Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2023-10-03

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΟΥΛΚΑΡΙΔΗ: Τι συμβαίνει με το Ταμείο Υγείας;

2.10.2023  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΟΥΛΚΑΡΙΔΗ  ΣΤΟ FB

Τι συμβαίνει με το Ταμείο Υγείας;


Είναι απορίας άξιον, γιατί το Προεδρείο του ΣΣΤΕ, επιμένει στην πρόσθετη ασφάλιση με την ALLIANZ.
Μέχρι «άκουσον άκουσον» και παράταση έδωσαν, γιατί λέει ήταν διακοπές 4.000 συνταξιούχοι, πλην Λακεδαιμόνιων (300 περίπου έχουν κάνει αιτήσεις) και θα έχαναν την ευκαιρία της ζωής τους.
Τόση πρεμούρα!

Και αναρωτιέμαι ο αφελής:
Αφού τους απέδειξα, ότι το Τ.Υ. μπορεί να μας προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες με τα μισά χρήματα, γιατί επιμένουν; Τι υποκρύπτει αυτή η ακατανόητη επιμονή;

Παραθέτω ένα απλό παράδειγμα για να γίνουν κατανοητά αυτά που υποστηρίζω:
Ας υποθέσουμε ότι η ALLIANZ θέλει 50 ευρώ το μήνα.
Το ταμείο μας, επειδή δεν έχει έξοδα διαχείρισης και προμήθεια κέρδους (10% συν 10%) θα παρακρατήσει από την σύνταξη μας 40 ευρώ για την προσφορά των ίδιων παροχών.

Προσέξτε όμως το παρακάτω:
Ενώ το ταμείο μας θα εισπράξει 40 ευρώ, εμείς θα χρεωθουμε με πολύ μικρότερο ποσό, επειδή θα πάρουμε για το ποσό των 40 ευρώ επιστροφή από την Εφορία, ανάλογα με τον φορολογικό συντελεστή του καθενός μας.

Δηλαδή κάποιος με 42% Φ.Σ. θα πάρει πισω 16,80 και θα έχει τελική χρέωση αντί για 50 ευρώ μονο 23,20.

Αντίστοιχα θα μειωθούν τα ποσά για όσους έχουν διαφορετικό ΦΣ.
Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της ALLIANZ.
Εκεί το 50 παραμένει 50.

Αντί λοιπόν εμείς του ΣΣΤΕ που είμαστε «μπαρουτοκαπνισμένοι» με απεργίες μηνών και εμπειρίες δεκαετιών, να πιάσουμε το προεδρείο του ΣΥΤΕ και να τους εξηγήσουμε με απλά λόγια, ότι είναι προς το συμφέρον μας να αφήσουμε απ' έξω την ιδιωτική ασφάλιση και να να προχωρήσουμε με το Ταμείο μας, εμείς κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, να πετύχουμε το αντίθετο, εις βάρος της τσέπης μας, αλλά και της μελλοντικής εξέλιξης του Ταμείου μας, διότι, κακά τα ψέματα, αν μπει ο ιδιωτικός τομέας μέσα, κάποια στιγμή θα επικρατήσει.

Αυτό θέλουμε;
Αυτό επιδιώκουμε;