Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2023-06-06

Μετα το 41ο Συνέδριο ΟΣΤΟΕ

«ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιούνιος  2023

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 

Η μεγάλη συμμετοχή των αντιπροσώπων στο 41ο συνέδριο της ΟΣΤΟΕ και στην εκλογική διαδικασία (340 ψηφίσαντες σε σύνολο 362 αντιπροσώπων!!), αποδεικνύει πως οι προσπάθειες που κάναμε από το 38ο συνέδριο, για την ανασυγκρότηση της ΟΣΤΟΕ, έπιασαν τόπο.   Η αποφασιστική μας στάση, να διαχωριστούμε από το τότε προεδρείο της ΟΣΤΟΕ και να προχωρήσουμε ισότιμα με τους συνέδρους της Εμπορικής στο 39ο συνέδριο για την εγγραφή ΟΛΩΝ και ειδικά των συλλόγων των μεγάλων συστημικών τραπεζών στην ΟΣΤΟΕ, δικαιώθηκε.  Είναι προφανής η θέληση των συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων, για μια μαχητική ΟΣΤΟΕ, με ενότητα και προγραμματική συνεργασία  των μελών της.  Αρκεί κανείς να θυμηθεί: Στο 38ο συνέδριο μετείχαν και ψήφισαν περίπου 110 αντιπρόσωποι και σήμερα μετείχαν και ψήφισαν 340, εκπροσωπώντας 36.500 περίπου συνταξιούχους!!

 Ως γνωστό, οι σύνεδροι των Εν Δράσει, από κοινού με τους συνέδρους της Εμπορικής, πρωταγωνιστήσαμε στη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας Ανασυγκρότησης ΟΣΤΟΕ.  Εξ αρχής είχε γίνει αποδεκτή η ισότιμη συμμετοχή μας. Λίγες ώρες  πριν κλείσει η προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων, κληθήκαμε, από τους συνεργάτες της Εμπορικής, να αποδεχτούμε την ανισότιμη μεταχείριση και τον αποκλεισμό μας από τη νέα Διοίκηση. Αιτία, η απόφασή τους να εκλεγεί στη θέση μας, συνδικαλιστής από το χώρο της ΑΤΕ, που στην απερχόμενη Διοίκηση συμμετείχε εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο «Κλητοράκη», «πολιτικός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη», που στη μεταπολίτευση πρωτοστάτησε στην αποδυνάμωση της ΟΤΟΕ με τη δημιουργία των επιστημονικών συλλόγων!!

Οι σύνεδροι των Εν Δράσει, αποφασίσαμε να μην  αποδεχτούμε αυτή την ανισότιμη και πολιτικά απρεπή πρόταση προς την συνεισφορά και την ιστορία του εκπροσώπου μας. Καταθέσαμε από μόνοι μας αιτήσεις υποψηφιότητας στο συνέδριο, γνωρίζοντας τις δυσκολίες, αφού το μέτρο απαιτούσε 26 συνέδρους και εμείς είμαστε μόνο 10 σύνεδροι.

 Προκειμένου, να διεκδικήσουμε την εκλογή μας στη νέα Διοίκηση με καλύτερες προϋποθέσεις, την οποία θεωρούσαν ωφέλιμη για τη δημιουργία μιας ενωτικής και μάχιμης ΟΣΤΟΕ, οι συνάδελφοι της Ιονικής και του προεδρείου της ΕΤΕ, μας πρότειναν ισότιμη εκλογική συνεργασία.  Έτσι με τους συνέδρους της Ιονικής και συνέδρους από την Εμπορική, δημιουργήσαμε το σχήμα «Συνδικαλιστική Ενότητα ΟΣΤΟΕ». Το ψηφοδέλτιο αυτό έλαβε 48 ψήφους και έβγαλε 2 εκπροσώπους στη νέα Διοίκηση της ΟΣΤΟΕ!!  Από κοινού με το προεδρείο της ΕΤΕ που έλαβε 66 ψήφους και 3 έδρες, αποτελούν με 5 έδρες την πρώτη δύναμη στη νέα Διοίκηση.

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως η επιλογή μας ήταν σωστή και θα κάνουμε το παν να αποδειχτεί ωφέλιμη.  Εάν αποδεχόμαστε την πρόταση της Εμπορικής, ουσιαστικά, με τις δικές μας ψήφους, θα εξασφαλιζόταν η τρίτη έδρα της Πρωτοβουλίας Ανασυγκρότησης ΟΣΤΟΕ που  κατέλαβε ο αναφερόμενος συνδικαλιστής της ΑΤΕ!!  Την εκλογή του εξασφάλισαν τελικά με τις ψήφους τους, 9 ¨ανυπότακτοι¨ σύνεδροι της ΕΤΕ, που εν γνώσει του αποκλεισμού μας,  συνεργάστηκαν μαζί τους!!

Προσερχόμενοι στη νέα Διοίκηση, κρατάμε όλες τις θετικές εμπειρίες από τον αγώνα μας για την αναγέννηση της ΟΣΤΟΕ, αφήνοντας πίσω όλα όσα απαράδεκτα έλαβαν χώρα στο συνέδριο. Δεν θα παραγράψουμε όμως από την μνήμη μας την ανεπιτυχή, ευτυχώς, προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, σε βάρος των συναδέλφων του προεδρείου της ΕΤΕ…

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνέδρους που ψήφισαν την συνδικαλιστική ενότητα και ιδιαίτερα εκείνους από το χώρο της ΤτΕ και άλλων Τραπεζών, που με την ψήφο τους συνέβαλαν στην εκλογή εκπροσώπου μας στη νέα Διοίκηση της ΟΣΤΟΕ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

1.      ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

2.      ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

3.      ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

4.      ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

5.      ΜΑΛΑΠΑΣΧΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

6.      ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΣ-ΙΓΓΛΕΖΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

7.      ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ

8.      ΡΑΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

9.      ΦΙΩΤΑΚΗ ΓΕΝΟΒΕΦΑ

10.   ΦΛΕΜΕΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ