Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2014-08-22

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ..!

Συνάδελφοι γειά σας,

Σήμερα θα ασχοληθώ λίγο με τον μήνα Αύγουστο, ο οποίος έχει γίνει παράδοση πια ως ο Μήνας των Διακοπών και της ξενοιασιάς. Όμως είναι έτσι τα πράγματα; 


Αλήθεια πόσοι φέτος κατόρθωσαν πραγματικά να κάνουν ανέμελες διακοπές, απολαμβάνοντας την θάλασσα, το βουνό αλλά και τα διάφορα χόμπι τους; Μετά από την επιδρομή των Μνημονιακών στην τσέπη του Νεοέλληνα έχει γίνει για πολλούς ένα Όνειρο γιατί όλοι δεν έχουν τις βίλες τους στα πανέμορφα νησιά μας αλλά και γενικά σε όλο τον ευλογημένο αυτό Ελλαδικό Χώρο. Πολλοί βέβαια έχοντας τα εξοχικά τους φέτος τα καταδέχθηκαν που άλλες χρονιές πήγαιναν σε άλλες περιοχές όπως και άλλοι καταδέχτηκαν να πάνε στα εγκαταλελειμμένα χωριά τους που πριν ντρεπόντουσαν και να τα αναφέρουν γιατί θα τους αποκαλούσαν επαρχιώτες. Τώρα τους ακούς και μιλούν για αυτά λες και θα πάνε στην Ριβιερα,Μονακο η τα νησιά Μπόρα-Μπόρα κλπ. Έπρεπε μάλλον να έρθει η κρίση για να καταδεχθούμε τον τόπο μας. Όμως όπως αναφέρθηκα και πιο πάνω υπάρχουν και αυτοί που περνάνε το καλοκαίρι στο Κέντρο της Αθήνας γιατί εκτός που δεν έχουν κάπου να πάνε όμως και τα έξοδα δεν τους το επιτρέπουν σε ένα μεγάλο αριθμό υπερχρεωμένων νοικοκυριών με το άγχος της επόμενης μέρας. Έτσι λοιπόν είναι εντός των τοίχων και περιμένουν με αγωνία τα επόμενα κτυπήματα της μνημονικής Κυβερνησης.Για πολλούς τώρα έχει γίνει ένας μήνας εφιάλτης με την ζέστη του αλλά και την ισοπέδωση της ποιότητας ζωής.

Βέβαια οι Κυβερνώντες υπόσχονται, όπως έχουμε συνηθίσει να το ακούμε συχνά, για καλύτερες μέρες...Άραγε για πότε; Γιατί οποίος τους πιστεύει θα πρέπει να είναι αφελής η να ανήκει στους διαπλεκομενους που έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά και τώρα εμφανίζονται επιδεικτικά προκαλώντας αυτούς που υποφέρουν με την πολυτελή τους άνεση. Αλήθεια, αναρωτηθήκανε ποτέ αυτοί οι άνθρωποι, ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν όχι να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αλλά για να αγοράσουν τρόφιμα για την επιβίωση τους, που τα λαμογια υπερχρέωσαν το κράτος με τις κομπίνες τους και τώρα πληρώνουν τις παρανομίες τους άνθρωποι που δεν είχαν ουδεμία ανάμειξη. Φίλοι μου ξέρω μπορεί κάποιος να πει ότι ας μην είχαν υπερχρεωθεί πολλοί από αυτούς. Όμως δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα είχε τέτοια μείωση η σύνταξη τους παρ ότι πληρώνανε ολόκληρη ζωή για ανθρώπινες συντάξεις και ασφαλώς όλοι αυτοί δεν ήταν και τόσο επιπόλαιοι όπως θέλουν πολλοί να τους εμφανίσουν από τους μεγαλοκομπιναδόρους. Πολλοί από αυτούς είχαν κάνει με πολύ μεθοδικότητα τους υπολογισμούς τους αλλά δεν περίμεναν ότι κάποιοι θα ξεπουλούσαν τα αποθεματικά των ταμείων και θα μειώνονταν οι συντάξεις τόσο δραστικά. Τώρα η προπαγάνδα τους έχει αρχίσει να αναφέρει ότι όσοι είναι υπερχρεωμένοι θα μένουν στα σπίτια τους και για το Δάνειο τους θα πληρώνουν ενοίκιο. Μα με τι χρήματα θα πληρώσουν αυτοί οι άνθρωποι με το 1/3 της σύνταξης όταν πολλοί από αυτούς δεν έχουν πια ούτε εργασία. 
Πράγματι, τι καλοί άνθρωποι όλο ψυχικά κάνουν! Μα τα σπίτια δεν θα ξεχρεωθούν ποτέ, διότι και εάν μπορούν να πληρώνουν, το κυμαινόμενο επιτόκιο θα αυξάνεται. Οπότε ποτέ δεν θα μπορούν να απαλλαγούν από το χρέος. Μήπως πρέπει σε αυτές τις τόσο Φιλάνθρωπες Τράπεζες που έχουν φάει δισεκατομμύρια από το Κράτος, δηλαδή από τον Έλληνα φορολογούμενο, να τα επιστρέψουν και με τόκο και όχι να ξεπουλάνε τις Τράπεζες και τα χρήματα που παίρνουν να τα βγάζουν στο εξωτερικό χωρίς να κάνουν καμία επένδυση στον τόπο αλλά και στα κινεζοποιημένα παιδιά μας, χωρίς ίχνος ασφάλισης αλλά και προσφορά εργασιών. Ξέρω θα μου πείτε ότι τα δραματοποιώ πολύ τα πράγματα γιατί υπάρχουν πολλοί ακόμη που ζούνε καλά. Μα έχουν πιάσει κανένα φοροφυγάδα πραγματικό; Μόνο κάποιους που χρωστάνε μικροποσά έχουν βαλθεί να τους εξοντώσουν.

Ω, ξέχασα, ξεκίνησα για τον Αύγουστο και κατέληξα στην κατάντια της Ελληνικής Κοινωνίας. Μα και ο Αύγουστος τώρα πια δεν είναι ο μήνας της ανανέωσης όπως ήτανε παλαιά αλλά ένας εφιαλτικός μήνας όπως και οι άλλοι.


Γραμμένο από ένα συνταξιούχο των επονομαζόμενων Ρετιρέ