Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2014-10-31

Όμως, από ανάπτυξη πάμε καλά..!


Ίλιον - Καναδάς...με συνοπτικές διαδικασίες..!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ


Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2014

Αγαπητοί Συνάδελφοι - Συνταξιούχοι,

Η καθημερινότητα, την οποία όλοι βιώνουμε, συνεχίζει να χειροτερεύει σε κάθε μορφή της: κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική, οικονομική. Η κρίση, η ανεργία, η μείωση των μισθών και των συντάξεών μας συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.
Ο χώρος μας δεν έμεινε αλώβητος από τα μνημόνια και τις δυσάρεστες συνέπειές τους, ακόμα και σε σημεία που δεν μας αφορούσαν, σαν συνταξιούχους της Kεντρικής Τράπεζας της χώρας. Η αδυναμία του προηγούμενου Προεδρείου του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης Ελλάδος (Σ.Σ.Τ.Ε)  μας να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματαπου δημιουργήθηκαν το 2010, ο μεγάλος όγκος συναδέλφων που συνταξιοδοτήθηκε τον Νοέμβριο του 2012και που θα μπορούσε να ενισχύσει τη δράση του Σ.Σ.Τ.Ε. προς μια αγωνιστική κατεύθυνση, αλλά και η θέλησή μας για μια από κοινού, αποτελεσματική δράση, πέρα από παραταξιακούς και κομματικούςδιαχωρισμούς, οδήγησαν πολλούς από εμάς στηδημιουργία της «Νέας Συνδικαλιστικής Ενότητας».Δυστυχώς όμως, η αμετροέπεια και η αλαζονεία ορισμένωνπροερχόμενων από την ΠΑΣΚΕ μελών, την μετέτρεψαν,μέσα σε λίγους μόλις μήνες, σε «ΠΑ.Σ.Κ.Ε. Συνταξιούχων Τ.Ε.». Η επιμονή και η πίστη μας στην αυτονομία και την ανεξαρτησίατης συνδικαλιστικής δράσης από στενά κομματικά - παραταξιακά κριτήρια,  μας οδήγησαν στην απόφαση να συνεχίσουμε, και από κοινού  με άλλους συναδέλφους που έχουν τις ίδιες αρχές και στόχουςνα δημιουργήσουμε την Κίνηση “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”Συνταξιούχοι ΤτΕ. Μέσα από την επιλογή μας αυτή, θέλουμενα ασχοληθούμε ενεργά με τη διαφύλαξη των συντάξεών μας, την προάσπιση του δίκαιου των αιτημάτων μας, την υπεράσπιση της  ανεξαρτησίας της ΤτEκαι την αποκατάσταση της αλήθειας, διότι τα μισόλογα και οι σκόπιμες παρερμηνείες είναι χειρότερες από  τα ψέματα.
Ένα από τα πρώτα θέματα που διαπιστώσαμε είναι ότι σημαντικός αριθμός νέων συνταξιούχων της ΤτΕ, δεν είναι μέλη του Σ.Σ.Τ.Ε. Το γεγονός αυτό είναι, από μόνο του, ιδιαίτερα λυπηρό, παρά το ότι είναι κατανοητή, και ενδεχομένως αιτιολογημένη, η διάθεση των συναδέλφων να απέχουν από τα τεκταινόμενα και ιδιαίτερα από έντονες παραταξιακές διαφορές.
Δυστυχώς, οι σημερινές συνθήκες δεν επιτρέπουν την «πολυτέλεια» μιάς τέτοιας παθητικής αντίδρασης. Μόνο η μαζικότητα, η συμμετοχή και η ενεργή ενότητα μπορούν να ισχυροποιήσουν την αποτελεσματική προάσπιση των δικαιωμάτων μας και να προσδώσουν την απαραίτητη δύναμη στις διεκδικήσεις μας. Δύναμη που φαίνεται από:

α)την αριθμητική υπεροχή των συνταξιούχων συναδέλφων σε σχέση και με τον συνεχώς μειούμενο αριθμό των εν ενεργεία συναδέλφων μας, δύναμη που καθίσταται ακόμα πιο σημαντική και πρέπει να αναδειχθεί.
β)την ειδοποιό διαφορά μας σαν συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος, την  αδιαμφισβήτητη ανεξαρτησία της οποίας,οφείλουμε να διαφυλάξουμε.
γ)το χρέος μας να αντισταθούμε σε κάθε σκέψη ή απόπειρα απεμπόλησης ή εν λευκώ παραχώρησης ρυθμίσεων και δικαιωμάτων κατοχυρωμένων νομικά, συνταγματικά, αλλά και με διεθνείς νόμους και συμβάσεις.
δ)το δίκαιο των αγώνων μας.
ε) την πεποίθησή μας ότι κανένας «σωτήρας» δεν θα μας σώσει, αν δεν ενδιαφερθούμε εμείς οι ίδιοι για την σωτηρία μας.

Γνωρίζουμε ότι αυτή η επιστολή θα έπρεπε να έχει σταλεί προ πολλού, όμως τα γεγονότα που «έτρεχαν» αλλά και οι τεχνικές και οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, εμπόδιζαν την αποστολή της. Παρά το γεγονός ότι ένα μέλος του Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε. εκπροσωπεί την Κίνησή μας και την εκφράζει απόλυτα, αυτή δεν «αναγνωρίζεται» από το Προεδρείο του Σ.Σ.Τ.Ε. ως «Κίνηση» και δεν μας παρέχεται ούτε το αυτονόητο δικαίωμα της ταχυδρόμησης των  ανακοινώσεών μας , όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες Κινήσεις του Σ.Σ.Τ.Ε. Η ταχυδρόμηση αυτής της επιστολής δεν θα είχε γίνει δυνατή χωρίς την οικονομική ενίσχυση των φίλων, που μας στηρίζουν και θέλουν{όσων συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις  μας, στην αίθουσα του Σ.Υ.Τ.Ε. στην οδό Λέκκα 23-25, προκειμένουνα μη το βάλουμε αυτό επίσης χωρίς boldμήπως εκληφθεί ότι τους καλούμε για οικονομική ενίσχυση} να ενημερώνονται υπεύθυνα και αντικειμενικά από ανθρώπους που γνωρίζουν{σεμνά}σε βάθος τα δύσκολα θέματα που μας αφορούν και επηρεάζουν τη ζωή μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι,αν θέλετε, είναι στο χέρι σας να αλλάξετε τα πράγματα στον Σ.Σ.Τ.Ε., γιατί η συμμετοχή σας σε αυτόν, μόνο θετικά αποτελέσματα για όλους μας, μπορεί να επιφέρει.Εμείς θέλουμε την παρουσία, τη γνώμη,τις ερωτήσεις σας, την καλύτερη ενημέρωσή σας για τη σωστότερη κρίση σας.
  
Προς το παρόν μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με τις θέσεις και τις τακτικές συναντήσεις μας, καθώς και για επικοινωνία από :
Επίσης και από τις ανακοινώσεις που βρίσκονται στο χώρο του Ταμείου Υγείας.

Θα χαρούμε να σας δούμε στην επόμενη ολομέλειά μας στις 20.11.2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Σ.Υ.Τ.Ε., στην οδό Λέκκα 23-25 (2ος όροφος).
  
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Αναγνωστοπούλου Δήμητρα, Βαξεβανάκη Έλλη, Δεληπέτρος Δημήτρης, Ευσταθίου Κώστας, Καραγιάννης Ιπποκράτης, Καραφωτιά Φωφώ, Κουλούρης Γιώργος, Κουρκουτσάκη Τίνα, Κωνστανταράκη Εύα,  Μαγκλάρας Κώστας, Μελισσείδου Ελένη, Μπαλαούρας Μάκης, Μοσχονησίου Βάσω, Μουτσάκη Μάρθα, Μπουλαλά Αγγελική, Νέστορας Γιώργος, Παπαμάργαρης Χάρης, Πατσιλίβα Μαργαρίτα, Χατούπη Μαρία, Χρηστίδης Απόστολος.