ έδειξε¨ ότι οφείλω να διακονώ τους άλλους, Έδειξε καθαρά ότι έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον .Δεν αρκεί να υπηρετούμε εξωτερικά ,πρέπει να δινόμαστε .Αυτή είναι η βάση της Αγάπης , αυτή είναι η βάση της Κοινωνίας μεταξύ μας  Αυτή είναι η  Αγάπη Του για εμάς Μας αγαπά  με μια παθιασμένη αγάπη
Καλά Χριστούγεννα συν-αδελφοί μου

Το κείμενο είναι σύνθεση από το «Πρόσωπο και Σταυρός» του π Μάρκος Αντώνιος Κόστα Ντε Μποργκαρ


Κωνστανταράκη Εύα

Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 20 - Έτσι θέλουν να διασφαλίσουν και εμάς;;;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 20
Αθήνα 18.12.2015
Έτσι θέλουν να διασφαλίσουν και εμάς;;;

Συνάδελφοι,
Ήρθε σε γνώση μας η ερμηνευτική εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία εκτός άλλων, σε εφαρμογή του Νόμου 4336/14.8.2015 (3ο Μνημόνιο), από 1.1.2016 επέρχονται αλλαγές στο κόστος μισθολογικών ή μη παροχών των εργαζομένων στο Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και Α.Ε. του Δημοσίου, στη Βουλή και στις ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές.  Μεταξύ των όσων αναφέρονται στην εγκύκλιο, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς και που δείχνει τουλάχιστον την επιπολαιότητα αυτών που επιμένουν από το 2013 να ξαποστείλουν το 16% του Μερίσματός μας εκτός της Τράπεζας, σε ασφαλιστική εταιρεία, είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα Ασφαλιστήρια Συμβόλαια από την πολιτεία.  Αυτό αποτελεί την πιο καταλυτική απάντηση σε όλους όσους ετοιμάζονται να ανοίξουν την ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ στην ΤτΕ, για την είσοδο των ασφαλιστικών εταιρειών και την άλωση σήμερα συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων και αύριο αυτών της Υγείας!!

Αντιγράφουμε και μεταφέρουμε αυτούσια, από την πιο πάνω ερμηνευτική που εκδόθηκε στις 24.11.2015 με Αρ.Πρωτ. oικ. 2/74450/ΔΕΠ: «Τέλος, με τις διατάξεις της τελευταίας παραγράφου προβλέπεται ότι παροχές που αφορούν σε Ασφαλιστήρια Συμβόλαια (συνταξιοδοτικά προγράμματα ή προγράμματα αποζημιώσεων, αποταμιευτικά προγράμματα) ή Προγράμματα Ιατροφαρμακευτικής Κάλυψης των εργαζομένων, καθώς και σε μειωμένα εισιτήρια και δωρεάν Κάρτες 29  διαδρομών, οι οποίες προβλέπονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή διαιτητικές αποφάσεις ή υπουργικές αποφάσεις και επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των οικείων φορέων, καταργούνται από 1-1-2016 στο σύνολό τους. Όλες οι ανωτέρω παροχές δεν μπορούν να αποτελούν πλέον αντικείμενο συλλογικών διαπραγματεύσεων ή υπουργικών αποφάσεων. Συνεπώς από την ημερομηνία αυτή και εφεξής οι οικείοι φορείς δεν μπορούν να χρηματοδοτούν ολικώς ή μερικώς τέτοιες παροχές

Συνάδελφοι,
Δεν χρειάζεται πλέον κανένας σχολιασμός για την επιμονή εκείνων που πολυετώς διαπλέκονται μέσα στην ΤτΕ και μοναδικό στόχο έχουν την κάλυψη των προσωπικών τους φιλοδοξιών, αγνοώντας το τίμημα των πράξεών τους. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τους έκοψε τη φόρα, παρά το γεγονός ότι, αντί πανελλαδικής ψηφοφορίας, μετέφεραν για την ψηφοφορία της Αττικής επιλεγμένους συναδέλφους-ψηφοφόρους από ορισμένα μόνο υποκαταστήματα, προφανώς θεωρώντας όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους της περιφέρειας άτομα β΄ κατηγορίας.
Καιρός είναι και η Διοίκηση στην οποία προσφεύγουν, μετά το απρόσμενο για αυτούς αποτέλεσμα, να βάλει οριστικό τέλος σε αυτήν την παρωδία… Όχι άλλη αποδόμηση του κύρους και της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας!!

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά.
Το 2016 να είναι γεμάτο υγεία και ευτυχία για όλους τους συνανθρώπους μας.

Με συναδελφικούς Χαιρετισμούς
Η Ομάδα Συντονισμού

Αναγνωστοπούλου Δήμητρα, Βαξεβανάκη Έλλη, Βαξεβανάκη Ιουλία, Γκότσης Δημήτρης, Γρατσίας Ηλίας, Δεληπέτρος Δημήτρης, Ευσταθίου Κώστας, Καραδήμα Ζωή, Καραφωτιά Φωφώ, Κουλούρης Γιώργος, Κουρκουτσάκη Τίνα, Κωνστανταράκη Εύα, Λεμπέσης Παναγιώτης, Μαγκλάρας Κώστας, Μανώλης Παύλος, Μελισσείδου Ελένη, Μοσχονησίου Βάσω, Μουτσάκη Μάρθα, Μπουλαλά Αγγελική, Νικολόπουλος Σωτήρης, Νικολοπούλου Βίκυ, Παπαγεωργάκης Μάρκος, Παπαμάργαρης Χάρης, Ραγιάς Νικόλαος, Ραϊμόνδος Νικόλαος, Ρούσσος Γιώργος, Στρίμπερης Θόδωρος, Χατούπη Μαρία, Χάρακα Παναγιώτα, Χρηστίδης Απόστολος.