Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2018-03-02

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 2 Μαρτίου  2018
ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ¨ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ  ΤΟΥΣ¨
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Συνάδελφοι,
Αν δεν ήταν 1η Μαρτίου, αλλά 1ηΑπριλίου, θα θεωρούσαμε τη χθεσινή ανάρτηση στο Ιστολόγιο του ΣΣΤΕ, με τις υπογραφές του Προέδρου, Ιωάννη Γοζαδίνου και της Γεν. Γραμματέως, Ελένης Κλητοράκη-Πούλια, πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς, όμως, αναρτήθηκαν στο Ιστολόγιο του ΣΣΤΕ, όλα τα δημοσιεύματα εφημερίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που ανακύκλωσαν τις απαράδεκτες τοποθετήσεις των Προέδρων ΣΣΤΕ και ΣΥΤΕ στην Συνέλευση των Μετόχων της ΤτΕ.Τι άραγε επιδιώκει η πλειοψηφία του ΣΣΤΕ με τις αήθεις επιθέσεις στον εκπρόσωπο του Δημοσίου, σε μέλη του Γενικού Συμβουλίου κ.ά.; Να τους καταστήσει εχθρούς του χώρου ή να στείλει μήνυμα πως οι συνταξιούχοι της ΤτΕ δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα και ασχολούμαστε, «ως ελίτ», με οτιδήποτε άλλο εκτός από τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα;; Είναι φανερό πλέον, πως τα Προεδρεία ΣΣΤΕ και ΣΥΤΕ, δηλαδή ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ, εκπληρώνοντας το κομματικό τους και μόνο καθήκον, κάνουν οτιδήποτε, ώστε  οι συνταξιούχοι μας να μη λάβουν έστω και ένα ευρώ την περίοδο της θητείας της σημερινής κυβέρνησης!!
Δυστυχώς, οι δήθεν εκπρόσωποι των συνταξιούχων και των εργαζομένων, αδιαφορούν για το πόσο κακό κάνουν στο χώρο μας. Δεν έχουν κανένα δισταγμό, να παρασύρουν στον κατήφορο «των παραταξιακών και κομματικών τους αδιεξόδων», τα δικαιώματα του προσωπικού της ΤτΕ!!  Φτάνουν σε ρήξη με μέλη της  Διοίκησης της ΤτΕ και ειδικά με τον Υποδιοικητή, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και υπαινιγμούς, την ίδια ώρα που υποτίθεται πως διαπραγματεύονται για τα θέματά μας!!

Συνάδελφοι,
Πρέπει να απαγορεύσουμε στους εαυτούς μας να τους ανεχόμαστε άλλο.
Πρέπει να απαγορεύσουμε στους εαυτούς μας να δεχόμαστε να μας προσβάλλουν.
Πρέπει να τους σταματήσουμε να βυσσοδομούν και να κατασκευάζουν χαλκεία εις βάρος μας.
Πρέπει να τους σταματήσουμε να σκηνοθετούν και να υφαίνουν δίχτυα αράχνης, για να μπερδεύονται οι κατακτήσεις μας και να μας καθιστούν βορά του κίτρινου τύπου για να εξυπηρετούν τα άνομα συμφέροντά τους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ

Συγγραφείς στα θρανία

Συγγραφείς στα θρανία:
Μιλώντας στα παιδιά για τους πρόσφυγες
Βιωμάτικό εργαστήριο  
Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στις 18.30 το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του φετινού κύκλου «Συγγραφείς στα θρανία» διοργανώνει ένα σεμινάριο/ βιωματικό εργαστήριο με αφορμή τέσσερα βιβλία που προσεγγίζουν το θέμα των προσφύγων με ξεχωριστό τρόπο
Μαζί μας θα είναι και οι συγγραφείς σε ένα εργαστήριο που απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γενικότερα σε όσους θέλουν να ενημερωθούν για τους τρόπους προσέγγισης του ζητήματος των προσφύγων σε σχέση με τα παιδιά.
Μαζί μας θα είναι
Πέγκη Ιωάννου (*), ελληνίδα επιστήμων του εξωτερικού και συγγραφέας του βιβλίου «Παιδικές ψυχές στο Αιγαίο» (εκδόσεις Ακακία)
Νίκη Κάντζου και η Φυλλιώ Νικολούδη, εκπαίδευτικοί και συγγραφείς του βιβλίου «Τι θα πάρω μαζί μου φεύγοντας» (Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης)
Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, αστυνομικός,  Υψηλού προφίλ υποστηρίκτρια της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και συγγραφέας του βιβλίου «Μέσα από τα μάτια τους» (Ελληνοεκδοτική)
Εύη Τσιτιρίδου -Χριστοφορίδου, εκπαιδευτικός και συγγραφέας του βιβλίου «Ο Αντίλ έχει πατρίδα» (Ελληνοεκδοτική)
Συντονίζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος

Κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341


(*) Η Πέγκη Ιωάννου είναι κόρη της συναδέλφου Μαργαρίτας Πλήτσου.