Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2019-11-13

Αφιερωμένο σε όλους τους συνταξιούχους της ΤτΕ, αλλά ειδικά στους χειροκροτητές της πλειοψηφίας!!!

Είναι γνωστό πως στην προεδρία της ΟΣΤΟΕ σήμερα, είναι η προηγούμενη πρόεδρος του ΣΣΤΕ, εκείνη που ήθελε να αγοράσει τα γραφεία της Χ.Λαδά με 500000 ευρώ και λίγους μήνες μετά όταν ο σημερινός πρόεδρος πήρε τη θέση της στον ΣΣΤΕ, την κατήγγειλε παρουσιάζοντας έγγραφο του ιδιοκτήτη πως πουλούσε τα γραφεία με 250.000 ευρώ, τιμή η οποία ήταν διαπραγματεύσιμη!! (Τα συμπεράσματα δικά σας)
 
Οι χθεσινοί άσπονδοι εχθροί και σημερινοί συνεργάτες, αφού μοίρασαν τους τομείς ευθύνης τους σε ΣΣΤΕ και ΟΣΤΟΕ έχουν βαλθεί με κάθε τίμημα να κρατηθούν στις εξουσίες τους. Έχοντας μάθει στη συνδικαλιστική τους πορεία να είναι ετερόφωτα του κομματικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, σήμερα που φθίνει διαρκώς η δύναμη του κομματικού τους φορέα, μετατράπηκαν πλήρως σε υποχείρια εργοδοτικών στόχων και σκοπών.
 
Για την παραμονή τους στην εξουσία κάνουν τα πάντα, δεν έχουν καμιά συστολή να διαστρεβλώσουν τα πάντα. Το ψέμα και η ανηθικότητα, η διπροσωπία και οι χαρακτηρισμοί είναι πλέον δεύτερη φύση τους.
 
Έτσι και στην πρόσφατη συνάντηση της Δευτέρας 11.11.2019 με τα παραρτήματα και τους συνέδρους της ΟΣΤΟΕ που συναντηθήκαμε στο Σύλλογο για ενημέρωση και συζήτηση των θεμάτων μας, όχι μόνο δεν ένιωσαν κανένα δισταγμό να επαναλάβουν το σλόγκαν πως για όλα φταίει η συνδικαλιστική μειοψηφία και ειδικά ο Ευσταθίου και ο Ίκαρος, αλλά προχώρησαν ακόμα πιο πέρα:
Οι θέσεις μας για την ανεξαρτησία της ΤτΕ και το αδιανόητο όχι μόνο της υπαγωγής μας σε περικοπές που δεν μας αφορούν (4024/2011,4051/2012,4093/2012,ΕΑΣ ) , αλλά να παραμένουν αυτές και μετά την 1.1.2019 ΜΟΝΟΝ σε εμάς τους συνταξιούχους της ΤτΕ, την ώρα που 620. 000 συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ και κυρίως των ειδικών ταμείων είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους από 1.1.2019 και δεν έχουν πλέον κρατήσεις!!!, χαρακτηρίστηκαν ως μεγάλα ψέματα που στόχο έχουν να αποπροσανατολίζουν τους συνταξιούχους μας!!!
Για αυτό και δεν έβαλαν καν σε ψηφοφορία στη συγκέντρωση στη Λέκκα ψήφισμα , πρακτική την οποία δυστυχώς οι συνήθεις χειροκροτητές την αποδέχτηκαν....
 
Την επομένη Τρίτη 12.11.2019 στο συνέδριο της ΟΣΤΟΕ οι πρωταγωνιστές με αλλαγμένους ρόλους (Πρόεδρος της ΟΣΤΟΕ η κ. Κλητοράκη και μέλος του Δ.Σ. της ΟΣΤΟΕ ο κ. Γοζαδίνος), βάλθηκαν ο καθένας από την πλευρά του, να αμυνθούν της εξουσίας τους. Ο πρόεδρος του ΣΣΤΕ αρνήθηκε ακόμα και να μπει σε ψηφοφορία στο σώμα ψήφισμα καταγγελίας της Διοίκησης της ΤτΕ για την μη υλοποίηση αποφάσεων των δικών της οργάνων (Νομικού Συμβουλίου και Συμβουλίου Ασφάλισης), με το επιχείρημα πως αισθάνεται ντροπή να θέσει στην ΟΣΤΟΕ τα θέματα των συνταξιούχων της ΤτΕ που είναι μηδαμινά μπροστά σε αυτά των άλλων Τραπεζών!!! (Ως φαίνεται είτε αγνοεί πως στην ΤτΕ η ανώτατη κύρια σύνταξη είναι κάτω και από την αντίστοιχη του ΕΦΚΑ ή δεν θέλει να κακοκαρδίσει το αφεντικό της ΤτΕ... )
Η αποκάλυψη όμως την οποία αφιερώνω ειδικά σε όλους εκείνους που σιωπώντας και χειροκροτώντας ακολουθούν "το κριάρι" ακόμα και αν αυτό μας πάει στο γκρεμό, είναι τα υλικά που μας μοίρασαν στο συνέδριο και τα οποία ασφαλώς ελάχιστοι ως συνήθως κοιτούν ή διαβάζουν.
 
Εκεί θα δουν πως η ετέρα σύμμαχος (Πρόεδρος της ΟΣΤΟΕ κ. Κλητοράκη) που για την εξουσία της απευθύνεται όχι σε Τραπεζοελλαδίτες αλλά στους λοιπούς συνταξιούχους των πρώην ειδικών ταμείων των Τραπεζών και σήμερα του ΕΦΚΑ, υποχρεώνεται να αναγνωρίζει και να διεκδικεί για τους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ, όλα εκείνα που όταν τα υποστηρίζει ο υπογράφων και η συνδικαλιστική μειοψηφία στον ΣΣΤΕ, χαρακτηρίζονται ως ψέματα του ειδήμονα" και υπονόμευση της πλειοψηφίας!!
  1. Πρέπει να αναζητηθεί κοινή βάση των συνταξίμων αποδοχών με εκείνη των νέων συνταξιούχων των ειδικών ταμείων μετά της 12.5.2016, γιατί οι συντάξεις των νέων λόγω των υψηλών συντάξιμων αποδοχών και το συντελεστή προσαύξησης 0,075 της διαφοράς των εισφορών ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ!!! (Τραπεζικός Κόσμος αναφορά της δικηγόρου της ΟΣΤΟΕ). Όταν η διαπίστωση γίνεται από εμάς είναι συκοφαντία και εκφράζει τα ΦιλοΣύριζα αισθήματά μας!!
  2. Στην αίτηση ένστασης κατά του ΕΦΚΑ για το ενημερωτικό σημείωμα που δόθηκε μετά επανυπολογισμό από 1.1.2019, εκτός άλλων αναφέρεται ρητά: Ενίσταμαι γιατί αγνοείτε τις αποφάσεις 244/17 και 32/2018 της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκριναν αντισυνταγματική την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΊΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΙΤΕ Ι!!!! (Αλήθεια μήπως θυμούνται οι συνάδελφοι και ειδικά οι χειροκροτητές τι άκουσα εγώ και οι ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ όταν ζητήσαμε μετά την 244/17 απόφαση του ΕτΣ να σταματήσει η κράτηση και να το διεκδικήσουμε από την Τράπεζα;;;; )
  3. Πλήθος στοιχείων που επιβεβαιώνεται η κατάργηση των διαχωρισμών και των παλιών νόμων 2084/92 και 3029/2002 που τους προέβλεπαν αλλά και η ρητή κατάργηση των διατάξεων Λοβέρδου για Βασική και Αναλογική που θέλουν να νεκραναστήσουν!!!, θέλοντας να κρατήσουν τους συνταξιούχους δέσμιους διαχωρισμών που καταργήθηκαν με το Νόμο 4387/2016
  4. Τέλος υπενθυμίζουμε την δέσμευση της ΤτΕ στο μνημόνιο συνεννόησης (ν.4046/2012 ΦΕΚ. 28 Α΄/2012) ότι η τΤε ΔΕΣΜΕΎΕΤΑΙ να διατηρεί τις βασικές παραμέτρους του συνταξιοδοτικού της ταμείου εναρμονισμένες με αυτές του ΙΚΑ(Σήμερα ΕΦΚΑ)!!!
Δυστυχώς αποκαλύπτονται πλήρως οι σκοποί τους. Όταν χθες δεν έπρεπε να μας βάλουν στις περικοπές λόγω ανεξαρτησίας, επικαλούνταν τις δεσμεύσεις του παραπάνω νόμου που αφορούν τις κύριες συντάξεις, σήμερα που πρέπει να καταργήσουν τις περικοπές και να επανεντάξουν το προσωπικό στο νέο πλαφόν Μηταράκη, μας λένε είμαστε ανεξάρτητοι από τον ΕΦΚΑ και αγνοούν το νόμο που επικαλούνταν χθες!!! Ανεξαρτησία κατά το δοκούν και συμφέρον!!!!
 
Οι νέοι και διπλοσυνταξιούχοι καθηγητές και δικηγόροι της ΤτΕ θα παίρνουνε συντάξεις χωρίς μνημόνια και πλαφόν και εμείς οι παλιοί συνταξιούχοι μιας και μοναδικής σύνταξης αυτής της ΤτΕ " που δεν ιδρώνουμε πλέον" κατά τη ρήση ενός εξ αυτών μπροστά στον Διοικητή, θα μείνουμε με κρατήσεις και πλαφόν και μετά βλέπουμε!!!! (Αυτή είναι η πρόθεσή τους).
 
Κύριοι, Μην επιχειρήσετε Συμβούλιο Ασφάλισης χωρίς ενοποίηση νέων και παλιών συνταξιούχων και χωρίς κατάργηση των περικοπών και του πλαφόν για όλους,
Στις ασφαλιστικές δεν πάμε δεν είμαστε ακίνητα και οικόπεδα για να μας πουλήστε....
 
Συνάδελφοι, ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.....
 
Αφιερωμένο σε όλους τους συνταξιούχους της ΤτΕ, αλλά ειδικά στους χειροκροτητές της πλειοψηφίας!!!

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΣΤΟΕ