2024-06-22

Με νέα ψέματα, επιχειρούν την παραπλάνησή μας!!

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΣΤΕ είχε δεσμευτεί ότι με τον καινούργιο χρόνο θα δρομολογείτο η επιστροφή των αναδρομικών και η κατάργηση και της τρίτης κράτησης (4024/2011). Όμως, στην πρόσφατη  Γ.Σ. του ΣΣΤΕ, προκειμένου να δικαιολογήσουν γιατί δεν υλοποιήθηκε η δέσμευσή τους, προσέφυγαν και πάλι στο ψέμα και την παραπλάνηση των συνταξιούχων.

Στη Γ.Σ. ο πρόεδρος είπε ότι η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών γνωμοδότησε θετικά για την κατάργηση της τρίτης κράτησης (4024/2011),  αλλά τους χάλασε τα σχέδια η αγωγή των νέων συνταξιούχων που εκδικάστηκε στις 22.4.2024!!! Όμως, η αγωγή των νέων συνταξιούχων, που διεκδικούσε την κατάργηση και των τριών κρατήσεων, που συνέχισαν να επιβαρύνουν τους δικούς μας συνταξιούχους, αν και από 12.5.2016 έχουν καταργηθεί για  τους συνταξιοδοτούμενους του ΕΦΚΑ,  κατατέθηκε στις 29.12.2022 και αμέσως κοινοποιήθηκε  και στην ΤτΕ!!

Πώς λοιπόν η Τράπεζα, που γνώριζε από το Δεκέμβριο του 2022 την αγωγή των νέων, αποφάσισε, 10 μήνες μετά (Οκτώβριος 2023), την κατάργηση των 2 κρατήσεων και στη συνέχεια την άρση και της τρίτης (4024/11) και σήμερα αθετεί τη δέσμευσή της για άρση της κράτησης από 1.7.2024, όταν το προεδρείο ΟΜΟΛΟΓΕΙ πως υπήρχε η θετική εισήγηση της Δ.Ν.Υ.,;;!!

Τι κρύβεται πίσω από ένα τόσο εξόφθαλμο ψέμα;;

Πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα επιχείρηση παραπλάνησής μας. Η αγωγή των νέων υπήρξε η θρυαλλίδα χάριν της οποίας καταργήθηκαν οι δύο κρατήσεις και θα καταργηθεί και η τρίτη μόνο πριν τις ερχόμενες συνδικαλιστικές εκλογές (!!)  Απλά ο χειρισμός της άρσης των κρατήσεων γίνεται με τέτοιο τρόπο από τα συνδικαλιστικά φερέφωνα της ΤτΕ, ώστε να «αποδεχτούμε» τη μη επιστροφή των αναδρομικών που τώρα έγιναν κόστος για την Τράπεζα!! Υπενθυμίζω ότι ο σημερινός πρόεδρος για να μην είμαστε «ολίγον έγκυος»,  αποδέχθηκε τις κρατήσεις των ν.4024/11 και 4051/12 που δεν υπήρχαν μέχρι την 1.7.2013(!!) Μας  διαβεβαίωνε όμως ότι: « Τα λεφτά των κρατήσεων πάνε σε ξεχωριστό κουμπαρά και θα μας τα επιστρέψουν μέσω του προγράμματος μετεργασιακών παροχών»(!!)

Σήμερα θέλουν να «χωνέψουμε» πως αναδρομικά δεν έχει γιατί κοστίζουν στην Τράπεζα(!!) Στις ερχόμενες εκλογές, με την ψηφοθηρική άρση  της τρίτης κράτησης, θα ζητήσουν να τους ξαναψηφίσουμε, υποσχόμενοι ότι για τα αναδρομικά θα παλέψουν στην επόμενη διετία (!!)  Αν δεν πάρουμε τα αναδρομικά μας μέσα στο 2024 δεν θα πρέπει κανείς συνταξιούχος να δεχτεί να κατέβει υποψήφιος μαζί τους!! Πρέπει να τελειώσουμε με τα ψέματα και τις αυταπάτες… .  

Ευσταθίου Κώστας

Μέλος του Δ.Σ. του ΣΣΤΕ και της Ο.Σ. των Εν Δράσει