Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2021-02-16

«Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι…»

Φεβρουάριος 2021
του Κώστα Ευσταθίου.

Η ΔΕΚΣ(ΔΑΚΕ), με την τελευταία ανακοίνωση 9/Φεβρουάριος 2021, επιβεβαιώνει απόλυτα την παραπάνω λαϊκή παροιμία!! Αυτό που ξέρει να κάνει, είναι μόνο να ενεργεί ως συμπληρωματική δύναμη της ΔΗ.ΣΥ(ΠΑΣΚΕ) στο πλαίσιο του παλιού δικομματισμού, αδυνατώντας να εκφράσει αυτοτελώς, τις νεοφιλελεύθερες έστω ιδέες του κόμματος το οποίο εκπροσωπεί…

Έτσι, επαναλαμβάνουν όλα εκείνα που ως προεδρείο αναμασούν τα τελευταία χρόνια. Αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η λογική, αλλά η συνεχής επανάληψη των όσων κατά καιρούς σερβίρουν!! Θεωρούν πως έτσι θα πείσουν τελικά τους συνταξιούχους ότι αυτοί που τους λένε συνεχώς ψέματα και τους κοροϊδεύουν συστηματικά, ότι αυτοί που κυβερνάνε τον ΣΣΤΕ, δεν είναι η πλειοψηφία ΔΗΣΥ(ΠΑΣΚΕ)/ΔΕΚΣ(ΔΑΚΕ), αλλά η μειοψηφία και μάλιστα ο Ευσταθίου με τον Πετρόπουλο!!

Ομολογούν ότι μας επιτίθενται με λύσσα, γιατί δεν καταθέτουμε ρεαλιστικές προτάσεις που να λαμβάνουν υπόψη τους τις ισχύουσες συνθήκες(!!) Δηλαδή με λίγα λόγια, ότι δεν λαμβάνουμε υπόψη μας ότι έχουμε μια κυβέρνηση που είχε επιβάλλει τις περικοπές των συντάξεων και που σχεδιάζει νέες με την εφαρμογή των προτάσεων Πισσαρίδη, και κακώς εξακολουθούμε να επιμένουμε για την κατάργηση των μνημονιακών περικοπών, κακώς εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συνταξιούχων για τα οποία πλήρωσαν υψηλότερες εισφορές, κακώς εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε τα Καταστατικά των πρώην ταμείων μας, τις ΣΣΕ 1948/1951 και όλες τις συμφωνίες του χώρου, κακώς εξακολουθούμε να απαιτούμε σεβασμό στην ανεξαρτησία της ΤτΕ και του προσωπικού της, όπως ορίζει το Καταστατικό της και το Ευρωσύστημα.

Χωρίς να το καταλαβαίνουν δηλώνουν δημόσια, πως για αυτούς, όπως και το 2008 με την Πετραλιά, ο πήχης των διεκδικήσεών τους φτάνει μέχρι εκεί που τους το επιτρέπει ο κομματικός τους φορέας. Για αυτό και προκειμένου να κρύψουν τις ευθύνες για τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγήσει τους συνταξιούχους, χρησιμοποιούν λέξεις (Ιδιοτέλεια, Μισαλλοδοξία κ.ά.) που χαρακτηρίζουν τους ίδιους και όχι αυτούς που επιμένουν να αγωνίζονται κόντρα «στις ισχύουσες συνθήκες…» ή προσφεύγουν σε προσωπικές άθλιες επιθέσεις και ψεύδη λέγοντας «πως ζητήσαμε εκλογές εν μέσω πανδημίας αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή», αποσιωπώντας πως εκείνο που προτείναμε είναι η αναλογική αντιπροσωπευτική συγκρότηση του Δ.Σ. το οποίο μετά την παράταση της θητείας του που λήγει 31.3.2021, θα είναι με το νόμο διορισμένο!!

Πόσο όμως αποκαλυπτικές για τη δημοκρατική τους ευαισθησία είναι οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν για να μην δοθούν στα μέλη του Δ.Σ. τους ΣΣΤΕ οι γνωμοδοτήσεις και τα δικόγραφα που πληρώθηκαν από τις εισφορές των μελών μας;; Φανταστείτε η εκάστοτε κυβέρνηση να μην έδινε στην αντιπολίτευση όλα τα σχετικά έγγραφα νόμων, συμβάσεων, γνωμοδοτήσεων κ.ά., στο όνομα της δήθεν κακής τους χρήσης από την αντιπολίτευση!!

Οι τελευταίες ανακοινώσεις των κινήσεων της πλειοψηφίας, είτε με τη σφραγίδα του ΣΣΤΕ είτε με αυτή των Κινήσεών τους, μέσα στον πανικό και τα αδιέξοδά τους, είναι όμως και εξαιρετικά χρήσιμες γιατί δείχνουν το δρόμο που πρέπει οι υπόλοιποι να βαδίσουμε.

Το δρόμο της ενότητας χωρίς αποκλεισμούς, όσων επιμένουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν στα ενενήντα και πλέον χρόνια ιστορίας του χώρου μας.