Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2018-12-20

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου  2018
Μην αργείτε άλλο Αργείοι…”!!
Συνάδελφοι,
Υπενθυμίζουμε σε όλους τους συνταξιούχους μας, πως οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας με την ανακοίνωσή τους 31/3.12.2018,μας ενημέρωναν για επιστολή που έστειλαν στον Διοικητή της Τράπεζας και στην οποία ανέφεραν:

...Ενόψει της εντός του μηνός Δεκεμβρίου σύγκλησης του Γενικού Συμβουλίου, στην τελευταία προβλεπόμενη για το τρέχον έτος συνεδρία του, κατά την οποία συζητείται και ο προϋπολογισμός του επομένου έτους, παρακαλούμε τον μεν κ. Διοικητή να μεριμνήσει για την εγγραφή σε αυτόν πρόβλεψης των ποσών που απαιτούνται για την εφαρμογή και στον χώρο της ΤτΕ των αποφάσεων 2287-2288/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ (χορήγηση, εφεξής, προς τους δικαιούχους των ποσών συντάξεων χωρίς τις κρατήσεις των νόμων 4051 και 4093/2012 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές και επιστροφή των όχι νομίμως παρακρατηθέντων ποσών) άπαντες δε τους μετέχοντες στο Συμβούλιο να παράσχουν τη σχετική έγκριση. " !! 

Συνάδελφοι,
Στο Γενικό Συμβούλιο της 17.12.2018, το παραμικρό από όλα όσα παραπάνω ανέφερε η πλειοψηφία δεν συζητήθηκε!! Ο Πρόεδρος του ΣΥΤΕ, και ομογάλακτος του Προέδρου του ΣΣΤΕ, θυμήθηκε να ζητήσει και να εγκριθεί (με τη χρήση της διπλής ψήφου του Διοικητή λόγω ισοψηφίας) η παραμονή στην Τράπεζα ενός Διευθυντή και ενός Υποδιευθυντή, για έναν ακόμα χρόνο, αλλά ¨ξέχασε¨ όλα όσα είχαν αναφερθεί στην επιστολή του προεδρείου του ΣΣΤΕ προς τον Διοικητή!!
Αποκαλύφτηκε πλέον πως η επιστολή αυτή ήταν μια ακόμα προσπάθεια καθυστέρησης και αντιπερισπασμού για την άρνησή τους, να υιοθετηθεί ΟΜΟΦΩΝΑ από το Δ.Σ. του ΣΣΤΕ και  να ζητηθεί  από τη Διοίκηση της Τράπεζας και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου να αποφασίσουν (μπροστά και στις ημέρες των Χριστουγέννων) την κατάργηση των μνημονιακών κρατήσεων από 1.1.2019 και να χορηγήσουν ένα συντάξιμο μισθό στους συνταξιούχους με συμψηφισμό επιστροφής των αναδρομικών σε μεταγενέστερο χρόνο.
Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται το πόσο σκέπτονται τους συνταξιούχους μας και με πόση  αναξιοπρέπεια τους αντιμετωπίζουν!!


Συνάδελφοι,
Ο κάθε συνταξιούχος μπορεί σήμερα να κατανοήσει ποιοι αρνούνται την οικονομική ανάσα στους συνταξιούχους μας, που τη δικαιούνται και αυτοί, κοντά στους εκατοντάδες χιλιάδες  συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων του δημοσίου,  και τους χιλιάδες συνταξιούχους των ειδικών ταμείων του ΕΦΚΑ, που θα εισπράξουν τη σύνταξη του Ιανουαρίου αυξημένη λόγω επαναϋπολογισμού και προσαύξησης  και χωρίς αναφορά σε περικοπές των  νόμων 4024/2011, 4051/2012 και 4093/2012!! Πληροφορηθήκαμε πως, στους συνταξιούχους της ΕΤΕ η μέση μηνιαία αύξηση λόγω γήρατος είναι 120 ευρώ ή 10%, λόγω αναπηρίας 145 ευρώ ή 18% και λόγω χηρείας 92 ευρώ ή 26%!!  Κατά τα άλλα, η πλειοψηφία θεωρεί, πως θα αποφύγει των ευθυνών της, με ύβρεις και συκοφαντίες.  Αποκαλύπτεται πλέον, ποιοί είναι αυτοί που, μετά το Γενικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο αποφασίσθηκε η δρομολόγηση της κατάργησης των περικοπών και της επιστροφής των αναδρομικών,  όπως και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου αναφέρουν στην επιστολή τους, κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να φτάσουμε με «άδεια χέρια» στην κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου,  ευελπιστώντας πως έτσι θα μας  πιέσουν για να δεχθούμε τη μεταφορά πρόσθετου ποσοστού επικουρικής στο Πρόγραμμα και σε συνέχεια την ασφαλιστική!!
Δυστυχώς όμως για τους συμβούλους της πλειοψηφίας, ότι και να κάνουν, οι ελπίδες τους θα διαψευσθούν, και οι συνταξιούχοι μας σύντομα θα εισπράξουν αυτά που δικαιούνται ως προσωπικό μιας ανεξάρτητης Κεντρικής Τράπεζας του Ευρωσυστήματος. 
Με ποιό θράσος  όμως, θα σταθούν στον χώρο και θα κόψουν και πίτες στα παραρτήματα, με περικοπές των συντάξεών μας και χωρίς συμφωνία επιστροφής των αναδρομικών;;
Εάν νομίζουν πως θα αποπροσανατολίσουν τους συνταξιούχους με ανακοινώσεις, όπως η 4/18.12.2018 της Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΠΑΣΚΕ), με την οποία επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις συκοφαντίες τους, γελιούνται. 
Επαναλαμβάνουμε: Μην αργείτε άλλο Αργείοι…

Ευχόμαστε σε όλους τους συνταξιούχους μας
Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ
Αναγνωστοπούλου Δήμητρα, Βαξεβανάκη Έλλη, Βαξεβανάκη Ιουλία, Γκότσης Δημήτρης, Γρατσίας Ηλίας, Διαμαντής Ανδρέας, Δασκαλάκης Νίκος, Δεληπέτρος Δημήτρης, Ευσταθίου Κώστας, Καραγιάννης Νίκος, Καραδήμα Ζωή, Καραφωτιά Φωφώ, Κεφάλας Παναγιώτης, Κουλούρης Γιώργος, Κουρκουτσάκη Τίνα, Κωνστανταράκη Εύα, Λεμπέσης Παναγιώτης, Μαλαπάσχας Παναγιώτης, Μανώλης Παύλος, Μασσαλάς Δημήτρης, Μελισσείδου Ελένη, Μοσχονησίου Βάσω, Μουτσάκη Μάρθα, Μπελίτσος Γρηγόρης, Μπουλαλά Αγγελική, Νικολόπουλος Σωτήρης, Νικολοπούλου Βίκυ, Παπαγεωργάκης Μάρκος, Παπαμάργαρης Χάρης, Ραγιάς Νικόλαος, Στρίμπερης Θόδωρος, Φιωτάκη Έβη, Φλεμετάκης Γιώργος, Χατούπη Μαρία, Χάρακα Παναγιώτα, Χρηστίδης Απόστολος.