Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2021-04-07

Δεν υπάρχει τέλος στον κατήφορο που έχουν πάρει….

Σήμερα είχα τα γενέθλιά μου και θα ήθελα να ήμουν ήρεμος και προσηνής με όλους, ακόμα και με αυτούς που η συμπεριφορά τους δεν αρμόζει σε εκπροσώπους συνταξιούχων και επιμένουν στην εξουσιολαγνεία και τον αυταρχισμό.
Όμως διαβάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΣΤΕ στη χθεσινή Γ.Σ. των μετόχων της ΤτΕ, ειλικρινά λυπήθηκα, για το που οδηγεί ο κομματικός και παραταξιακός συνδικαλισμός, ανθρώπους που άξιζαν μετά από 50 ημέρες απεργίας και την κατοχύρωση των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων στο πλαίσιο ανεξαρτησίας της ΤτΕ και του προσωπικού της, να διεκδικούν την εφαρμογή αυτών που κατέκτησαν και να μη εκλιπαρούν (για να μην πω γλείφουν) την εξουσία, για τα ελάχιστα και αυτονόητα δικαιώματά που παράνομα και εντελώς παράλογα καταπατούνται!!

Αναρωτιέμαι τι ομιλία ήταν αυτή που αναδείκνυε την καταστροφή της οικονομίας από την πανδημία και δεν ανέφεραν λέξη για τον παραλογισμό η Τράπεζα να μας επιστρέφει αναδρομικά, αλλά συγχρόνως να εξακολουθεί να μας κάνει κρατήσεις για νόμους για τους οποίους μας επέστρεψε τα αναδρομικά των 11 έστω μηνών!!!

Πως γίνεται η Τράπεζα να είναι ανεξάρτητη και ο πρόεδρος να αθωώνει το Διοικητή της Τράπεζας που για πάρτη δική του και των πολυσυνταξιούχων στελεχών του εφαρμόζει την ανεξαρτησία και λαμβάνουν παχυλούς μισθούς και μπόνους χωρίς την παραμικρή περικοπή δώρων και επιδομάτων και τη ίδια στιγμή για τους συνταξιούχους της Τράπεζας που αποτελούν και αυτοί προσωπικό της Κ.Τ. σύμφωνα και με την έκθεση σύγκλισης των Ευρωπαϊκών Κ.Τ. να μην εγκαλεί το Διοικητή της ανεξάρτητης ΤτΕ, αλλά τον Υπουργό και την κυβέρνηση!!!

Αλήθεια αν αύριο μας συμπεριλάβουν στην νέα ασφαλιστική νομοθεσία που ετοιμάζουν, πως και με τι επιχειρήματα θα αντιδράσουν, όταν από σήμερα συνεχώς βάζουν σταθερά τη θηλιά στο λαιμό των συνταξιούχων μας αλλά και του εν ενεργεία προσωπικού της ΤτΕ, αποδεχόμενοι πως η ανεξαρτησία της ΤτΕ δεν καλύπτει τους συνταξιούχους μας;;;

Λυπάμαι αλλά η ανατροπή τους είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και γρήγορα, αν θέλουμε να υπερασπίσουμε δικαιώματα και κατακτήσεις μιας ολόκληρης ιστορικής διαδρομής 90 και πλέον ετών. Το συντομότερο πρέπει να αποσπάσουμε τον ΣΣΤΕ από τα χέρια της Διοίκησης και όλων εκείνων που δεν έχουν καμιά σχέση με τη διαδρομή και τις αξίες της ΤτΕ, που αξιοποιούν και προβάλλουν τις θέσεις της σημερινής πλειοψηφίας στις δικαστικές αίθουσες σαν επιχείρημα κατά των συμφερόντων μας.

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας, θα ευχόμουν να είχα αποφύγει αυτή την παρέμβαση, αλλά η σιωπή στην παρούσα φάση δεν είναι χρυσός.

Παραμένει πίστη μου πως ότι και να κάνουν στο τέλος το ποτάμι δεν θα γυρίσει πίσω.... Το δίκιο θα νικήσει το άδικο, το συμφέρον των πολλών και η ιστορία της ΤτΕ θα επικρατήσουν των λίγων εκμαυλισμένων στελεχών και συνδικαλιστών....

7 Απριλίου  2021

 Κώστας Ευσταθίου