Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2016-05-20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 30


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 30

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΠΩΣ
Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
 ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΙ
 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤτΕ

Αθήνα 20.5.2016
Συνάδελφοι,
Με μια ανακοίνωση με ημερομηνία 12.5.2016και με υπογραφές Προέδρου και Γ. Γραμματέα, που αναρτήθηκε στο Ιστολόγιο του Σ.Σ.Τ.Ε. στις 16.5.2016!!!, η «συντριπτική» πλειοψηφία του Δ.Σ. -δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει συμφωνία των συμβούλων της Αναγεννητικής στο περιεχόμενο αυτής της ανακοίνωσης- ομολογεί ότι, μετά την ψήφιση του Ν.4387 και την έκδοση του ΦΕΚ 85/12.5.2016 για το ασφαλιστικό, αδυνατεί να απαντήσει στο πολύ απλό ερώτημα, που θέτουν οι συνταξιούχοι συνάδελφοί μας: Τελικά ο νέος νόμος στα άρθρα του εμπλέκει ή όχι το Σύστημα Ασφάλισης Προσωπικού ΤτΕ; Για να βρουν την απάντηση ισχυρίζονται ότι χρειάζονται τη γνώμη του νομικού συμβούλου του Σ.Σ.Τ.Ε. και την έκδοση των πρώτων εφαρμοστικών εγκυκλίων!!! Δηλαδή, οι ίδιοι ως έμπειροι συνδικαλιστές, δεν έχουν γνώμη για το αν ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α) και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π), που δημιουργούνται με τον νόμο, περιλαμβάνουν ή όχι και την ΤτΕ; Αλήθεια, αναρωτιόμαστε, γιατί αδυνατούν να δώσουν απάντηση στο προφανές και ζητούν τη συνδρομή δικηγόρου; Μήπως ο Πρόεδρος, όπως έκανε για την προώθηση της ασφαλιστικής εταιρείας, προτίθεται να αναθέσει εκ νέου σε δικηγορικό γραφείο με παχυλή αμοιβή, την ερμηνεία του νόμου σύμφωνα με τις παραταξιακές  του στοχεύσεις;
Συνάδελφοι,
Το κακό θα ήταν μικρό, αν η στάση του σημερινού Προεδρείου οφείλονταν μόνο σε αδυναμία έκφρασης γνώμης. Δυστυχώς όμως, οφείλεται στην πλήρη ανατροπή των σχεδιασμών του περί ασφαλιστικής εταιρείας και την άρνησή του να δεχθεί ότι υπάρχει ζωή και πέρα από το σύστημα της διαπλοκής. Δεν μπορούν να πιστέψουν πως οφείλουν να αποδώσουν εύσημα σε όσους συνέβαλαν σήμερα στο σεβασμό της αυτονομίας του χώρου της ΤτΕ, όπως  έπραξαν  δημόσια για τον Ν.3863/10, τον οποίο υιοθέτησαν αμέσως, χωρίς να αναθέσουν την ερμηνεία του σε νομικό σύμβουλο του Σ.Σ.Τ.Ε.! Αρνούνται ακόμα και να σημειώσουν στην ανακοίνωσή τους τα αυτονόητα πως: Ο νέος νόμος 4387/2016 σεβάσθηκε πλήρως την αυτονομία του Συστήματος Ασφάλισης Προσωπικού ΤτΕ και είναι χρέος πλέον όλων των παραγόντων της Τράπεζας, να προσαρμόσουν τη λειτουργία του σε πάγιες αρχές σύμφωνα με τα προβλεπόμενα των άρθρων 64 του Ν. 3863/10 και του άρθρου 45 του Ν. 4021/11!!!. Κάθε άλλη σκέψη ή προσπάθεια δημιουργίας συγχύσεων και αμφιβολιών, όπως προφανώς επιδιώκουν, θα αποτελέσουν τις ύστατες πανικόβλητες ενέργειές τους. Όλοι οι παράγοντες του χώρου (στελέχη της ΤτΕ, Σ.Υ.Τ.Ε. και Σ.Σ.Τ.Ε.), έχουμε χρέος να ενεργήσουμε όπως οι παράγοντες παλαιοτέρων γενεών που υπερασπίσθηκαν την ΤτΕ και το προσωπικό της (εν ενεργεία και συνταξιούχους) και να μη μείνουμε δέσμιοι λογικών του πρόσφατου παρελθόντος.
Η Ομάδα Συντονισμού
Αναγνωστοπούλου Δήμητρα, Βαξεβανάκη Έλλη, Βαξεβανάκη Ιουλία, Γκότσης Δημήτρης, Γρατσίας Ηλίας, Δεληπέτρος Δημήτρης, Ευσταθίου Κώστας, Καραδήμα Ζωή, Καραφωτιά Φωφώ, Κουλούρης Γιώργος, Κουρκουτσάκη Τίνα, Κωνστανταράκη Εύα, Λεμπέσης Παναγιώτης, Μαγκλάρας Κώστας, Μανώλης Παύλος, Μελισσείδου Ελένη, Μοσχονησίου Βάσω, Μουτσάκη Μάρθα, Μπουλαλά Αγγελική, Νικολόπουλος Σωτήρης, Νικολοπούλου Βίκυ, Παπαγεωργάκης Μάρκος, Παπαμάργαρης Χάρης, Ραγιάς Νικόλαος, Ραϊμόνδος Νικόλαος, Ρούσσος Γιώργος, Στρίμπερης Θόδωρος, Χατούπη Μαρία, Χάρακα Παναγιώτα, Χρηστίδης Απόστολος.
Υ.Γ.:Από 12.5.2016, με εντολή του Προέδρου, εξακολουθεί να ισχύει ο αποκλεισμός ανάρτησης στο ιστολόγιο του Σ.Σ.Τ.Ε., οποιασδήποτε ανακοίνωσης σχετικής με το ασφαλιστικό ΠΡΙΝ αποφανθεί το Προεδρείο σχετικά με αυτό. Ο φασισμός και η φίμωση σε όλο τους το μεγαλείο.