Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2015-07-03

Αξιοπρέπεια, αντίσταση, αλληλεγγύη

 Αγαπητοί συνάδελφοι ,

 Την 1/7/2015 ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΣΤΕ είχε ορίσει συνεδρίαση του Διοικητικού συμβούλιου προκειμένου να «ενημερωθούμε» για τα πολύ σοβαρά θέματα αντίστοιχα των κρίσιμων  καταστάσεων της χώρας μας: της επιλογής εταιρείας που καθάριζε τα τζάμια του κτιρίου του συλλόγου, καθώς και τα φίλτρα των  κλιματιστικών, καθώς και σε ποιά μέλη του συλλόγου μας θα δοθεί ενίσχυση από το λογαριασμό αλληλεγγύης.

Έξω από τη αίθουσα των συνεδριάσεων πληροφορήθηκα ότι είχε ταχυδρομηθεί  ανακοίνωση του συλλόγου, που καλεί τους συναδέλφους να ψηφίσουν ναι   στο επερχόμενο δημοψήφισμα, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδώς την έκφραση, «ο σύλλογος μας αποφάσισε».

Για δεύτερη φορά   σε διάστημα μικρότερο  του δεκαπενθημέρου,  το  προεδρείο έκανε κομματική  παρέμβαση στο όνομα  του ΣΣΤΕ,  χωρίς να συγκαλέσει ως θα όφειλε, τουλάχιστον διοικητικό συμβούλιο.  Η αντικαταστατική ενέργεια του προεδρείου καταργεί  κάθε έννοια  Δημοκρατίας, Νομιμότητας και Σεβασμού  και   καταρρακώνει βάναυσα την αξιοπρέπεια την υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κάποιοι θεωρούν ότι ο χρόνος που οι αξίες της Δημοκρατίας, της Αξιοπρέπειας,  της Αλληλεγγύης και  του Σεβασμού, που εδιναν την ευκαιρία στους ανθρώπους να  ζουν και να αναπτύσσονται μέσα σε  ηθικές και πολιτισμένες  κοινωνίες  έχει παρέλθει . Στη θέση τους έβαλαν το δίκαιο των αγορών και του χρήματος, ώστε  οι χώρες να κατακτώνται χωρίς πόλεμο και οι άνθρωποι  να παραδίνουν  την δυνατότητα αυτοκαθορισμού της ύπαρξης τους, για ένα κομμάτι ψωμί.

Κάνουν λάθος όμως συνάδελφοι. Όσο και αν προσπαθήσουν  να  θάψουν τις αξίες,  να ευτελίσουν την ζωή,  να εξευτελίσουν τον άνθρωπο, θα αποτύχουν ξανά όπως απέτυχαν και στο παρελθόν.  Οι άνθρωποι και οι λαοί  έχουν τις  προδιαγραφές για να γίνουν Μεγάλοι, φτάνει  η κάθε δυσκολία   να χρησημοποιειται  σαν  φως στο δρόμο της ολοκλήρωσης. Όποιος δεν περπατήσει αυτό το δρόμο  γίνεται σκλάβος και δεν μας πρέπει.  Γεννηθήκαμε ελεύθεροι !

Κωνστανταράκη Εύα
Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε.

 Υ.Γ. Αναρτήθηκε στη κίνηση των «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» λόγω μη πρόβλεψης στο site του συλλόγου «απόψεις συναδέλφων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου