Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2021-04-22

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 44 - Επίθεση σε εργασιακές και ασφαλιστικές διασφαλίσεις

 22 Απριλίου 2021

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη τα μέτρα για την πανδημία, ετοιμάζεται με το νομοσχέδιο που αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, να εξαφανίσει και τις τελευταίες διασφαλίσεις των εργαζομένων για εργασία σε μόνιμο και σταθερό ωράριο και εργασιακό περιβάλλον.

Η κίνηση των ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, θεωρεί ότι το εν λόγω νομοσχέδιο που φέρνει την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, εξαφανίζει το οκτάωρο, καθιερώνει τις απλήρωτες υπερωρίες και περιορίζει καθοριστικά το απεργιακό δικαίωμα, θα έχει άμεση επίπτωση στα εργασιακά, αλλά και στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Καθώς αναμένεται και η κατάθεση νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου έως τις αρχές του 2022, με υιοθέτηση των προτάσεων Πισσαρίδη για ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης, κατανοεί ο κάθε εργαζόμενος και συνταξιούχος τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα δικαιώματά μας.

Συνεπώς, είναι υποχρέωση του προσωπικού της ΤτΕ (εν ενεργεία και συνταξιούχων) να αντιδράσουν άμεσα και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση κοινού μετώπου για την απόσυρση του «θατσερικής έμπνευσης» νομοσχεδίου.

Ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η αδυναμία των εργαζομένων να αντιδράσουν σε κάθε μελλοντική αυθαιρεσία των διοικήσεων θα επιτρέψει αρνητικές παρεμβάσεις στα συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και στα θέματα περίθαλψης.

Οι ηγεσίες του ΣΥΤΕ, του ΣΣΤΕ και της ΟΣΤΟΕ οφείλουν πλέον να αντιταχθούν, όπως είναι καθήκον κάθε σωματείου εργαζομένων και συνταξιούχων!!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ

 

Υ.Γ. Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός πως, αν και στην τελευταία ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ-Σ δεν παραλείπει την προσφιλή ψηφοθηρική πρακτική της να επιτίθεται στις κινήσεις της μειοψηφίας του Δ.Σ. του ΣΣΤΕ, «ξέχασε» εκ νέου να προβεί σε οποιαδήποτε κριτική για τη μέχρι τώρα στάση των Προεδρείων των συλλογικών οργάνων ΣΣΤΕ και ΣΥΤΕ. Τυχαίο;;;;.