Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2018-03-12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 28

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 28

Αθήνα,  12 Μαρτίου  2018

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ!!
Συνάδελφοι,
Στις 9 Μαρτίου 2018, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΣΤΕ, χωρίς στην Ημερήσια Διάταξη να υπάρχει θέμα συζήτησης, για την απόφαση 202 που εξέδωσε στις 12.2.2018 το Ειρηνοδικείο Αθηνών!!  Το Προεδρείο, χωρίς να  θέσει το θέμα για συζήτηση έστω και εκτός Η.Δ., εξέδωσε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, την ανακοίνωση Νο 15/9.3.2018, με αναφορά στην απόφαση του Ειρηνοδικείου!! Τόση εμπιστοσύνη έχουν στο δίκιο των απόψεών τους, που αποφεύγουν οποιαδήποτε συζήτηση επί της ουσίας!! Έχοντας την ευχέρεια να εκδίδουν και να ταχυδρομούν όσες ανακοινώσεις θέλουν, θεωρούν πως, με τη συνεχή αποστολή των ανακοινώσεών τους, θα επικρατήσουν έναντι της αντικειμενικής αλήθειας!!  Ατυχώς όμως για αυτούς, τους προδίδει η εγγενής αδυναμία τους να μελετήσουν, ώστε να έχουν προσωπική εκτίμηση και γνώμη, για αυτά που ισχυρίζονται Εκδίδουν ό,τι τους σερβίρουν τα φερέφωνα των ασφαλιστικών εταιρειών στην ΤτΕ, χωρίς να μπορούν να το κρίνουν και να το διορθώσουν!!  Έτσι παριστάνοντας «τον ειδικό» με ξένες πλάτες, δεν μπόρεσαν να  δουν και να διορθώσουν το λάθος που τους φόρτωσαν, πως δήθεν η απόφαση του Ειρηνοδικείου, αφορούσε και το δώρο και το επίδομα αδείας στην κύρια σύνταξη!! Αν διάβαζαν, θα έβλεπαν πως η σχετική απόφαση εκδόθηκε για τα δώρα και το επίδομα αδείας στο Μέρισμα-Επικουρική και μάλιστα στο 20% και όχι στο 36%!! Η αγωγή που κατατέθηκε, παραθέτοντας την αυθεντική και μόνο κρίση της απόφασης 2287/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ και ταυτιζόμενη με τη Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου της ΤτΕ (ακριβώς όπως οι ¨αγωγές¨ στις οποίες καλεί το Προεδρείο), οδήγησαν αντικειμενικά τη δικαστή να αποφασίσει, όπως ήταν αναμενόμενο, στη χορήγηση επιδόματος αδείας και δώρου Χριστουγέννων στο Μέρισμα-Επικουρική, μετά την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, δηλαδή την 10.6.2015!!  Η σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου, επιβεβαιώνει το Ν.Σ. της ΤτΕ, που στις 3.10.2017, γνωμοδότησε ρητά, πως εάν η Διοίκηση της ΤτΕ δεν καταργήσει πάραυτα  τις περικοπές των νόμων 4051/2012 και 4093/2012 στις κύριες και επικουρικές συν τάξεις, θα χάσει όλες τις αγωγές που έχουν ασκηθεί και με τόκους υπερημερίας!! Επι πλέον ξεσκεπάζεται ο δήθεν χρόνος παραγραφής της 1.7.2018 που έθεσε το Προεδρείο για να ανησυχήσουν και να σπεύσουν οι συνάδελφοι, αφού η απόφαση του ΣτΕ, με την οποία ταυτίζεται αυτή του Ν.Σ. της ΤτΕ, έχει προθεσμία παραγραφής της 31.12.2020!!

ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΥΠΕΚΦΕΥΓΟΥΝ ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΣ!!
Συνάδελφοι,
Αντί το Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε,  να κατευθυνθεί σύσσωμο στη Διοίκηση, και με αφορμή την παραπάνω απόφαση του Ειρηνοδικείου, να ζητήσει την εφαρμογή της Γνωμοδότησης του Ν.Σ. της ΤτΕ, όπως είχαν δεσμευθεί ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής (σχετική ανακ. ΣΣΤΕ Νο 11/21.12.2017), αυτοί επέλεξαν την υπεκφυγή, κάνοντας εκ νέου επίθεση στους “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”!! Θεωρούν πως υβρίζοντας θα αποπροσανατολίσουν τους συναδέλφους, αντί να προβληματιστούν από την απόφαση, η οποία αποδεικνύει πόσο καταστροφική είναι η επιμονή τους για μεταφορά του 12% του Καταστατικά εγγυημένου Μερίσματος-Επικουρικής στο “Πρόγραμμα Πρόσθετων Μετεργασιακών Παροχών”, το οποίο  εκτός από ¨οικειοθελής παροχή¨, ακόμα χειρότερα, ¨δεν θεωρήθηκε τακτική παροχή¨, όπως οι ίδιοι παραδέχονται στην ανακοίνωσή τους,!!
Μάλιστα, αναμασούν την απόφαση του ΣτΕ 2287/2015, που λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων και του αιφνιδιασμού του Κράτους στην αρχή της κρίσης, θεώρησε Συνταγματικά συμβατούς τους νόμους του πρώτου μνημονίου, και ως μνημονιακοί συνδικαλιστές, μας κατηγορούν γιατί εμείς επιμένουμε στο παράνομο της εφαρμογής τους, στον χώρο της ανεξάρτητης ΤτΕ!!Αναρωτιόμαστε, πως υπερασπίζονται το, αυτοχρηματοδοτούμενο από την ΤτΕ, σύστημα ασφάλισης προσωπικού ΤτΕ, όταν κάνουν κάθε τι, ώστε αυτό να έχει την ίδια μεταχείριση, με τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τις συντάξεις των οποίων εγγυάται το Ελληνικό Δημόσιο και δη ο Κρατικός Προϋπολογισμός, και για τους οποίους Φ.Κ.Α. εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ;;!! Αλήθεια, δεν συνειδητοποιούν, πως η αποδοχή της λογικής “της ενίσχυσης των διανεμόμενων κερδών”, που τους επιβάλλουν τα φερέφωνα των ασφαλιστικών εταιρειών, οδηγεί, μετά το κλάδεμα των συντάξεων, στη συνέχεια και σε αυτό  των μισθών του εν ενεργεία προσωπικού;; Έτσι υπερασπίζονται κατακτήσεις δεκαετιών του Προσωπικού (συνταξιούχων και εν ενεργεία);;

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΦΗΓΗΜΑ!!
Συνάδελφοι,
Μήπως η άρνησή τους, μετά τον νόμο 4387/2016, να κατοχυρωθούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα του Προσωπικού σε Κύρια Σύνταξη και Μέρισμα 36%, συναινώντας στο «έναντι σύνταξης», έχει να κάνει με την προσδοκία τους, πως με την επόμενη κυβέρνηση, θα καταφέρουν, προς δόξα των ασφαλιστικών, να μας εντάξουν εκεί που σήμερα δεν τα κατάφεραν (σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ) και το παίζουν καθυστερήσεις με τις «μαϊμού» αγωγές;;  Εξ άλλου, με σαφήνεια το υπονοούν και στον απολογισμό που κατέθεσαν για την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση στις 27.3.2018. ¨Καμιά οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων, μέχρι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση και να έρθει η δική μας¨!!Δυστυχώς, όχι μόνο δεν ζητούν την εφαρμογή της απόφασης του Ν.Σ. της ΤτΕ, αλλά ούτε τις επιστροφές των εισφορών υγείας, που υπολογίστηκαν επί των τριών μνημονιακών νόμων (4024/2011,4051/2012 και 4093/2012) και επιστράφηκαν σε όλους τους συνταξιούχους!! Αρνούνται να ζητήσουν από τη Διοίκηση την επιστροφή των ολίγων εκατοντάδων ευρώ που αντιστοιχούν στον κάθε συνταξιούχο, γεγονός που θα μας έδινε μια μικρή έστω ανάσα τις μέρες του Πάσχα!!
Σε αντίθεση με την τακτική  του Προεδρείου, εμείς αγωνιζόμαστε και αισιοδοξούμε…

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ