Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2021-05-26

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 46 - Οι φόβοι μας για κατάργηση των ΣΣΕ 1948 και 1951 ενισχύθηκαν…

25 Μαΐου 2021

Συνάδελφοι,

Με την 49/19.5.2021 ανακοίνωσή τους και χωρίς προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ., ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας του ΣΣΤΕ, μας ενημέρωσαν πως ζητήθηκε από κοινού με την Τράπεζα η αναβολή της συζήτησης αναίρεσης της εφετειακής απόφασης 2216/2020 στον Άρειο Πάγο!! Αποτέλεσμα η νέα δικάσιμος να οριστεί για τις 22.3. 2022, δηλαδή για σχεδόν ένα χρόνο αργότερα!!

 Η εξέλιξη αυτή και η αναφορά στην ίδια ανακοίνωση πως η ΤτΕ: «στην παρούσα δίκη δεν αμφισβήτησε την ισχύ τους» (!!), γεγονός που αποτελεί ομολογία πως σε άλλες δίκες συνταξιούχων μας η Τράπεζα αμφισβητεί την ισχύ των ΣΣΕ 1948 και 1951(!!), ενισχύουν ακόμα περισσότερο τους φόβους μας, πως κάποιοι παίζουν σε διπλό ταμπλό μεθοδεύοντας την κατάργηση των ΣΣΕ 1948 και 1951!!

Οι υπογράφοντες την ανακοίνωση του ΣΣΤΕ συνειδητοποιούν τις αντιφάσεις και τα ερωτηματικά που προκύπτουν από αυτήν;;

Α) Αν οι διάδικοι συμφωνούν πως οι ΣΣΕ ισχύουν, γιατί μεθόδευσαν την αναβολή της δίκης αντί της εκδίκασής της, με κοινή παραδοχή τους στον Άρειο Πάγο, πως οι ΣΣΕ 1948 και 1951 εξακολουθούν να ισχύουν;;

Β) Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΣΤΕ, η Τράπεζα σέβεται τις ΣΣΕ 1948 και 1951, γιατί λοιπόν δεν επιλύει το θέμα με απόφαση των οργάνων της, μετά μάλιστα και τη γνωμοδότηση του Νομικού της Συμβουλίου της 3.10.2017;; Δεν γνωρίζουν οι υπογράφοντες την ανακοίνωση, πως οι αποφάσεις για την επικουρική, αποτελούν προνομία του Συμβουλίου Ασφάλισης της ΤτΕ και δεν απαιτείται έγκριση των αποφάσεων από το Υπουργείο, όπως απαιτείται για την κύρια σύνταξη;;

Γ)Οι υπογράφοντες την ανακοίνωση δεν συνειδητοποιούν πως τελικά χρησιμοποιούνται από τους μεθοδεύοντες την κατάργηση των ΣΣΕ ή δεσμεύονται από κομματικούς, κυβερνητικούς, εργοδοτικούς, προσωπικούς ή άλλους λόγους και ακολουθούν μια ορατή δια γυμνού οφθαλμού αδιέξοδη πορεία;;

Ενότητα για να αποτρέψουμε τους επερχόμενους κινδύνους ….

Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις στα εργασιακά θέματα, με την αμφισβήτηση στην πράξη ακόμα και του οκταώρου, η προώθηση «ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» με εφαρμογή των προτάσεων Πισσαρίδη για ενίσχυση ιδιωτικών προγραμμάτων στην επικουρική ασφάλιση και η επιμονή του Διοικητή στην συρρίκνωση της ΤτΕ και του κοινωνικοασφαλιστικού της κόστους, δεν επιτρέπουν συνέχιση αδιέξοδων επιχειρημάτων και πρακτικών του παρελθόντος.

Για τις αρνήσεις του Διοικητή δεν έφταιγε ούτε η συνδικαλιστική αντιπολίτευση στο ΣΣΤΕ, ούτε η προηγούμενη εχθρική κυβέρνηση που δήθεν τον εμπόδιζε να εφαρμόσει τα αυτονόητα … Η νέα προς αυτόν φιλική, κυβερνά ήδη μια διετία και όμως: Όχι μόνο δεν έγινε η άρση των κρατήσεων, αλλά προστέθηκε ο διαχωρισμός Καταστατικά των συνταξιούχων και αμφισβητείται η ισχύς των ΣΣΕ 1948 και 1951, δηλαδή η καταβολή του 36% με δώρα και επίδομα για τα οποία πληρώσαμε αυξημένες εισφορές!! Παράλληλα η Τράπεζα, περιφρονώντας την συνταγματική νομιμότητα (συνέχιση των κρατήσεων και μετά την επιστροφή 11 μόνο μηνών αναδρομικών), αποδεικνύει πως και είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ αλλά και αξιοποιεί την ανεξαρτησία της κατά το δοκούν και σε βάρος του προσωπικού της και ειδικά των συνταξιούχων της!!

Οι ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, με βάση την προώθηση και μόνο των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, σήμερα, που η θητεία του Δ.Σ. παρατάθηκε με νόμο λόγω της πανδημίας, καλούμε όλους σε αξιοποίηση της δυνατότητας μιας νέας επανεκκίνησης με αναλογική-αντιπροσωπευτική συγκρότηση του Προεδρείου. Να στείλουμε ΤΩΡΑ, όπως κάναμε και το 2008, το μήνυμα πως οι συνταξιούχοι είμαστε όλοι μαζί και θα διεκδικήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ τα δικαιώματα μας:

  1. Εφαρμογή των ΣΣΕ 1948 και 1951 με επαναχορήγηση Δώρων και επιδομάτων στο Μέρισμα 36%(20%+16%),
  2. Κατάργηση πάραυτα των κρατήσεων από το σύνολο του ποσού των συντάξεων ΟΛΩΝ των συνταξιούχων, όπως ισχύει από 1.1.2019 για τις συντάξεις όλων των συνταξιούχων της χώρας!!
  3. Ενιαία αντιμετώπιση των συνταξιούχων της ΤτΕ χωρίς διαχωρισμούς, σύμφωνα με το Καταστατικό της και τις ισχύουσες γενικές διατάξεις.
  4. Συζήτηση και εξωδικαστική συμφωνία για την επιστροφή του συνόλου των παρακρατηθέντων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ

 

Συνάδελφοι, επισκεφθείτε το https://endrasei-ste.blogspot.com