Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2015-10-14

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΚΗ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ

Προς την Ομάδα Συντονισμού
των ¨ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ¨ Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος

Αθήνα 14/10/2015
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να απευθυνθώ προς όλα τα μέλη και τους συναδέλφους της Κίνησής μας, απευθύνοντας ευθέως θερμό χαιρετισμό προς όλους. Η Κίνηση των ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με τη βοήθεια και την συμβολή πολλών συναδέλφων και ιδιαίτερα εκείνων που για δεκαετίες αγωνισθήκαμε για τα κοινά μας προβλήματα, κατάφερε να αναδειχτεί σε ένα πολύτιμο στήριγμα των συνταξιούχων του χώρου μας.  Στην πορεία αυτή, ευθύς εξ αρχής ήταν δεδομένη η στήριξη και η προσφορά μου χωρίς δεύτερες σκέψεις, αν και πολλοί από τη σημερινή πλειοψηφία του Σ.Σ.Τ.Ε. υπονόμευσαν τη συμμετοχή και τη συμβολή μου, ιδιαίτερα  στην πορεία εκλογής μου ως Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι ανάγκες της Κοινοβουλευτικής δουλειάς, καθώς μάλιστα ανέλαβα και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής στην οποία έρχονται σχεδόν όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια, δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω ενεργά στην Ομάδα Συντονισμού, από την οποία για καθαρά πρακτικούς λόγους πρέπει πλέον να αποχωρήσω. Εξ άλλου με δεδομένη την υποστήριξή μου στην Κίνηση των ¨ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ¨αλλά και σε κάθε δίκαιο αίτημα των συνταξιούχων του χώρου μας, όπως με αποφασιστικότητα έγινε το Καλοκαίρι στη Βουλή, η απόφασή μου αυτή μάλλον θα απαλλάξει την Κίνηση των ¨ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ¨ από τις κακόβουλες επιθέσεις  της πλειοψηφίας του ΣΣΤΕ. Παράλληλα θα μας επιτρέψει ανεμπόδιστα να ολοκληρώσουμε όλοι μαζί στο πλαίσιο της αυτονομίας και της ενεργού συνδικαλιστικής παρέμβασης, το έργο του σεβασμού των δικαιωμάτων των συνταξιούχων της ανεξάρτητης Κεντρικής Τράπεζας, όπως με συντριπτική πλειοψηφία αποδέχθηκε η Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση  του τρίτου μνημονίου στις 14/8/2015.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Μάκης Μπαλαούρας

Συνταξιούχος της ΤτΕ