Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2019-04-03

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 Αθήνα,  2 Απριλίου 2019


ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ....ΟΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΤΕΛΟΣ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ:

1.                   ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ
2.                   ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΟΙΚΟΘΕΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Συνάδελφοι,
Η τοποθέτηση του Διοικητή της ΤτΕ στη χθεσινή συνέλευση των Μετόχων, και οι απαντήσεις που έδωσε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, στα ερωτήματα που έθεσε ο εκπρόσωπος των «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» στην ομιλία του,έδωσαν οριστικό τέλος στο στημένο σκηνικό της απερχόμενης πλειοψηφίας.
Το  σκηνικό του «καλού»Διοικητή, που θέλει να λύσει τα θέματα των συνταξιούχων, αλλά «φοβάται»στοχοποιημένος από την κυβέρνηση, δικαιολογώντας την αποχή του από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφάλισης στις 4.3.2019, ως «συνεπής στη θέση του να ενημερωθεί πρώτα για τα εκκαθαριστικά των συνταξιούχων του δημοσίου», αποδείχτηκε  πολύ κακά σκηνοθετημένο! Ο κ. Διοικητής, όχι μόνο ήταν ενήμερος επισήμως από τις 4.3.2019, με έγγραφο που είχε κατατεθεί στα πρακτικά της συνεδρίασης του Σ.Α. ότι οι κρατήσεις είχαν σταματήσει στο Δημόσιο από 1.1.2019,  αλλά, στη χθεσινή δευτερολογία του, επανέλαβε πως είναι δική του απόφαση να μην προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης του Σ.Α., καλύπτοντας και την Επίτροπο του Κράτους, η οποία, όπως είπε, δεν έθεσε θέμα νομιμότητας, αλλά ενημέρωσής της επί του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Συστήματος Ασφάλισης στην ΤτΕ!!Η σαφής θέση του κ. Διοικητή κατά της υλοποίησης των δικαστικών αποφάσεων του  ΣτΕ στην εισηγητική του ομιλία στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, μαζί με την παραπάνω τοποθέτησή του, θέτουν οριστικό τέλος στα ψέματα που αποπροσανατόλισαν τους συνταξιούχους και τους διαχώρισαν στο όνομα κομματικών και προσωπικών πολιτικών στοχεύσεων της απερχόμενης πλειοψηφίας και του Διοικητή.
 Όπως είπε ο εκπρόσωπός μας στην ομιλία του «οι συνταξιούχοι δεν δέχονται να γίνουν θύματα των κομματικών ανταγωνισμών και της υπονόμευσης της κυβέρνησης, όπως επιθυμούν εμφανώς ορισμένοι».  Επίσης, ο εκπρόσωπός μας, κατήγγειλε τη σιωπή που επέδειξαν οι παριστάμενοι στο Γενικό Συμβούλιο της 29.3.2019 Διευθυντές Νομικών Υπηρεσιών και Δ.Α.Δ.Ο., οι οποίοι, έχοντας ψηφίσει την απόφαση του Σ.Α., θα έπρεπε να  απαντήσουν στην Επίτροπο του Κράτους, πράγμα που δεν έκαναν, γιατί γνώριζαν εκ των προτέρων, τη θέληση του κ. Διοικητή για αναβολή της απόφασης της άρσης των κρατήσεων!!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΔΡΟΜΟ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!
Συνάδελφοι,
Η νέα κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων που εκδόθηκε σήμερα, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!!  Δεν θα αναλωθούμε να υπερασπίσουμε ή να κατηγορήσουμε την Επίτροπο, η οποία διορίστηκε από τον κ. Στουρνάρα το 2014 και διατηρήθηκε στη θέση της από τον σημερινό Υπουργό Οικονομίας. Το αν η Επίτροπος πρότεινε: «να κατατεθεί πλήρως τεκμηριωμένη εισήγηση για τα συνταξιοδοτικά θέματα……., ώστε να αντιμετωπιστούν τα θέματα αυτά συνολικά και όχι αποσπασματικά» (όπως αναφέρει στην επιστολή της προς τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και τους Προέδρους των δύο Συλλόγων) τονίζει τη σοβαρότητα του θέματος και ας  αναρωτηθούν οι συνταξιούχοι μας ποιοί, επί τρία σχεδόν χρόνια μετά τον «Νόμο Κατρούγκαλου», αδιαφορούν για την αποκατάσταση των συντάξεών μας, εξακολουθώντας να παρέχουν  «έναντι σύνταξης»!!  Είναι οι ίδιοι που σήμερα το εφηύραν ως επιχείρημα για την αναβολή!!!  Οι ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ επιμόνως, με ανακοινώσεις, εξώδικα και επιστολές στον κ. Διοικητή (που κατατέθηκαν και στα πρακτικά της συνέλευσης),  ζητούσαν τη  δημιουργία κανονισμού συνταξιοδοτικών παροχών σύμφωνα με τα καταστατικά μας και τις γενικές ασφαλιστικές αρχές, όμως εκείνοι  επέμεναν στη μεταφορά του 12% στο Πρόγραμμα και επιπροσθέτως, ακόμα δεν έχουν υλοποιήσει την απόφαση για έξοδό μας από της ΗΔΙΚΑ!!
Συνάδελφοι,
Εμείς οι συνταξιούχοι  ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ με ενότητα να αντιμετωπίσουμε την καρδιά του προβλήματος και ειδικά αν αυτό αποτελεί κοινή θέση Διοικητή ΤτΕ και του αρμόδιου Οικονομικού Υπουργού.  Πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και όχι με καλλιέργεια κομματικών ανταγωνισμών και αποπροσανατολισμό των συνταξιούχων μας.

Εμείς προτείνουμε δημόσια και πριν τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών μας, τη συγκρότηση αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου με μοναδικό στόχο την αποκατάσταση των συντάξεων μας οίκοθεν και την κατάργηση όλων των περικοπών που χωρίς απόφαση οργάνου επιβλήθηκαν στους συνταξιούχους μας.

 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ