Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2022-02-02

ΕΣΑΚ-Σ: Απάντηση στους ΕΝ-ΔΡΑΣΕΙ

Προς: ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2022

Συνάδελφοι,

Σε σχέση με το έγγραφο που μας αποστείλατε και τα όσα αναφέρετε, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

1.      Τα συσσωρευμένα προβλήματα των συνταξιούχων είναι απόρροια των πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων και, φυσικά, και των Διοικήσεων της ΤτΕ που συνηγορούν και εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές.

2.      Τα σοβαρότερα προβλήματα λόγω των αντιασφαλιστικών νόμων (κρατήσεις στις συντάξεις λόγω μνημονιακών νόμων, περικοπές Δώρων, καμμία αύξηση στις συντάξεις κλπ.) είναι προβλήματα που αφορούν όλους τους συνταξιούχους.

3.      Η ΕΣΑΚ-Σ παλεύει, παρά τις δυσκολίες της συγκυρίας και της πανδημίας του κορωνοϊού, μετέχει στους αγώνες των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων, που εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων, ενώ, για τα ιδιαίτερα ζητήματα της ΤτΕ, τα προβάλλει και τα διεκδικεί χωρίς να τρέφει αυταπάτες για τις όποιες δυσκολίες. Σ’ αυτές τις πολιτικές, δυστυχώς, με τη στάση τους, «βάζουν πλάτη» πολλές εργοδοτικές και κυβερνητικές πλειοψηφίες στους Συλλόγους και της ΤτΕ.

4.      Έχουμε, τέλος, επισημάνει τις διαχρονικές αντιδημοκρατικές συμπεριφορές των εκάστοτε Προεδρείων του Συλλόγου που «έρχονται από παλιά», και, δυστυχώς, συνεχίζονται και εντείνονται.

Οι ανωτέρω ενδεικτικές επισημάνσεις τονίζουν την διαφορετική αντίληψη αλλά και αντιμετώπιση από την ΕΣΑΚ-Σ των πολιτικών που συνθλίβουν, όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Κατόπιν αυτών θεωρούμε πως δεν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για τη συνάντηση που προτείνετε.

ΕΣΑΚ-Σ