Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2023-08-02

Η ώρα της αλλαγής στο ΣΣΤΕ είναι ΤΩΡΑ…

Δέκα σχεδόν χρόνια, για την πλειοψηφία του ΣΣΤΕ (ΔΗ-ΣΥ/ΠΑΣΚΕ, ΔΕΚΣ/ΔΑΚΕ) και για την αναποτελεσματικότητά τους, δεν είναι υπεύθυνη η Διοίκηση της ΤτΕ και ο Διοικητής της, με εκείνο το απίστευτα κυνικό, «θα περάσετε πάνω από το πτώμα μου», αλλά η συνδικαλιστική αντιπολίτευση, οι Εν Δράσει και εγώ προσωπικά, δεχόμενος λεκτικές επιθέσεις σε όλες τις ανακοινώσεις είτε των παρατάξεων της πλειοψηφίας είτε του ΔΣ.

Μήπως έπρεπε να είχα προσφύγει σε εξώδικα και αγωγές;; Ο συνάδελφος Μαρακάκης Ευτύχης, με την ανάρτησή του, έδωσε την απάντηση.

Τα ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας και υπεράσπισης των κατακτήσεών μας, δεν λύνονται στις δικαστικές αίθουσες… Αυτοί που επιλέγουν να μετατρέπουν τη συνδικαλιστική αντιπαράθεση, όσο σκληρή και αν είναι, σε νομική διαφορά, όπως κάνει το προεδρείο του ΣΣΤΕ, έχουν σκοπιμότητα!! Θέλουν να σπείρουν το φόβο, να τρομοκρατήσουν και να αποπροσανατολίσουν. Εν όψει μάλιστα των προσεχών εκλογών του ΣΣΤΕ, με την πόλωση και την ένταση, επιχειρούν εκ νέου να κρύψουν πως:

  • Απέφυγαν, με την προσθήκη του 10Α, τον υπολογισμό των συντάξεων των νέων συνταξιούχων στο σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών τους (δώρα, επιδόματα, υπερωρίες) και την αναπροσαρμογή κατόπιν των συντάξεων των παλιών συνταξιούχων, με τους ίδιους όρους, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Καταστατικού του τέως Τ.Σ.Π.Τ.Ε., με ταυτόχρονη κατάργηση για όλους, των τριών μνημονιακών κρατήσεων!!

Έτσι σήμερα:

  • Δέχονται τη διατήρηση των παράνομων μνημονιακών κρατήσεων, που έχουν σταματήσει στους παλιούς συνταξιούχους του ΕΦΚΑ από 1.1.2019 και δεν υπολογίζονται στους μετά τις 12.5.2016, νέους συνταξιούχους και για τις οποίες η Τράπεζα μας επέστρεψε αναδρομικά 11 μηνών, αλλά και για την κατάργησή τους έχουν γνωμοδοτήσει τόσο το Ν.Σ. της ΤτΕ από το 2017, αλλά και πλήθος δικαστικών αποφάσεων!!!!
  • Δέχονται τη συνέχιση της κατάργησης των δώρων και του επιδόματος αδείας, τη διατήρηση της ΕΑΣ κ.ά., στη μοναδική μάλιστα κεντρική τράπεζα, από όλες τις άλλες Κεντρικές Τράπεζες του Ευρωσυστήματος!!
  • Επιχειρούν εκ νέου, μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια στο ΤΙΤΑΝΙΑ, να περάσουν στο χώρο την ιδιωτική ασφάλιση, τώρα στο χώρο της υγείας, υπονομεύοντας το θεσμό του Ταμείου Υγείας, μέσω του οποίου εκφράζεται υποχρεωτικά στο τομέα της υγείας, η αποκλειστική ευθύνη της Τράπεζας απέναντι στο προσωπικό της!!
  • Εξακολουθούν και εφαρμόζουν κάθε είδους αντιδημοκρατικές πρακτικές και αποκλεισμούς της συνδικαλιστικής αντιπολίτευσης, φτάνοντας ακόμα και σε απαίτηση δηλώσεων μετανοίας, επιστρέφοντας εν πολλοίς στην μετεμφυλιακή περίοδο…
  • Η χρησιμοποίηση του παρελθόντος, για την καθυπόταξη του παρόντος, αυτό που επιμελώς και στρατηγικά γίνεται από τις παρατάξεις του προεδρείου, όπως εύστοχα σημειώνει ο συνάδελφος Μαρακάκης στην ανάρτησή του, δεν μπορεί άλλο να κρατά τους συνταξιούχους μας σε παθητικό ρόλο. Οι συνάδελφοι συνταξιούχοι, που μέχρι σήμερα σιωπούν ή ανέχονται αδιαμαρτύρητα τη κοροϊδία και τη διχαστική πολιτική του προεδρείου του ΣΣΤΕ, πρέπει να εξεγερθούν. Τώρα είναι η ώρα της υπέρβασης του παρελθόντος, μέσα από μια μετωπική διεκδικητική συνδικαλιστική ενότητα στο ΣΣΤΕ.

Ιούλιος 2023

Ευσταθίου Κώστας,

μέλος του Δ.Σ. του ΣΣΤΕ και της Ο.Σ. των Εν Δράσει