Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2018-10-21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 44: «Στη βράση κολλάει το σίδερο» …

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου  2018

Συνάδελφοι,
Με την ανακοίνωση 27/15.10.18 του Προεδρείου του Σ.Σ.Τ.Ε., γίνονται πλέον προφανείς οι λόγοι που ΔΕΝ θέλουν, αυτοί οι ίδιοι, να γίνει άρση των κρατήσεων και επιστροφή αναδρομικών ΤΩΡΑ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στους συναδέλφους.
Χρησιμοποιούν τις εισφορές μας για να καλύψουν το κόστος ταχυδρόμησης των αλλεπάλληλων ανακοινώσεών τους μόνο και μόνο για να  κάνουν αντικυβερνητική προπαγάνδα!  Εγκαλούν  την κυβέρνηση και έμμεσα τη συνδικαλιστική αντιπολίτευση στο Δ.Σ. του ΣΣΤΕ (την οποία συλλήβδην εντάσσουν στο κυβερνών κόμμα!!),  για τη μη εφαρμογή της Πρωτόδικης Απόφασης για επιστροφή δώρων και μηνιαίων παρακρατήσεων σε συνταξιούχο της Θεσσαλονίκης. Μεταφράζουν το γεγονός ως αρνητική κυβερνητική πρόθεση υλοποίησης δικαστικών αποφάσεων, για να ¨καλύψουν¨ πίσω από τη δήθεν κυβερνητική αδιαλλαξία, τη δική τους άρνηση να υλοποιηθεί ΤΩΡΑ η τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ!!
 
Όλοι γνωρίζουμε όμως ότι, για την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, έχουν προβλεφθεί καθαρά 800 εκατομμύρια ευρώ στο προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2019, και ότι υποχρεωτικά κανένας δημόσιος φορέας ούτε και η ΤτΕ, δεν εφαρμόζουν πρωτόδικες αποφάσεις, χωρίς να ασκήσουν έφεση!! Επιπλέον, στη μεγάλη συγκέντρωση των δύο Κινήσεων “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” και Αναγεννητικής Πρωτοβουλίας, της 11.10.18, από τον, κατά το Προεδρείο, διαλλακτικό συνάδελφο συνταξιούχο και βουλευτή σήμερα Μ. Μπαλαούρα, υπήρξε σαφής και  δεσμευτική τοποθέτηση: Όχι μόνο η κυβέρνηση σέβεται αποδεδειγμένα την αυτονομία της ΤτΕ  και δεν αναμειγνύεται, αλλά και σε κυβερνητική σύσκεψη στην οποία συμμετείχε δεν υπήρξε καμιά αντίρρηση για την εφαρμογή της γνωμοδότησης του Ν.Σ. της ΤτΕ!! Το Προεδρείο του ΣΣΤΕ, όμως ακόμα  και  ΣΗΜΕΡΑ, που είναι πλέον και επίσημα δεδηλωμένη η κυβερνητική συναίνεση, συνεχίζει να την  τορπιλίζει  συστηματικά!!                    
 
Για την καθυστερημένη όμως και σκόπιμη ¨νομική έκρηξη¨ του Προεδρείου, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους συναδέλφους πως πολλοί, παρακινούμενοι από τους “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”, υπέβαλαν από το 2015 αγωγές, οι οποίες μάλιστα εκδικάζονται στις 7.1.2019!! Και τότε πάλι δεχθήκαμε επίθεση από το Προεδρείο.
Με αυτές τις αγωγές, που οι κύριοι του Προεδρείου θεώρησαν απαράδεκτες προς τη «μητέρα Τράπεζα», οι συνάδελφοι που είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί πριν το 2012, έχουν προοπτική να τους καταβληθούν αναδρομικά τα Δώρα και το Επίδομα Αδείας που έπαιρναν πριν από τον νόμο 3845/2010, με τον οποίο αυτά περικόπηκαν ή μειώθηκαν ανάλογα με το ύψος της χορηγούμενης σύνταξης, χωρίς τότε καμιά ουσιαστική διαμαρτυρία από τον ΣΣΤΕ!!

Καλούμε σήμερα, για άλλη μια φορά, το Προεδρείο του ΣΣΤΕ, να κάνει πρόσθετη δικαστική παρέμβαση στην εκδίκαση των αγωγών αυτών, αλλά και για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), που εκδικάζεται αρχές Νοεμβρίου 2018, και σε συνεννόηση οι δικηγόροι και όλοι εμείς, να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους και ειδικά τους συνταξιοδοτηθέντες πριν το 2012, οι οποίοι, με τις αγωγές που ασκήθηκαν το 2018 από τον ΣΣΤΕ, δεν καλύπτονται για τις αποδοχές του 2010. Οι αγωγές που ασκήθηκαν το 2018 στα Διοικητικά Δικαστήρια (για κύρια σύνταξη), δεν προβλέπεται  να εκδικαστούν πριν το 2020.

Συνάδελφοι,
Η επίλυση των θεμάτων μας δεν μπορεί να περιμένει τις επερχόμενες γενικές εκλογές και αυτές του ΣΣΤΕ. Τα κομματικά και εκλογικά παιχνίδια δεν πρέπει να γίνονται σε βάρος των συνταξιούχων της ΤτΕ.
Έχουμε τη γνώμη και τη σταθερή πίστη, πως τα συνταξιοδοτικά θέματά μας ΠΡΕΠΕΙ να επιλυθούν ΤΩΡΑ!!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ

Αναγνωστοπούλου Δήμητρα, Βαξεβανάκη Έλλη, Βαξεβανάκη Ιουλία, Γκότσης Δημήτρης, Γρατσίας Ηλίας, Διαμαντής Ανδρέας, Δασκαλάκης Νίκος, Δεληπέτρος Δημήτρης, Ευσταθίου Κώστας, Καραγιάννης Νίκος, Καραδήμα Ζωή, Καραφωτιά Φωφώ, Κεφάλας Παναγιώτης, Κουλούρης Γιώργος, Κουρκουτσάκη Τίνα, Κωνστανταράκη Εύα, Λεμπέσης Παναγιώτης, Μαλαπάσχας Παναγιώτης, Μανώλης Παύλος, Μασσαλάς Δημήτρης, Μελισσείδου Ελένη, Μοσχονησίου Βάσω, Μουτσάκη Μάρθα, Μπελίτσος Γρηγόρης, Μπουλαλά Αγγελική, Νικολόπουλος Σωτήρης, Νικολοπούλου Βίκυ, Παπαγεωργάκης Μάρκος, Παπαμάργαρης Χάρης, Ραγιάς Νικόλαος, Στρίμπερης Θόδωρος, Φιωτάκη Έβη, Φλεμετάκης Γιώργος, Χατούπη Μαρία, Χάρακα Παναγιώτα, Χρηστίδης Απόστολος.