Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2022-07-30

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ / ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οι σύμβουλοι της ΔΗ.ΣΥ (ΠΑΣΚΕ), στην 2/26.7.2022 ανακοίνωσή τους, ασχολούνται με την συνδικαλιστική αντιπολίτευση, της οποίας την ενότητα φοβούνται και για αυτό την προβοκάρουν, αναφερόμενοι σκωπτικά σε δήθεν τεχνητές διαφορές!! Γιατί άραγε έσπευσαν στις πρόσφατες περιοδείες και σε «παραταξιακή ανακοίνωση»;; Μήπως πιέζονται από το υπαρκτό ενδεχόμενο σε λίγους μήνες να αποτελούν συνδικαλιστικό και διοικητικό παρελθόν;; Ανησυχούν με το ενδεχόμενο οι συνάδελφοι να αναθέσουν την ευθύνη διαχείρισης του ΣΣΤΕ σε εκείνους που σταθερά διεκδικούν, γεγονός καθοριστικό για τις εξελίξεις συνδικαλιστικές, διοικητικές, δικαστικές;; Γνωρίζοντας πως μέχρι τις τελικές αποφάσεις των δικαστηρίων υπάρχει δρόμος, τόσο πολύ τους φοβίζει η επανάληψη «μιας απόφασης Μπαλασκώνη»;;

Πιστεύουν αλήθεια πως οι συνάδελφοι ξεχνούν πως είναι αυτοί που διοικούν συνεχώς τα τελευταία χρόνια και δεν είναι οι συνδικαλιστές της μειοψηφίας που τους εμποδίζουν να λύσουν τα θέματα, με τη δική τους Διοίκηση και κυβέρνηση όπως είχαν υποσχεθεί;;

Ανακοίνωση αποκαλυπτική της υποταγής τους…

Οι σύμβουλοι της ΔΗ.ΣΥ(ΠΑΣΚΕ), στην ανακοίνωσή τους, ισχυρίζονται πως η επιμονή στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων, αποτελεί λαϊκισμό, υπεραπλούστευση, παραπληροφόρηση!! Αν αυτά που διεκδικούμε δεν αποτελούν αυτονόητα κεκτημένα των συνταξιούχων Κεντρικής Τράπεζας του Ευρωσυστήματος, αλλά λαϊκισμό, όπως λένε, αναρωτιόμαστε: Γιατί αντίστοιχα μέτρα δεν επιβλήθηκαν στις Κ.Τ. χωρών που εφαρμόστηκαν μνημόνια;; Γιατί στην Ιρλανδία, που επιβλήθηκαν αδικαιολόγητα, οι κρατήσεις επεστράφησαν στους συνταξιούχους;; Γιατί αποσιωπούν τα παραπάνω;; Μήπως γιατί στις άλλες Κ.Τ., οι αντίστοιχοι σύλλογοι δεν υποτάχθηκαν στις Διοικήσεις και τις κυβερνήσεις, ενώ στην περίπτωσή μας οι σύμβουλοι της ΔΗ.ΣΥ(ΠΑΣΚΕ) και της ΔΕΚΣ(ΔΑΚΕ) θεωρούν «πράξη ευθύνης», την αποδοχή των μνημονίων και την υπόκλιση στον εκβιασμό του Γιάννη Στουρνάρα: «Θα περάσετε πάνω από το πτώμα μου»;;!!

Συνεργάτες των μηχανισμών της Τράπεζας και με υπογραφή…!!

Στην ανακοίνωση ομολογούν δημόσια τη συνεργασία τους με την Τράπεζα. Στη σελίδα 3 αναφέρονται στην απόφαση 1517/20.4.2022 του τριμελούς διοικητικού εφετείου Αθηνών, η οποία ακόμα δεν έχει επιδοθεί ενυπόγραφα με δικαστικό κλητήρα στον πληρεξούσιο δικηγόρο (αυτό θα γίνει τον Σεπτέμβριο)!! Οι μόνοι που είχαν πρόσβαση στο φάκελο και στα στοιχεία της δικογραφίας για να πάρουν ανεπίσημα αντίγραφο ήταν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των δύο πλευρών . Ποιος άλλος λοιπόν εκτός εκείνων στην ΤτΕ με τους οποίους συνεργάζονται, τους ενημέρωσε για αυτήν, τη στιγμή που ο πληρεξούσιος δικηγόρος των συνταξιούχων έλαβε γνώση της απόφασης μόλις την περασμένη Τρίτη 27.7.2022;; Γιατί επιχαίρουν όμως για μια αρνητική για την ΕΑΣ απόφαση;; Ποίων τα συμφέροντα εκπροσωπούν;; Των συνταξιούχων μελών του ΣΣΤΕ ή της Τράπεζας;; Τι να περιμένεις όμως από συνδικαλιστές που υπερασπίζονται την Τράπεζα στα δικαστήρια (αγωγή των 29 στο ΣτΕ για το 10Α )… Ο συνδικαλιστικός ξεπεσμός σε όλο του το μεγαλείο!!

Αντί απαντήσεων, πετούν την μπάλα στην εξέδρα…

Αντί να απαντήσουν στα ερωτήματα και τις ανησυχίες που έθεσε η 9/18.7.2022 ανακοίνωση των ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, για αποπροσανατολισμό και επειδή πράγματι ισχύει για τους ίδιους, και όχι για τις δύο παρατάξεις της μειοψηφίας που λοιδωρούν, «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», προσπαθούν ανεπιτυχώς να αποδείξουν πως άλλα λέγονται σε ανάρτησή μου και άλλα στην ανακοίνωση των ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων!! Αν πρόσεχαν όμως το τί τους σερβίρεται και γράφουν στις ανακοινώσεις τους, θα έβλεπαν πως η ανακοίνωση που επικαλούνται, λέει ρητά πως: «η ΤτΕ έχει εξαιρεθεί …. με τη διόρθωση του ΦΕΚ Β 1988/1.7.2016 από τον επανυπολογισμό των συντάξεων»!!

Με το παραπάνω ΦΕΚ, για την έκδοση του οποίου γνωρίζουν τη συμβολή των ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, η ΤτΕ εξαιρέθηκε από την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης που αφορούσε τη διαδικασία επανυπολογισμού των συντάξεων όσων συνταξιούχων από τα διάφορα ταμεία εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ!! Με τη διόρθωση της Υ.Α., η ΤτΕ δεν εξαιρέθηκε από τις διατάξεις των άρθρων 14 και 33 του νόμου!! Δεν αλλάζουν άρθρα νόμου με υπουργική απόφαση, αλλά με την έκδοση νέου νόμου!! Τα άρθρα αυτά, όπως αναφέρω και στην ανάρτησή μου, αφορούν όλες τις κύριες συντάξεις των συνταξιούχων πλην ΟΓΑ και ΝΑΤ!!

 Η ΤτΕ έπρεπε να εφαρμόσει τις ισχύουσες διατάξεις νόμου στο πλαίσιο του Καταστατικού του πρώην ταμείου της, οι διατάξεις του οποίου είχαν καταστεί και διατάξεις του Καταστατικού της (άρθρο 64 ν. 3863/2010)!! Επειδή όμως αυτό οδηγούσε σε αύξηση των συντάξεων (ανακ.ΠΑΣΚΕ 7/27.1.2020), το παρεάκι συνδικαλιστών της οριακής πλειοψηφίας και διευθυντικών στελεχών, δεν εφάρμοσε τις ισχύουσες διατάξεις και το άρθρο 10 του Καταστατικού, για να υπηρετήσουν την κοινή αντιΣύριζα γραμμή τους!!

Η οριακή πλειοψηφία λοιπόν, έχει κάθε λόγο σήμερα, μαζί με τους συνεργάτες της από την ΤτΕ, να ερμηνεύουν σκόπιμα πως το διορθωτικό ΦΕΚ, μας εξαιρεί και από τις διατάξεις του νόμου!! Αυτό τους βολεύει για να δικαιολογούν και τις εκ των υστέρων επιλογές τους στο Σ.Α. το Νοέμβρη του 2019 με την προσθήκη του άρθρου 10Α και το διαχωρισμό των συνταξιούχων!!

Με καταπάτηση λοιπόν των ισχυουσών διατάξεων νόμου και του άρθρου 10 του Καταστατικού του πρώην ταμείου, έδωσαν στους νέους συνταξιούχους κύριες συντάξεις υπολογισμένες με 12:12, και όχι 14:12, και, διαχωρίζοντας τους συνταξιούχους, απέφυγαν το κόστος της αντίστοιχης αναπροσαρμογής των συντάξεων των παλιών συνταξιούχων!! Συγχρόνως δεν έδωσαν στους παλιούς ούτε την Εθνική σύνταξη (384 ευρώ) που χορηγείται από την φορολογία και όχι από τις εισφορές και συνεχίζουν μέχρι σήμερα σε όλους (νέους και παλιούς) τις κρατήσεις νόμων, που στον ΕΦΚΑ, δεν υπολογίζονται στους μετά τις 12.5.2016 συνταξιοδοτούμενους και για τους παλιούς έχουν καταργηθεί από 1.1.2019!!

Αναρωτιέμαι όμως, αφού ο νόμος Κατρούγκαλου ήταν γενικά καταστροφικός, η νέα κυβέρνηση και ο νέος Υπουργός γιατί δεν τον κατάργησαν, αλλά ενισχύοντας τα ποσοστά αναπλήρωσης, δηλώνουν πως: Από τους 800.000 συνταξιούχους που είχαν αύξηση κύριων συντάξεων με το ν. Κατρούγκαλου, μετά την ενίσχυση των ποσοστών αναπλήρωσης έφτασαν σήμερα το 1.300.000 συνταξιούχους;; Αλήθεια ποιοι είναι οι παραπάνω συνταξιούχοι;; Είχαν άραγε μεγαλύτερες αποδοχές από τις δικές μας ως εν ενεργεία υπαλλήλων ή πλήρωναν μεγαλύτερες εισφορές από το 38% που πληρώναμε εμείς επί των πάσης φύσεως αποδοχών και χωρίς κανένα πλαφόν για την κύρια σύνταξη;;

Αντί απαντήσεων πετούν συνεχώς τη μπάλα στην εξέδρα… Με χαρακτηρισμούς και πόλωση, θεωρούν πως θα κοροϊδεύουν διαρκώς τους συνταξιούχους της ΤτΕ!!

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΜΕΛΟΣ ΔΣ. ΣΣΤΕ, ΜΕΛΟΣ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»