Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2023-10-16

Φύλακες (συνάδελφοι) γρηγορείτε!!! Το ταμείο μας κινδυνεύει!

Είναι γνωστή σε όλους σας η προσπάθεια του ΣΣΤΕ, για την πρόσθετη ιδιωτική ασφάλιση.

Και συνεχίζουν, παρά τις αντιδράσεις μας, δίνοντας παρατάσεις, μήπως και καταφέρουν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό.

Συνεχίζουν, ενώ τους έχω αποδείξει ότι, λόγω εξόδων διαχείρισης, επιχειρηματικού κέρδους και κυρίως απαλλαγής φόρου, το ταμείο μας μπορεί να μας προσφέρει τις ίδιες παροχές, με την μισή πάνω-κάτω επιβάρυνση και μάλιστα αποδεχόμενο όλους τους συναδέλφους, διχως ηλικιακούς διαχωρισμούς.

Στις ανησυχίες μας ότι κινδυνεύει το ταμείο, φέρουν σαν επιχείρημα ότι τρία χρόνια τώρα που είναι ασφαλισμένοι οι εν ενεργεία, δεν έγινε τίποτα.

Μα φυσικά δεν έγινε καμία τέτοια ενέργεια, γιατί τότε δεν θα μπορούσαν να παρασύρουν τους συνταξιουχους.

Θέλουν να μας βάλουν όλους μεσα και μετά σιγά σιγά, να «ροκανίζουν» τις αρμοδιότητες του.

Σαν επιβεβαίωση αυτής της υποψίας, ήλθε και το τελευταίο γεγονός με το άρθρο 27 του καταστατικού του ταμείου υγείας.

Επιχείρησαν, αλλάζοντας την λέξη δημοψήφισμα με την λέξη ψηφοφορία, να απαιτείται για την ενοποίηση με άλλα ταμεία, πανελλαδική ψηφοφορία μόνο των εν ενεργεία και όχι και δική μας.

Ευτυχώς που το μαθαμε έγκαιρα και με κοινή επιστολή τους ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ζήτησαν και πέτυχαν να παραμείνει το επίμαχο άρθρο ως έχει.

Ενώ όμως θα περίμενε κανείς να απαιτήσουν οι επικεφαλής του Τ.Υ., του ΣΥΤΕ και του ΣΣΤΕ, αφού δήλωσαν άγνοια, να βρεθεί ο υπαίτιος και να τιμωρηθεί παραδειγματικά, γιατί τους εξέθεσε (κυρίως τους αξιωματούχους του Τ.Υ.) από τις αντιδράσεις τους φάνηκε ότι γι αυτους ήταν απλά μια συνηθισμένη μέρα.

Ίσως η εντολή να είχε δοθεί άνωθεν.

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι, στο συνέδριο των ασφαλιστικών εταιριών, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να σηκώνει πλέον όλο το βάρος της υγείας και θα πρέπει να εισχωρήσει σ αυτό τον τομέα η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Επομένως υπάρχει σχέδιο για την αλλοτρίωση του ταμείου μας και αυτό δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε.

Υ.Γ. Στην Καβάλα ο κ. Γοζαδινος είπε το εξής αμίμητο:

Επειδή σε άλλο άρθρο του καταστατικού, αναφέρεται η λέξη «ψηφοφορία», προφανώς εννοούσε για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλιου, έβαλαν την ίδια λέξη και στο άρθρο 27 για να υπάρχει «ομοιομορφία».

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Καβάλα, 16.10.2023

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΟΥΛΚΑΡΙΔΗΣ, Υποψήφιος «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

(ανάρτηση στην ομάδα Συνάδελφοι ΤτΕ, στο Facebook)