Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2020-10-12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 36

                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 36

12 Οκτωβρίου 2020


Αήθεις προσωπικές επιθέσεις

 


Συνάδελφοι,

Το Προεδρείο του ΣΣΤΕ, στην 39/9.10.2020 ανακοίνωσή του, επιτίθεται εκ νέου στους ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και ειδικότερα στον συνάδελφό μας Κώστα Ευσταθίου, ως υπονομευτές των παροχών της ΤτΕ προς τους συνταξιούχους της.

Στόχος αυτών των επιθέσεων είναι η επιμονή μας στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της ΤτΕ και των διεκδικήσεων του προσωπικού και η  λειτουργία των συνταξιοδοτικών μας παροχών υπό την εγγύηση της ΤτΕ (άρθρο 38 του Καταστατικού της) σε αντίθεση με την επιχειρούμενη βήμα –βήμα μεταφορά μας από το παράθυρο στον ΕΦΚΑ και την υιοθέτηση λογικών για διάλυση της επικουρικής μας σύνταξης και ενίσχυσης προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν για άλλη μια φορά ότι οι θέσεις, οι ενέργειες και οι ανακοινώσεις των ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ αποτελούν προϊόν συλλογικών αποφάσεων ολόκληρης της Ομάδας Συντονισμού και ο επιχειρούμενος αποπροσανατολισμός με επιθέσεις προσωπικού χαρακτήρα θα πέσουν στο κενό. Οι επιθέσεις αυτές  υποτιμούν και προσβάλλουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των μελών της Ομάδας Συντονισμού, των υποψήφιών μας στις αρχαιρεσίες και  των φίλων της κίνησής μας και δεν γίνονται  ανεκτές από κανέναν μας. 

Τα αδιέξοδα των συναδέλφων της πλειοψηφίας του ΣΣΤΕ και ειδικότερα του Προεδρείου, που χειρίζονται τις τύχες μας, οφείλονται ΜΟΝΟ στις δικές τους ενέργειες ή παραλείψεις και στην «συνεργασία» τους με τη Διοίκηση της Τράπεζας, όταν αποδέχονται και υλοποιούν τις θέσεις της και δεν δημιουργούνται από τη σταθερή διεκδικητική στάση των ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, που θα συνεχισθεί. Τα αδιέξοδα δε αυτά  του Προεδρείου,  που οδηγούν  στην επιθυμητή από την Διοίκηση  καταστροφή όλων των δικαιωμάτων μας, ενισχύονται όταν υιοθετούν δημόσια την παρέμβαση της ΤτΕ στο ΣτΕ και τους λόγους που επικαλείται για τον αποκλεισμό των πριν την 1.1.2015 συνταξιοδοτηθέντων από το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων,  προκαλώντας μας μάλιστα να δημοσιεύσουμε τα υπομνήματα των διαδίκων, προκειμένου να υπονομεύσουμε έτσι το αίτημα ακυρότητας του διαχωρισμού των συνταξιούχων μας. Δεν θα το πράξουμε! Το Προεδρείο όμως υποχρεούται να δημοσιοποιήσει τις πρόσθετες παρεμβάσεις της Διοίκησης της ΤτΕ αλλά και τις δικές του, αφού το κόστος των δικηγόρων τους επιβαρύνει όλα τα μέλη του Συλλόγου, ενώ  το κόστος της αίτησης ακυρότητας μόνο τους 29 και λίγους ακόμα συναδέλφους..

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

   Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ