Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2014-03-01

Ο Stephen Fry μιλά για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Άρθρο του   συν. Ευάγγέλου     Ραφτόπουλου

Μετά το χασάπικο, το ζειμπέκικο, το συρτάκι, το καλαματιανό, νέος χορός απόλυτα Ελληνικός κυριαρχεί στην χώρα, χορός που θαυμάζεται σε όλο τον κόσμο, υιοθετείται, πλήθος δε αλλοδαπών χορευτών κατακλύζουν την χώρα για να εκπαιδευθούν και αυτοί.

Ο νέος χορός..!

Ο νέος αυτός χορός, θαυμάσιος σε σύλληψη, εξαιρετικός σε εκτέλεση, με τους  εμπνευστές και επιτελείς να χορηγούν διδακτορικά σε όσους επιτυχώς διανύσουν την εκπαίδευση και πραγματοποιήσουν την πρακτική άσκησή τους.
Ο χορός δειλά-δειλά έκανε την εμφάνισή του, οι χορευτές φοβόντουσαν ότι είναι απαγορευμένος και ποινικά κολάσιμος, όμως με την πάροδο του χρόνου απέβαλαν την αιδώ, ενέταξαν και άλλους στην ομάδα τους, αντάλλαξαν χορευτικά νούμερα, αριστοτεχνικά ακροβατικά, εμπειρίες και γνώσεις.
Η εξέλιξη του χορού ιλιγγιώδης, οι εκπαιδευόμενοι επιδεκτικοί μάθησης, πολλαπλασιαστές των γνώσεων και των βιωματικών εμπειριών, καταλαμβάνουν δε περίοπτες θέσεις στην κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική ζωή του τόπου, αμειβόμενοι για την άοκνη προσπάθειά τους, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και την επιτυχία στις τελικές εξετάσεις τους.
'Επειδή όμως ο χορός αυτός θεωρήθηκε παράνομος, καταπολεμήθηκε, οι χορευτές διαπομπεύθηκαν, οι πρωταγωνιστές σαν εμπνευστές των χορευτικών ρεσιτάλ φυλακίστηκαν γιατί εισήγαγαν καινά δαιμόνια, παραγνώρισαν τις παραδοσιακές χορευτικές κινήσεις και τις διαδικασίες, τους τρόπους των επιδείξεων και επιδόθηκαν σε επικίνδυνα τεχνάσματα ικανά να παρασύρουν και άλλους συντηρητικούς και πατροπαράδοτους χορευτές.
Ενοχλήθηκαν όμως γιατι οι σοφοί της χώρας, οι μεγαλύτεροι διανοητές, έκλεισαν τα μάτια και δεν τιμώρησαν άλλους χορευτικούς οίκους, πιο πλούσιους, πιο φημισμένους που συνέχισαν τις άνομες δραστηριότητές τους, πλημμυρίζοντας την χώρα με καινούργια σχέδια, με νέες φιγούρες, αφήνοντας μόνο ένα μικρό μέρος χωρίς χορευτική δεινότητα, με ατάλαντους και ανεπίδεκτους χορευτές, που παρά την πίεση που είχαν δεχθεί, αρνιόταν πεισματικά να ενταχθούν.
Και επειδή η χώρα συνεχώς κατέρρεε, οι ηγέτες πρότειναν να ανταλλάξουν χορευτές διάσημους με υλικά αγαθά, με καύσιμες ύλες, με υδάτινους πόρους, συνεργαζόμενοι με άλλες χώρες χωρίς χορευτικές εμπειρίες.
Όταν και αυτό έγινε , ο πλανήτης γέμισε με φημισμένους χορευτές, με θεσπέσια τεχνάσματα,γυμνασμένα κορμιά, άσσους στην δεξιοτεχνία, άξιους θαυμασμού.
Και η φήμη που 'ηταν διάχυτη ότι ιδιοκτήτες των χορευτικών οίκων ήταν πολιτικοί διανοητές και σωτήρες δεν επιβεβαιώθηκε.-