Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2015-06-26

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Ηλεκτρονική επιστολή, του συναδέλφου Νίκου Δασκαλάκη, προς τον Σύλλογο Συνταξιούχων Τραπέζης Ελλάδος, με αφορμή τις αρχαιρεσίες της 19.3.2015:

Θέμα: ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ
Ημερομηνία: Sat, 9 May 2015 14:20:23 +0300
Από: Nikos Daskalakis
Προς: info@sste.gr


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

δεχθείτε σας παρακαλώ τα θερμά μου συγχαρητήρια γιά την εκλογή σας στό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, κατά τις εκλογές της 19.3.2015.
Είμαι ένας από τους απλούς συναδέλφους σας, που χρόνια τώρα παρακολουθώ με απογοήτευση τα δρώμενα στό Σύλλογό μας. Έμενα μέχρι τώρα στό περιθώριο των γεγονότων, απλώς πικραμένος. Τώρα όμως απεφάσισα να διαμαρτυρηθώ σ'εσάς επειδή πλέον έχω φθάσει στά όριά μου, δεν πάει άλλο!

Έχω υποστεί όλα αυτά  τα χρόνια την μείωση των συντάξιμων αποδοχών μου, οι οποίες προκλήθηκαν, όπως τουλάχιστον κρίνω εγώ, εκ του λόγου ότι ο μεν τέως Διοικητής μας συναινούσε αδιαμαρτύρητα στήν εφαρμογή όλων των περικοπών, που προέβλεπαν οι Μνημονιακοί Νόμοι, και στούς συνταξιούχους της Τραπέζης, με την προσδοκία της ανανέωσης της θητείας του, ως Διοικητής, ο δε νέος Διοικητής, ως Υπουργός των Οικονομικών, συναινούσε με την προσδοκία κατάληψης της θέσης που σήμερα κατέχει. Ο μόνος ο οποίος, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, εναντιώθηκε κάποια στιγμή στήν εφαρμογή κάποιας Μνημονιακής πρικοπής, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ανήκουμε στό Ευρωσύστημα και δεν θα έπρεπε να έχει εφαρμογή σ'εμάς, ήταν ο τέως Διοικητής της Τραπέζης κ.Λουκάς Παπαδήμος, αλλά εισέπραξε τη σιωπή του τέως και νυν Διοικητών μας και το χαμόγελο του εκπροσώπου της Ευρωπαικής Τράπεζας στήν Τρόικα Κλάους Μαζούχ, που σημαίνει ότι η κακή αρχή είχε γίνει από τα πρώτα Μνημόνια, γι'αυτό χαμογελούσε ο Κλάους Μαζούχ.

Αυτά σας τα αναφέρω γιά να λάβετε γνώση τι έχει γίνει εις βάρος μας μέχρι τώρα!
Από τώρα και στό εξής κάνω έκκληση σε όλους σας στό Διοικητικό Συμβούλιο, ως ένας συνάδελφός σας που έχει υπηρετήσει πλέον της εικοσαετίας στά Γραφεία του Δευτέρου Ορόφου και γνωρίζει πως λειτουργούν εκεί, να συμφιλιωθείτε με την ιδέα  του σχηματισμού ενός Συμβουλίου που θα εκπροσωπεί όχι το 54% ή το 80% των συναδέλφων, αλλά το 100%, διότι μόνο έτσι κρίνω, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, που αλλάζουν κάθε ημέρα, θα μπορέσετε να φέρετε εις πέρας το δύσκολο έργο σας και να πείσετε την παρούσα Διοίκηση της Τράπεζας ότι οι συνάδελφοι δεν αντέχουν άλλο. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Νίκος Δασκαλάκης