Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2014-04-02

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Βροντερό "όχι" στη λιτότητα του Ecofin - 1/4/14

Κάλεσμα στα συλλαλητήρια: 1 & 2 Απριλίου στο Σύνταγμα!

Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των Συνδικάτων σήμερα, Τρίτη 1 Απριλίου και αύριο, Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014, κατά τη διάρκεια της πραγματοποίησης της άτυπης Συνόδου του ECOFIN, δηλαδή ενός οργάνου που απεργάζεται και επικυρώνει διαρκώς την αποδόμηση κάθε συλλογικού, κοινωνικού και εργασιακού δικαιώματος, που αναπαράγει και κλιμακώνει τις πολιτικές ακραίας λιτότητας στην Ευρώπη και με τραγικά μέτρα στη χώρα μας αποτελεί ακραία αυταρχική, αντιδημοκρατική απόφαση και πρόκληση, δεδομένου:
Είναι ως αντίληψη και ενέργεια αντισυνταγματική.
Είναι χωρίς προηγούμενο και εντός της Ε.Ε. αφού τόσο τα Εθνικά όσο και τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα από τις Βρυξέλλες έως και σε κάθε χώρα που είχε την Προεδρία, οργάνωσαν αντίστοιχες διαμαρτυρίες χωρίς να εκδοθούν τέτοιες κατάπτυστες αποφάσεις.

Βροντερό "όχι" στη λιτότητα του Ecofin και στον αυταρχισμό των απαγορεύσεων - Η συγκέντρωση της 1ης Απριλίου..!


Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στη συνεδρίαση στο Ζάππειο του Ecofin και παρά την απαγόρευση που έχει εκδώσει η αστυνομία πραγματοποιήθηκε από χιλιάδες πολίτες. Ωστόσο επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδες διαδηλωτών προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο και να κατευθυνθούν προς την πλατεία Συντάγματος. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές.


Νωρίτερα, πλήθος πολιτών είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, την Ομόνοια και τα Προπύλαια, ανταποκρινόμενοι στα σχετικά καλέσματα. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΥΡΙΖΑ, Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή είχαν κάλεσμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Προπύλαια, η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στην πλατεία Κοραή και στην Ομόνοια ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΓΕ. Οι διαδηλωτές στη συνέχεια, με εξαίρεση αυτούς της Ομόνοιας, έγιναν έναν και πραγματοποίησαν κοινή πορεία. «Ληστές – ληστές καπιταλιστές – τα κέρδη σας κοστίζουν ανθρώπινες ζωές» και «Αθήνα, Ρώμη, Μαδρίτη, Λισαβόνα – Όλη η Ευρώπη στο δρόμο του αγώνα», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

"Μας φαίνονται μεγάλοι γιατί είμαστε σκυφτοί,σηκώνουμε κεφάλι να σκύψουνε αυτοί", το σύνθημα που φώναζαν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου