Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2014-05-03

Εκδρομή στην πόλη...

Ένα μοναδικό αρχείο. Περιέχει όλα τα αξιόλογα κτίρια της Αθήνας.
Αν κάνετε κλικ πάνω στο όνομα του κτιρίου, εμφανίζεται φωτογραφία και πληροφορίες για το κτίριο!!!


Ένα μικρό δείγμα της εκδρομής μας...

Τα κτίρια:

“Petit Palais” (Ιταλική Πρεσβεία) – λεωφόρος Β. Σοφίας & Σέκερη 2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 5

"ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 5

Αθήνα 2/5/2014


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΝ 13/5/2014

● ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ
ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο που επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή συνοχή και ενότητα όλων μας, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε. και στο θέμα της τροποποίησης του Καταστατικού, επιμένει να επιλέγει αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές, που διχάζουν και αποδυναμώνουν το χώρο μας. Ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν κρύβουν τα όσα προετοιμάζονται σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αυτοί επιμένουν να αντιμετωπίζουν με  αμετροέπεια και αλαζονική συμπεριφορά κάθε σκέψη και πρόταση που δεν τους ικανοποιεί.

Ενώ είναι προφανές πως η διαδικασία  τροποποίησης του Καταστατικού, που δεν πραγματοποιείται κάθε μέρα, πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη σοβαρότητα, η πλειοψηφία του Δ.Σ. ακολούθησε και σε αυτό το  θέμα, στενά παραταξιακή λογική. Ενώ μπορούσαμε να προχωρήσουμε στη διαδικασία τροποποίησης του ισχύοντος Καταστατικού του Συλλόγου μας με σεβασμό στις καταστατικές προβλέψεις (Καταστατική Συνέλευση) προκειμένου να καλύψουμε τις αναγκαίες λειτουργικές αλλαγές, η πλειοψηφία του Δ.Σ. επέλεξε να προχωρήσουμε σε μια τροποποίηση για την εκπλήρωση και μόνο μικροπαραταξιακών στοχεύσεων, παραβιάζοντας το ίδιο το Καταστατικό του Συλλόγου.

Χωρίς την πραγματοποίηση Καταστατικής Συνέλευσης η πλειοψηφία του Δ.Σ. υποχρεώνει κάθε συνάδελφο να ψηφίσει με ένα  ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ όλο το πακέτο των σχετικών τροποποιήσεων που αυτή αποκλειστικά και προνομιακά υποβάλλει. Ανεξάρτητα αν ο κάθε συνάδελφος συμφωνεί ή όχι με το σύνολο των προτεινόμενων τροποποιήσεων, δεν έχει το δικαίωμα επιλογής κάποιων από αυτές που αποτελούν πράγματι εκσυγχρονισμό του Καταστατικού και απόρριψηςκάποιων άλλων που δυστυχώς αποτελούν σκανδαλώδη στροφή προς ένα «προεδροκρατούμενο» Δ.Σ.. Ούτε φυσικά, αφού δεν πραγματοποιείται Καταστατική Συνέλευση όπως προβλέπει το ισχύον Καταστατικό, κάποιος συνάδελφος ή μια ομάδα συναδέλφων έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για να τεθούν και αυτές στην κρίση των συναδέλφων. Το δικαίωμα αυτό αυθαίρετα διατήρησε μόνο για τον εαυτό της η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου. Σε εμάς τους μεμονωμένους συναδέλφους ή τη μειοψηφία του Δ.Σ., επεφύλαξαν μία και μόνο επιλογή: ή ψηφίζουμε όλα όσα η πλειοψηφία του Δ.Σ. ούτως ή άλλως αυθαίρετα μας προτείνει ή τα απορρίπτουμε όλα. Απαγορεύθηκε στους συναδέλφους μας να κρίνουν οι ίδιοι, να προτείνουν και να δεχθούν ή να απορρίψουν κάθε άλλη πρόταση. Δυστυχώς, η Τρόικα  έχει επηρεάσει τη σκέψη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. τόσο πολύ, έτσι ώστε οι διαδικασίες που επέλεξε θυμίζουν αυτές των Πολυνομοσχεδίων της Συγκυβέρνησης του ενός και μόνο άρθρου καιτων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που χωρίς δικαίωμα επιλογής, τίθενται για ψηφοφορία.

 Συνάδελφοι,

Αλλοίμονο αν, στις σημερινές συνθήκες της χούντας των Μνημονίων και στο όνομα οποιασδήποτε σκοπιμότητας, αποδεχθούμε την αντιδημοκρατική πρακτική και τον εκβιασμό της πλειοψηφίας του Δ.Σ., που αντιγράφει τους Κυβερνώντες και την πρακτική τους.
Είναι αδιανόητο να εκβιαζόμαστε με επί μέρους σωστές προτάσεις τροποποιήσεων, για να συναινέσουμε στο αντιδημοκρατικό και αντικαταστατικό πραξικόπημα.
Είναι αδιανόητο να συναινέσουμε σε διαδικασίες που αγνόησαν το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε συναδέλφου, να υποβάλει και αυτός τις τυχόν προτάσεις του στην αναγκαία προς τούτο Καταστατική Συνέλευση.

Οι ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχοι Τραπέζης της Ελλάδος, δια του εκπροσώπου μας στο Δ.Σ., καλέσαμε την πλειοψηφία να αποφύγει την αντιδημοκρατική εκτροπή, σημειώνοντας με επιμονή πως δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές ενός πραξικοπήματος. Με κάθε τρόπο και ένδικο μέσο,ασφαλώς και θα διεκδικήσουμε το προφανές. Δηλαδή, την εφαρμογή των προβλεπόμενων από το ισχύον Καταστατικό διαδικασιών τροποποίησής του.

Συνάδελφοι,

Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου όχι μόνο αγνόησε τις εκκλήσεις μας για νομιμότητα και δημοκρατία, αλλά προχώρησε ήδη στην εκτύπωση  ψηφοδελτίων του ΝΑΙ και του ΟΧΙ. Δυστυχώς οι σκοπιμότητες και οι  πρακτικές μιμητισμού της Τρόικα και των μνημονίων, επεκράτησαν της κοινής λογικής και των προβλέψεων του Καταστατικού του Συλλόγου.

Οι “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχοι λέμε ΟΧΙ  σε τέτοιες αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές πρακτικές και ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους να εκφράσουν  ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ την ΑΝΤΙΘΕΣΗ τους σε αυτές.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Αναγνωστοπούλου Δήμητρα, Βαξεβανάκη Έλλη, Δεληπέτρος Δημήτρης, Ευσταθίου Κώστας, Καραγιάννης Ιπποκράτης, Καραφωτιά Φωφώ, Κουλούρης Γιώργος, Κωνστανταράκη Εύα, Μαγκλάρας Κώστας, Μελισσείδου Ελένη, Μοσχονησίου Βάσω, Μπαλαούρας Μάκης, Μπουλαλά Αγγελική, Νέστωρας Γιώργος, Παπαμάργαρης Χάρης, Πατσιλίβα Μαργαρίτα, Χατούπη Μαρία.