Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2021-12-23

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά…


Συνάδελφοι,

Έφτασαν τα Χριστούγεννα, ήλθε και πάλι το τέλος του χρόνου, που θα ανταλλάξουμε ευχές και θα ανανεώσουμε ελπίδες και προσδοκίες. Μέσα στο κλίμα των εορτών, θα ξεχάσουμε προς στιγμήν όλα όσα μας βαραίνουν, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε χαρούμενη ατμόσφαιρα με τις οικογένειες και τους φίλους μας, για να αντλήσουμε λίγους κόκκους χαράς και ευτυχίας, που μας στερεί η μίζερη πραγματικότητα:

  • Ενός κόσμου που συνεχώς οξύνονται οι αντιθέσεις μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών, που πολλαπλασιάζονται οι πολεμικές συγκρούσεις, η φτωχοποίηση, οι μεταναστευτικές ροές, η καταστροφή του περιβάλλοντος.
  • Μιας πανδημίας, που η διαχείρισή της στο πλαίσιο των ιδεολογημάτων της υπεροχής κάθε τι Ιδιωτικού έναντι του Δημοσίου, δημιουργεί κινδύνους πλήρους διάλυσης του οικονομικού και κοινωνικού ιστού, σε βάρος των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων (άνεργων, μισθωτών και συνταξιούχων).
  • Της έξαρσης της ακρίβειας και των ανατιμήσεων και της διάψευσης των υποσχέσεων για ενίσχυση των εισοδημάτων, μείωση της φορολογίας,  επιστροφή των δώρων,  κατάργηση των μνημονιακών κρατήσεων, κ.ά.
  • Της διάψευσης των προσδοκιών για έναν ΣΣΤΕ με αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο δημοκρατικής λειτουργίας και διεκδικητικής πρακτικής,  μετά από 10 σχεδόν χρόνια αναποτελεσματικότητας.

Συνάδελφοι,

Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε, το 2022 να είναι μια καλύτερη και ειρηνική χρονιά για όλο τον κόσμο.  Ας δεσμευτούμε,  πως τον καινούργιο χρόνο, με μεγαλύτερη διάθεση, θα πράξουμε το καλύτερο για τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, που απειλούνται από πολιτικές που βάζουν πάνω από τα δικαιώματά μας το ατομικό, εργοδοτικό και κομματικό συμφέρον...

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς και ευχές από καρδιάς,

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2021

Συνάδελφοι, επισκεφθείτε το http://endrasei-ste.blogspot.com/, ακολουθήστε την ομάδα «Συνάδελφοι ΤτΕ» στο facebook. Δείτε ανακοινώσεις και άρθρα σχετικά με τα θέματά μας, μάθετε νέα που μας αφορούν, πείτε μας τη γνώμη σας, βρείτε συναδέλφους που έχετε χάσει.