Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2021-04-30

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» του Κώστα Ευσταθίου

Αυτή η ρήση επιβεβαιώνεται πλήρως από τη σημερινή ανακοίνωση 46/29.4.2021 της πλειοψηφίας του ΣΣΤΕ. Ούτε κάποια μικρή αλλαγή για τα μάτια των συνταξιούχων μας. Τα ίδια πρόβαλαν το 2017 μετά την έκδοση της 244 απόφασης της ολομέλειας του Ελεγκτικού συνεδρίου, τα ίδια και σήμερα με την έκδοση της 504/2021 απόφασης του ίδιου ανώτατου δικαστηρίου. Ενώ ως συνδικαλιστές θα έπρεπε να αξιοποιήσουν αυτή την απόφαση που δεν μπόρεσαν να αρνηθούν στο Δ. Σ ότι είναι θετική, μετέτρεψαν τους εαυτούς τους σε απολογητές της Δ.Ν.Υ. της ΤτΕ που στα δικαστήρια ισχυρίζεται όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΣΤΕ!!!! 

Στο παρελθόν ως συνδικαλιστές επιδιώκαμε να πιαστούμε από οτιδήποτε θετικό γινόταν σε κάποιο άλλο χώρο ή από κάποια δικαστική απόφαση για να την διεκδικήσουμε και για το χώρο μας. Σήμερα μια απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου μας δίνει στο πιάτο όλα τα επιχειρήματα και εμείς όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο συνάδελφος Φλεμετάκης, ψάχνουμε ακόμα να διευκρινίσουμε τι και που είμαστε;; Την μια μας αντιμετωπίζουν σαν ΕΦΚΑ, την άλλη σαν Δημόσιο όπου και ότι συμφέρει την παρέα των golden Boys και συνδικαλιστών, η οποία ουσιαστικά προωθεί την άλωση των δικαιωμάτων μας σε κύρια και επικουρική σύνταξη!!!
 
Και όμως σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς και την πρακτική τους, το προσωπικό της ΤτΕ προσιδιάζει με εκείνο των δημόσιων λειτουργών σύμφωνα με τους Καταστατικούς σκοπούς, τις λειτουργίες και τον ρόλο της ΤτΕ, ακόμα πιο ενισχυμένο σήμερα με την συμμετοχή της στο Ευρωσύστημα. Η μόνη διαφορά μας ότι οι μέν δημόσιοι λειτουργοί απολαμβάνουν μισθό και σύνταξης με εγγύηση του Δημοσίου, ενώ το προσωπικό της ΤτΕ με την άμεση Καταστατική εγγύηση άρθρα 38, 71 και 73 της ΤτΕ!!!!!!!  
 
Αυτά και πολλά άλλα περιλαμβάνονται στην ιστορική γνωμοδότηση του καθηγητή και νομικού συμβούλου της ΤτΕ Γ. Καλλιμόπουλου για το συνταξιοδοτικό καθεστώς της ΤτΕ, την οποία ορισμένοι επίορκοι δικηγόροι και συνδικαλιστές σήμερα την καταπατούν, για να ικανοποιήσουν τα σχέδια άλωσης των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. Αξίζει και μόνο να αναφέρει κανείς την εκ νέου τοποθέτηση του Γ. Γραμματέα του ΣΣΤΕ στο συμβούλιο πως δεν υπάρχει ανεξαρτησία του προσωπικού της ΤτΕ ή την επαναφορά από τον σημερινό πρόεδρο λογικών της πρώην προέδρου περί ελλείμματος 600 εκατ ευρώ στην επικουρική(!!), για να καταλάβει που πάνε ένα ιστορικό χώρο με τέτοια μυαλά συνδικαλιστών... Να κινδυνολογούν, όταν γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού η υποχρέωση μισθού και σύνταξης είναι Καταστατική υποχρέωση της ΤτΕ που έχει καλυφθεί μέσω των προβλέψεων που συμφωνήθηκαν από το 2000 και έκτοτε είναι υποχρεωτικές και ελέγχονται και από τους εξωτερικούς ελεγκτές. Ας διαβάσουν και λίγο τις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις της ΤτΕ, για να μην αναμασούν ότι τους λένε.... 
 
Εύχομαι το Αναστάσιμό φως να μας φωτίσει όλους και ως συνταξιούχοι να ενωθούμε και να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας και των κατακτήσεων του χώρου. Προσωπικά είμαι ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ πως σύντομα οι λογικές και η πρακτική της πλειοψηφίας θα ανατραπούν.

Κώστας Ευσταθίου