Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2021-09-16

Κ. Ευσταθίου: Επί τέλους εκλογές στον ΣΣΤΕ…..

Ας ελπίσουμε πως οι εκλογές που προσδιορίστηκαν πανελλαδικά για τις 19/10/2021 (με παράταση τριών ημερών της ψηφοφορίας για την Αθήνα λόγω covid) «θα πραγματοποιηθούν τελικά» και θα δώσουν, με το αποτέλεσμά τους, διεκδικητική δυναμική στον ΣΣΤΕ.

Απαραίτητος όρος φυσικά η εκλογική ήττα της σημερινής πλειοψηφίας ΔΗ.ΣΥ/ΔΕΚΣ(ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ) ώστε οι συνταξιούχοι να καταφέρουμε να αποσπάσουμε από τα χέρια του Γιάννη Στουρνάρα και των συνεργατών του «τη σφραγίδα του ΣΣΤΕ», που την περιφέρουν και την χρησιμοποιούν στις δικαστικές αίθουσες εναντίον μας.

Όλες οι καραμέλες που μας πιπίλιζαν οκτώ χρόνια έλιωσαν…

Οι μνημονιακές κρατήσεις συνεχίζονται και μετά την επιστροφή των αναδρομικών του ενδεκάμηνου!!! Μόνο από τη διαφορά του πλαφόν των συνδικαλιστών έφυγαν…. Η πλειοψηφία των απλών συνταξιούχων περιμένει ακόμα την κατάργησή τους και οι υπαίτιοι με θράσος ζητούν να τους ξαναψηφίσουμε!!!

Τα Καταστατικά των ταμείων κύριας και επικουρικής καταπατήθηκαν και οι συνταξιούχοι διαχωρίστηκαν σε πριν και μετά την 1.1.2015 με το τέχνασμα του 10Α, για να μην επιβαρυνθεί η Τράπεζα με την αποκατάσταση των συντάξεών μας σύμφωνα με το άρθρο 10 του Καταστατικού και τις γενικές διατάξεις των νόμων!!! Και αυτοί προσέφυγαν μαζί με τον εργοδότη στο ΣτΕ κατά των 29 που τόλμησαν να ζητήσουν την ισότητα και την ισονομία με την εφαρμογή του Καταστατικού του Ταμείου μας!!!

Τα δώρα και τα επιδόματα καταργήθηκαν στην επικουρική (20%+16%) όταν ακόμα και ο Τσακλόγλου(!!) επαναβεβαίωσε πως η επικουρική είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ΤτΕ!! Και αυτοί τρέχουν δήθεν από κοινού με τον εργοδότη στον Άρειο Πάγο για να επιβεβαιώσουν την αυτονομία της επικουρικής μας, λες και δεν μπορούσε ο καλός Γιάννης Στουρνάρας να μας δώσει τα δώρα και τα επιδόματα (που αυτός συνεχίζει να ενθυλακώνει), όταν εμείς πληρώναμε δεκαετίες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στο σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών μας!!

Πολλά μπορεί κανείς να γράψει…. Θέλω μόνο να προσθέσω την αγωνία τους για το αποτέλεσμα και μη χάσουν την εξουσία, όταν, ακόμα και μετά την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση για τις εκλογές, «με ξαναπυροβολούν» στην τελευταία 15.10.2021 ανακοίνωσή τους, γιατί τόλμησα να πω πως θα έπρεπε να έχουν αξιοποιήσει την τεχνολογία, διευκολύνοντας τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στις διαδικασίες, ειδικότερα την περίοδο της πανδημίας!! Ας πληροφορηθούν λοιπόν πως ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Εμπορικής, βοηθώντας όλα τα μέλη του, κατάφερε να κάνει διαδικτυακή Γενική Συνέλευση μέσω Zoom με συμμετοχή 4500 χιλιάδων συνταξιούχων από όλη της Ελλάδα, αποφεύγοντας συνωστισμούς και διευκολύνοντας τη συμμετοχή των μελών!!

Τι να περιμένεις όμως από αυτούς που μας έλεγαν πως «θα έρθουν οι δικοί μας και θα πάρετε ολόκληρο Δώρο» και μας κατάργησαν και το 500ρικο…, που μας έλεγαν πως την επομένη των εκλογών θα σταματήσουν οι μειώσεις και συνεχίζονται και που μας έδωσαν μόνο 11 μήνες αναδρομικά άτοκα με καθυστέρηση έξι ετών, και σήμερα μας τα φορολογούν ως εισόδημα με 50% συντελεστή!!! Ναι αντί αυτοτελούς φορολόγησης 20% που ίσχυε μέχρι το 2019, σήμερα, όπως θα διαπιστώσει ο καθένας όταν θα μπει στο σύστημα της ΑΑΔΕ, μας παίρνουν πίσω τα μισά σε φόρο!!!

Για μια διεκδικητική πορεία υπεράσπισης της ανεξαρτησίας και αυτονομίας του χώρου μας και το σχηματισμό ενός αγωνιστικού αναλογικού –αντιπροσωπευτικού Προεδρείου, οι εκλογές αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία. Ας σκεφτούμε ως συνταξιούχοι και ας αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα των εκλογών.


Κώστας Ευσταθίου, μέλος Δ.Σ. ΣΣΤΕ και μέλος της Ο.Σ. των Εν Δράσει

16.9.2021