Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2020-05-08

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25
Αθήνα, 7  Μαΐου  2020

Πρωτοβάθμια περίθαλψη και covid-19
Αυταπόδεικτη πλέον η ανάγκη αξιοποίησης του οικοπέδου Χολαργού

Συνάδελφοι,

Η πανδημία του κορονοϊού, απέδειξε σε παγκόσμιο επίπεδο την απόλυτη ανάγκη πλήρους και σωστής λειτουργίας των συστημάτων δημόσιας υγείας και την διατήρηση και ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων.

Την ίδια περίοδο αναδείχθηκε και η προνοητικότητα των παλαιών συναδέλφων μας, που, από κοινού με τις τότε Διοικήσεις, στήριξαν θεσμούς πρωτοποριακούς για την εποχή τους, όχι μόνο στους τομείς της σύνταξης και της επικούρησης, αλλά και στον τομέα της υγείας, με τη δημιουργία  του αυτοδιαχειριζόμενου Ταμείου Υγείας, του Συνεταιρισμού και των Κατασκηνώσεων.

 Ειδικότερα για το Ταμείο Υγείας, επιβάλλεται σήμερα, ΤΩΡΑ, να αξιοποιηθούν τα χρήματα της πώλησης του ακινήτου του Παλαιού Φαλήρου και να ξεκινήσει επιτέλους η ανέγερση της Νοσοκομειακής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στο οικόπεδο στο Χολαργό, λαμβάνοντας υπόψη στο μέτρο του δυνατού και την ικανοποίηση του πρόσφατου υπομνήματος που κατέθεσαν πολλοί συνταξιούχοι συνάδελφοι.

Ένα τέτοιο έργο όχι μόνο θα υπηρετήσει τη φιλοσοφία της συλλογικής αλληλεγγύης και της κάλυψης των ασθενέστερων και των οικογενειών τους, που χαρακτήριζε πάντα ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς του Διοικούντες και τους συνδικαλιστικούς φορείς του χώρου, αλλά θα διευρύνει τις δυνατότητες του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. να παρέχει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους, όπως εξ άλλου το έπραξε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ