Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2014-11-03

Συνδικαλιστικός ήθος..!

Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα σήμερα, από σχετική ανακοίνωση που κυκλοφορεί, πως αύριο Τρίτη 4.11.2014 διεξάγεται Oλομέλεια της Κίνησης “Νέα Συνδικαλιστική Ενότητα”, στη δημιουργία της οποίας είναι γνωστή η προσωπική μου συμβολή. Επίσης είναι γνωστό, πως χωρίς απόφαση της Ολομέλειας ή άλλου οργάνου της Ν.Σ.Ε., αλλά με πρόταση των τριών συμβούλων (Γοζαδίνος Ι., Ζέρβας Α., Χαϊδούτης Σ.) στο Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε. στις 29/10/2013, υπήρξε καθαίρεσή μου από την θέση του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θεωρούσα πως μετά την επιλογή τους αυτή, η οποία κρίνεται πολιτικά και συνδικαλιστικά από τους συναδέλφους συνταξιούχους, θα είχαν την ευαισθησία και την εντιμότητα, να εμφανίζονται με το πραγματικό τους πρόσωπο αυτό της ΠΑΣΚΕ Συνταξιούχων και όχι με αυτό της Ν.Σ.Ε. την οποία διέλυσαν με τις πράξεις τους. Αλήθεια, ποιος συνάδελφος που δεν έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη, μπορεί να δεχθεί κάλεσμα σε συγκέντρωση όπως αυτό της αυριανής με υπογραφή: Η Γραμματεία της Νέας Συνδικαλιστικής Ενότητας :  Ιωάννης Γοζαδίνος, Άγγελος Ζέρβας, Στέλιος Χαϊδούτης!!!

Οι υπογράφοντες το κάλεσμα της αυριανής συγκέντρωσης της Ν.Σ.Ε., των οποίων η πολύχρονη συνδικαλιστική παρουσία στο χώρο είναι γνωστή, δεν διστάζουν να γελοιοποιούνται, εξακολουθώντας να χρησιμοποιούν το τίτλο μιας Κίνησης την οποία διέλυσανκαταπατώντας τις αρχές και το πρόγραμμά της. Ακόμα μάλιστα και όταν γνωρίζουν, πως όσοι συμβάλλαμε στη δημιουργία της Ν.Σ.Ε. και παραμείναμε πιστοί στις αρχές και στους  στόχους της, δημιουργήσαμε μαζί με άλλους συναδέλφους μια ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση  Αυτονομίας και Χειραφέτησης, χωρίς κομματικές -  παραταξιακές εξαρτήσεις και διαχωρισμούς, αυτή  των“ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων  ΤτΕ, των οποίων έχω την τιμή της εκπροσώπησής τους στο Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε.

Θα περίμενα λοιπόν στοιχειώδη αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια, αντί μιας προσπάθειας σύγχυσης, παρεξηγήσεων και  αποπροσανατολισμού  των συναδέλφων. Όμως όλα αυτά προϋποθέτουν την ύπαρξη γενναιότητας και συνδικαλιστικού ήθους, τα οποία δυστυχώς και αυτά στο βωμό της εξουσιομανίας, της αμετροέπειας και της αλαζονείας, εγκαταλείφθηκαν μαζί με τις δίκαιες διεκδικήσεις των συναδέλφων και το Μετεργασιακό Πρόγραμμα που θέλουν να το θέσουν εκτός Τράπεζας σε Ασφαλιστική Εταιρεία. 
                                                                                                                                    
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ευσταθίου Κώστας
Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε. και εκπρόσωπος των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ