Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2014-11-10

«για την ανασυγκρότηση της Ο.Σ.Τ.Ο.Ε.»


Συνάδελφοι, Σύνεδροι,

Η κατάσταση που βιώνουμε, ως συνταξιούχοι και πολίτες, αυτής της χώρας είναι γνωστή. Με την πρωτοφανή 53μηνη μνημονιακή πολιτική, δικαιώματα και κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, έχουν πλήρως ισοπεδωθεί. Η ανεργία έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και το μέλλον των παιδιών μας είναι πλέον ανύπαρκτο… Μόλις χθες, πληροφορηθήκαμε τις νέες δυσμενείς ρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές για: 1. Την ενοποίηση των διαδικασιών απονομής και καταβολής σύνταξης σε ένα Φορέα και ένα Ταμείο μισθωτών, με εν δυνάμει λειτουργία μηχανισμού πλήρους ισοπέδωσης κύριων και επικουρικών συντάξεων και 2. Τις αλλαγές στα εργασιακά σε σχέση με την ύπαρξη και λειτουργία των πρωτοβάθμιων σωματείων και Ομοσπονδιών, την αποδυνάμωση της δυνατότητας κήρυξης απεργίας και την επαναφορά του  Λοκ άουτ των εργοδοτών.

Συνάδελφοι, Σύνεδροι,

  Σε αυτές τις συνθήκες, αντί η πλειοψηφία να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα και να οδηγήσει την ΟΣΤΟΕ σε ένα ΕΝΩΤΙΚΟ συνέδριο ουσιαστικής αγωνιστικής ανασυγκρότησής της, εμμένει σε παλιές πρακτικές, ενός περιχαρακωμένου καρεκλοκεντρικού – παραταξιακού «συνδικαλισμού», που πρωτίστως ενδιαφέρεται για την συνέχεια της ύπαρξής του και στις νέες συνθήκες. Στην πράξη διευκολύνει, αν δεν υπηρετεί συνειδητά, την κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και της αφαίμαξης μισθωτών και συνταξιούχων. Έτσι, το λογικό αίτημα των συνέδρων της ΕΤΕ, να συζητηθεί αυτοτελώς το ζήτημα της  ισοτιμίας και της διαφάνειας των εισφορών των Μελών της ΟΣΤΟΕ, μετετράπη σε λόγο διαρκούς μετάθεσης του  33ου συνεδρίου και διαχωρισμού της ΟΣΤΟΕ στο εσωτερικό της. Αντικειμενικά, αντί ενός συνεδρίου που θα συσπείρωνε τους συνταξιούχους, σε κάθε περίπτωση την επόμενη του συνεδρίου θα είμαστε ακόμα πιο αδύναμοι. Παράλληλα, και η επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΜΕ, να αποχωρήσουν οι δυνάμεις του από την ΟΣΤΟΕ, αντικειμενικά είναι μια  αρνητική εξέλιξη, που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το έργο της  αναγκαίας ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΣΤΟΕ. 

 Συνάδελφοι  Σύνεδροι,

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, σύνεδροι από διαφορετικούς χώρους  και  διαφορετικά  σχήματα  και  με  διαφορετικές  «πορείες»,  σας καλούμε να ενισχύσετε το ψηφοδέλτιό μας, δίνοντας από κοινού τη μάχη της ανασυγκρότησης της ΟΣΤΟΕ. Με τη συμμετοχή μας στα όργανα της ΟΣΤΟΕ, στόχο έχουμε να συμβάλλουμε στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει σε όλους τους χώρους των Τραπεζών, αλλά και την προκήρυξη το συντομότερο ενός νέου ΕΝΩΤΙΚΟΥ συνεδρίου με τη συμμετοχή όλων των συνταξιούχων, από όλους τους χώρους μικρούς ή μεγάλους. Για μια ισχυρή και αγωνιστική ΟΣΤΟΕ

Οι Σύνεδροι του ψηφοδελτίου «για την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΣΤΟΕ»

Φιλιώ Γκαβαλιτζούδη, Νίκος Δέλκος, Κώστας Ευσταθίου, Μαρία Ζάχου, Γιάννης Λάιος, Κώστας Ξανθόπουλος, Γεωργία Σουλελέ, Αλέξης Χριστοφιδάκης.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου