Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2019-02-28

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 Αθήνα,  27 Φεβρουαρίου  2019

Φτάνουν πιά οι δικαιολογίες…
          Η λήψη θετικής απόφασης είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ…
Συνάδελφοι,
Μετά την από 5.2.2019επιστολή του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α. Πετρόπουλου προς τα Προεδρεία ΣΥΤΕ και ΣΣΤΕ, την οποία οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων θεώρησαν απολύτως διευκρινιστική, μας ενημέρωσαν, με ειδική ανακοίνωση, ότι την επομένη, 6.2.2019, συναντήθηκαν με τον κ. Διοικητή, ο οποίος, μετά από αυτό, δεσμεύθηκε για την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφάλισης της ΤτΕ.
Χθες μας ανακοίνωσαν, έστω και με καθυστέρηση ενός μήνα, ότι επί τέλους στις 4.3.2019 συγκαλείται εκ νέου το Συμβούλιο Ασφάλισης και ελπίζουμε να λάβει τη δέουσα  απόφαση που προκύπτει από τη Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου της ΤτΕ, την οποία και κακώς δεν έλαβε στην προηγούμενη συνεδρίασή του της 28.1.2019.
Αναρωτιόμαστε όμως, τι σκοπό εξυπηρετούν  οι εκ νέου αναφορές στην επίτροπο και στα τεκταινόμενα στον ΕΦΚΑ, αφού έγινε απολύτως αποδεκτό πως η ΤτΕ αποφασίζει μόνη της για τα του οίκου της και καμιά εμπλοκή δεν έχει με τις όποιες εξελίξεις στον ΕΦΚΑ!! Τι επιδιώκουν με την επανάληψη αυτής της αναφοράς, αφού όπως διευκρινίστηκε και από την επιστολή του Υφυπουργού ο ρόλος της επιτρόπου στο Συμβούλιο Ασφάλισης είναι απλά τυπικός;; Ελπίζουμε ότι αυτή η αναφορά δεν αποτελεί προετοιμασία κλίματος για νέες δικαιολογίες προς τους συνταξιούχους, αλλά είναι αποτέλεσμα της δυσφορίας που τους προκαλεί το γεγονός, ότι τελικά θα  υποχρεωθούν να λάβουν μια απόφαση, την οποία απωθούσαν με κάθε τρόπο και με γελοίες δικαιολογίες για μετά τις πολιτικές εκλογές, προσδοκώντας σε αξιοποίησή της στην περίπτωση κατάργησης του νόμου Κατρούγκαλου και  δημιουργίας πυλώνα ιδιωτικής ασφάλισης!!
Ίδωμεν…. Δευτέρα κοντή γιορτή…
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ
Αναγνωστοπούλου Δήμητρα, Βαξεβανάκη Έλλη, Βαξεβανάκη Ιουλία, Γκότσης Δημήτρης, Γρατσίας Ηλίας, Διαμαντής Ανδρέας, Δασκαλάκης Νίκος, Δεληπέτρος Δημήτρης, Ευσταθίου Κώστας, Καραγιάννης Νίκος, Καραδήμα Ζωή, Καραφωτιά Φωφώ, Κεφάλας Παναγιώτης, Κουλούρης Γιώργος, Κουρκουτσάκη Τίνα, Κωνστανταράκη Εύα, Λεμπέσης Παναγιώτης, Μαλαπάσχας Παναγιώτης, Μανώλης Παύλος, Μασσαλάς Δημήτρης, Μελισσείδου Ελένη, Μοσχονησίου Βάσω, Μουτσάκη Μάρθα, Μπελίτσος Γρηγόρης, Μπουλαλά Αγγελική, Νικολόπουλος Σωτήρης, Νικολοπούλου Βίκυ, Παπαγεωργάκης Μάρκος, Παπαμάργαρης Χάρης, Ραγιάς Νικόλαος, Στρίμπερης Θόδωρος, Φιωτάκη Έβη, Φλεμετάκης Γιώργος, Χατούπη Μαρία, Χάρακα Παναγιώτα, Χρηστίδης Απόστολος