Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2021-04-20

«... τὴν ἀνομίαν μου ἐγὼ γινώσκω ...» Της Ευαγγελίας Κωνστανταράκη

Μακάρι να το σκεφτείτε !!!

Κύριε πρόεδρε,

αν και ΔΕΝ αντιπροσωπεύετε τους 5.000 συνταξιούχους της ΤτΕ, στη συνέλευση των μετόχων μιλήσατε εκ μέρους ΟΛΩΝ μας. Το ότι ΔΕΝ μας αντιπροσωπεύετε αποδεικνύεται, πρώτιστα, από τη συνδικαλιστική Τακτική που ακολουθήσατε όλα τα χρόνια της προεδρίας σας και δεύτερον και μικρότερης σημασίας, ότι πλέον ΔΕΝ είστε εκλεγμένος πρόεδρος, αλλά Υπηρεσιακός).

Η κομματική τοποθέτηση σας, μέσω της οικονομική σας (;;;) ανάλυσης δεν με αφορά. Όμως η συνδικαλιστική σας τοποθέτηση με και μας αφορά όλους τους συνταξιούχους.

Η καραντίνα δίνει την δυνατότητα, να ρωτήσουμε τον εσωτερικό εαυτό μας, αν είναι ευχαριστημένος από εμάς.

Προσωπικά, κάνω ένα αυτοέλεγχο, διαβάζοντας τον στίχο του Ψαλμού:

«Ότι τὴν ἀνομίαν μου ἐγὼ γινώσκω, καὶ ἡ ἁμαρτία μου ἐνώπιόν μου ἐστὶ διαπαντός»

Μη βιαστείτε να απαντήσετε ότι δεν σας αφορά αφού δεν είστε ιερέας η καλόγερος. Όλους μας αφορά! Δίνει δυο βασικούς άξονες για τη δράση μας σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Την Ανομία και την Αμαρτία . Η Ανομία έχει να κάνει με τη παράβαση νόμων και η Αμαρτία με την αποτυχία να υπηρετήσουμε το καθήκον για το οποίο δημιουργηθήκαμε.

Σαν πρόεδρος του συλλόγου μας, ( σαν άνθρωπος δεν με αφορά) εμπλέκεστε και με τα δυο

 Η Ανομία σας συνδέεται με την καταπάτηση, όλα τα χρόνια, όλων των διατάξεων του καταστατικού του συλλόγου μας. Η αυθαιρεσία, είναι ο τρόπος να λαμβάνετε τις αποφάσεις , σχετικά την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσει το ΔΣ σε όλα τα προβλήματα. Μόνος αποφασίσατε για την συναίνεση του ΣΣΤΕ στον τρόπο διεύρυνσης του Προγράμματος, μόνος για την υπογραφή της αναλογιστικής μελέτης. Συναίνεση με συνέπεια, η Τράπεζα να αμφισβητεί τη Υποχρέωσης της. να παρέχει το 36% στους προ 93 ασφαλισμένους. Μόνος αποφασίσατε να συναινέσει ο Σύλλογος στην κατάργηση του καταστατικού του Ταμείου συντάξεων με την προσθήκη του άρθρου 10Α. για τον διαχωρισμό μας, από την Ίδια την Τράπεζα ,σε προ και μετά το 15. Μόνος διαλέξατε τον δικηγόρο που θα χειριστεί την προσπάθεια αναίρεσης, της εφετειακής απόφασης ,υπέρ της Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία το 16% ΔΕΝ είναι Υποχρέωση της Τράπεζας. Αναρωτιέμαι πως προσπαθείτε την αναίρεση της , βλαπτικής για εμάς, εφετειακής απόφασης αναθέτοντας την υπόθεση σε δικηγόρο στενό συνεργάτη της Διοίκησης ; ο όποιος ίδιος δικηγόρος θα έρθει στο Δικαστήριο Υπέρ της Τράπεζας και κατά των συνταξιούχων που προσέφυγαν για να υπερασπιστούν το Καταστατικό μας. Επί πλέον πάλι αγνοώντας τις διατάξεις του Καταστατικού μας, αποκλείετε την πρόσβαση της μειοψηφία στις γνωμοδοτήσεις που αφορούν τα καίρια συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας. Τι ακριβώς κρύβουν κατά των συνταξιούχων, που τις πλήρωσαν με τις εισφορές τους; Μόνος αποφασίζετε ποιος, πόσο και αν θα ενημερωθεί για τον ορατό πλέον κίνδυνο να χαθούν όλα τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας, τα οποία πληρώσαμε ακριβά με πολλούς τρόπους.

Το μόνο που ψελλίσατε ήταν να παρέμβει ο Διοικητής στη Κυβέρνηση, για να επιτρέψει την Άρση των κρατήσεων, ενώ πρώτον δεν έχει δικαιοδοσία η κυβέρνηση, και δεύτερο ο Ίδιος ο Διοικητής μεθόδευσε με τέτοιο τρόπο την εφαρμογή των υποχρεώσεων εκ του Νόμου ανάληψης των Ταμείων, ώστε να μη καταργηθούν οι κρατήσεις Να λοιπόν η Αμαρτία σας !

 Αντί να διαφυλάσσετε τα συμφέροντα των συνταξιούχων, υπηρετείτε πιστά την Διοίκηση σε όλες τις δράσεις εις βάρος μας. Αστοχήσατε! Δεν επιτελείτε το Καθήκον σας για το οποίο εκλεχτήκατε.

 Δεν θα σταθώ στη άποψη σας, ότι η Ανεξαρτησία της Τράπεζας, ΔΕΝ καλύπτει και τους συνταξιούχους, όπως Καλύπτει τους εν ενεργεία.

Όταν χτιζόταν το συνταξιοδοτικό μας σύστημα δεν απασχολούσε Ούτε τη Διοίκηση ούτε τους Συνδικαλιστές αν και ποιους κάλυπτε η Ανεξαρτησία. Τότε, στα δύσκολα χρόνια μετά τους πολέμους, οι Διοικήσεις νοιαζόταν για τους υπαλλήλους τους, και οι Συνδικαλιστές για τους συναδέλφους τους. Οι Διοικήσεις ΔΕΝ θεωρούσαν «Αχρείαστα Πράγματα» τους συνταξιούχους, όπως τώρα μας θεωρούν (ξορκίζοντας ίσως τα γηρατειά τους η το θάνατο τους;). Σεβάστηκαν πλήρως τις Συμβάσεις, και τις υψηλές εισφορές που πλήρωναν οι εργαζόμενοι. Βοήθησαν να αποκτηθούν περιουσιακά στοιχεία από τα Ταμεία για την επί πλέον εξασφάλιση των συνταξιοδοτικών παροχών, σε αντίθεση με τώρα, που τα εκποιούν χωρίς καμιά ανάγκη, πηγαίνοντας το τίμημα της πώλησης στα κέρδη, λες και πρόκειται για κάποια Αδίστακτη πολυεθνική εταιρεία που αυξάνει τα κέρδη με οποιοδήποτε τίμημα, ακόμα και ιδιοποιούμενη περιουσία και παροχές του προσωπικού της.

 Οι Συνδικαλιστές δεν σκέφτηκαν να υπηρετήσουν κανένα άλλον, εκτός από τους συναδέλφους τους. Ήταν πραγματικοί Αντιπρόσωποι τους! Ακόμα και ο Διορισμένος από την Χούντα πρόεδρος παρά το ότι συνέργησε στην ανομία (κατάργηση εκλογών) δεν συνέργησε στην Αμαρτία! Υπεράσπισε το συνταξιοδοτικό καθεστώς των συναδέλφων του !!!

Εύχομαι να σας έβαλα σε σκέψεις. Μακάρι να το σκεφτείτε !!!.

ΥΓ: τώρα που εξοικειωθήκατε με τις τήλε–συναντήσεις καλά είναι να συγκαλείτε κανονικά το ΔΣ, και να μπορούμε και εμείς να σας παρακολουθούμε.