Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2014-05-13

Μάκης Μπαλαούρας: Προς το Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε.

Προς το
Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε.
Αθήνα 12/5/2014
Συνάδελφοι,
Σε σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου, γίνεται αναφορά στο όνομά μου και συγκεκριμένα στην μη συμμετοχή μου στο δικόγραφο των ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε από συντρόφους και φίλους της κίνησης ¨ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ¨ Συνταξιούχοι ΤτΕ, σχετικά με το θέμα της τροποποίησης του Καταστατικού. Η σκοπιμότητα των συντακτών για αυτή την αναφορά είναι προφανής και δεν με απασχολεί, απλώς λυπάμαι για την εκμετάλλευση των σοβαρών λόγων που επέβαλλαν την απουσία μου και οι οποίοι ήταν γνωστοί στους συντάκτες.  Όσον αφορά τώρα την ίδια την ουσία της επιλεγμένης διαδικασίας, λυπάμαι που και ως συνταξιούχοι αναπαράγουμε και αναμασάμε τις ίδιες  μικροπαραταξιακές λογικές  από τις οποίες οι σύμβουλοι της ΠΑΣΚΕ δεν μπορεί να ξεφύγουν.
Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε πως  είμαι απολύτως σύμφωνος με τα βήματα που έχουν αποφασισθεί με διαφανή και δημοκρατικό τρόπο σχετικά με την τροποποίηση του Καταστατικού από τους συναδέλφους μου της Κίνησής μας. Σε κάθε περίπτωση καλώ τους συναδέλφους συνταξιούχους, να γυρίσουν τη πλάτη στις πεπαλαιωμένες πρακτικές και στοχεύσεις των συμβούλων της ΠΑΣΚΕ….
Ελπίζω με ευθύνη σας η παρούσα να κοινοποιηθεί στους συναδέλφους.

Συναδελφικά
Μάκης Μπαλαούρας

ΑΠΟΧΗ – ΟΧΙ – ΑΚΥΡΟ – ΛΕΥΚΟ

"ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ιστολόγιο http://endrasi-ste.blogspot.com  
Email endrasi.ste@gmail.com

ΑΠΟΧΗ - ΟΧΙ - ΑΚΥΡΟ - ΛΕΥΚΟ
ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ 

Αθήνα, 13.5.2014
       
Συνάδελφοι,

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. επέλεξε να παραπλανήσει τους συναδέλφους συνεχίζοντας την αντικαταστατική και ταυτόχρονα άκυρη, άσκοπη και δαπανηρή διαδικασία τροποποίησης του Καταστατικού. Και τούτο γιατί μπορεί με δικολαβικό ελιγμό να απέφυγε την αναστολή της ψηφοφορίας, όπως ζητούσαμε με την προσφυγή μας, αλλά εφόσον η Δικαστής αποφάσισε την παραπομπή του θέματος σε τακτική δικάσιμο την 25.6.2014,η ακυρότητα της διαδικασίας  παραμένει μετέωρη… Μάλιστα όπως αναφέρει στο σημείωμα του προς τη Δικαστή ο πληρεξούσιος δικηγόρος της πλειοψηφίας του Δ.Σ. "απόφαση περί τροποποίησης δεν έχει ακόμα ληφθεί αλλά θα ληφθεί (εάν ληφθεί) την 13.5.2014. Επομένως με την υπάρχουσα συνήθη απαρτία ελήφθη η απόφαση της 27.3.2014 και επομένως νομίμως ελήφθη. Κατά δε την ψηφοφορία της 13.5.2014, καθήν θα συνεχισθεί η Γ.Σ. θα κριθεί αναλόγως της συμμετοχής". Υπενθυμίζουμε όμως, πως στην ανακοίνωση της 29.4.2014 της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναφέρεται: "Σύμφωνα με απόφαση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 23.3.2014 θα διεξαχθεί ψηφοφορία την Τρίτη 13.5.2014 για την τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού μας"
Επομένως, ομολογείται και από τους ίδιους πως έχουν ήδη αποφασίσει την τροποποίηση του Καταστατικού, χωρίς την αναγκαία προς τούτο καταστατική συνέλευση αυξημένης απαρτίας. Είναι εμφανές πως μπορεί να απέφυγαν τη διακοπή της ψηφοφορίας, είναι όμως δύσκολο να αποφύγουν την κραυγαλέα ακυρότητα των επιλογών τους.  

Συνάδελφοι,

Παρά τις κορώνες της πλειοψηφίας του Δ.Σ, η ψηφοφορία δεν έχει καμιά σχέση πλέον με νόμιμη διαδικασία τροποποίησης του Καταστατικού. Γίνεται απλά για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους της πλειοψηφίας του Δ.Σ. και ιδιαίτερα των συμβούλων της ΠΑΣΚΕ, οι οποίοι, ως συνήθως, ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τα μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα.

Με συνέπεια και αποφασιστικότητα απαντάμε: ΑΠΟΧΗ – ΟΧΙ – ΑΚΥΡΟ – ΛΕΥΚΟ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Αναγνωστοπούλου Δήμητρα, Βαξεβανάκη Έλλη, Δεληπέτρος Δημήτρης, Ευσταθίου Κώστας, Καραγιάννης Ιπποκράτης, Καραφωτιά Φωφώ, Κουλούρης Γιώργος, Κουρκουτσάκη Τίνα, Κωνστανταράκη Εύα,  Μαγκλάρας Κώστας, Μελισσείδου Ελένη, Μπαλαούρας Μάκης, Μοσχονησίου Βάσω, Μουτσάκη Μάρθα, Μπουλαλά Αγγελική, Νέστωρας Γιώργος, Παπαμάργαρης Χάρης, Πατσιλίβα Μαργαρίτα, Χατούπη Μαρία, Χρηστίδης Απόστολος.

«Πάντα ἄνω καὶ κάτω γέγονε, πάντα συγκέχυνται καὶ διέφθαρται»

Πάντα άνω και κάτω γέγονε, πάντα συγκέχυνται και διέφθαρται.
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ταξίδι στις εικόνες της Θεσσαλονίκης..!


Οι εκδόσεις Μίλητος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιογραφικού λευκώματος του φωτογράφου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Κυριακίδη, σε έρευνα και επιμέλεια του Κώστα Μπλιάτκα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ - ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΕΙΚΟΝΕΣ
Τρίτη 20 Μαίου 2014, από 12 το μεσημέρι
BLACK DUCK Garden - Athens City Museum Bistrot
Παπαρηγοπούλου 5, Αθήνα

Θα μιλήσουν:
Τίτη Κυριακίδου, σκηνογράφος, Ζωή Λάσκαρη, ηθοποιός, Λευτέρης Παπαδόπουλος, στιχουργός, Κώστας Παπαϊωάννου, δημοσιογράφος, Άρης Σκιαδόπουλος, δημοσιογράφος, Σεραφείμ Φυντανίδης, δημοσιογράφος