Εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 17-4-2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΟΣ: 7 ΑΕΔ-24/2Ο23 (παρ. απόφ. ΑΠ 1509/2023) Δικάσιμος: 17.4.2024 Εισηγ.: Ειρ. Σταυρουλάκη Έκθεση άρθρου 11 παρ...

2024-04-19

Παιχνίδι πίσω από τις πλάτες των συνταξιούχων μας!!!

Με την ανοχή τουλάχιστον, αν όχι την συνενοχή της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ του ΣΣΤΕ, παίζεται φοβερό νομικό παιχνίδι πίσω από τις πλάτες των συνταξιούχων μας. Στις 10.4.2024, μια εβδομάδα πριν την σύγκληση του Α.Ε.Δ. και 1 μόλις ημέρα, πριν δοθεί η εισήγηση της ειδικής εισηγήτριας του ΑΕΔ προς τους διαδίκους, η ΤτΕ με έγγραφο της Δ.Α.Δ.Ο (Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης της ΤτΕ), ενημέρωσε την εισηγήτρια ότι η ΤτΕ δεν εφάρμοσε τις διατάξεις για περικοπές των επικουρικών συντάξεων που αφορούσαν του συνταξιούχους του Ε.Τ.Ε.Α.Μ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών) και τα άλλα επικουρικά ταμεία που λειτουργούσαν υπό την εγγύηση και ευθύνη χρηματοδότησης του Δημοσίου, δεδομένου ότι οι διατάξεις αυτών των περικοπών των ν 4024/11 άρθρο 2 παράγραφος 3 και ν. 4051/2012 άρθρο 6 παρ. 2, δεν την αφορούσαν (σελίδα 8 της εισήγησης της εισηγητού στο Α.Ε.Δ. Η εισήγηση είναι αναρτημένη ήδη στη σελίδα των Εν Δράσει).

Δεν διευκρίνισε όμως η ΔΑΔΟ, ότι η ΤτΕ εξαιρείτο από την περικοπή των επικουρικών συντάξεων της, γιατί το πρώην Μετοχικό αποτελεί προϊόν ΣΣΕ και επομένως η υποχρέωση καταβολής των επικουρικών συντάξεων που χορηγεί η ΤτΕ, ανήκει εξ ολοκλήρου σε αυτήν και στους ασφαλισμένους της!! Δεν εποπτεύεται για την καταβολή τους από το αρμόδιο υπουργείο εργασίας και ενεργεί για την καταβολή τους, μόνο με αποφάσεις του δικού της Συμβουλίου Ασφάλισης χωρίς να απαιτείται έγκριση κανενός κρατικού παράγοντα!!

 Η εισηγήτρια με την ενημέρωση της τελευταίας στιγμής, θεμελίωσε το γιατί η απόφαση του Α.Π. που έκρινε συνταγματικά ορθή την περικοπή των δώρων και του επιδόματος του συνταξιούχου της ΤτΕ, δεν έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις περί αντισυνταγματικότητας του ΣτΕ, αφού για τους συνταξιούχους της ΤτΕ δεν ισχύουν οι περικοπές που ίσχυσαν για εκείνους του ΕΤΕΑΜ (!!) και με συνυπολογισμό των οποίων, έκρινε την ολοσχερή κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας, αντισυνταγματική το ΣτΕ!!

Όλα τα παραπάνω εξηγούν και το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ στις 4.4.2024, το οποίο αναπαράγει την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο οποίος αποδεχόμενος την άποψη της ΤτΕ, αναφέρει στην απόφασή του ότι: « Οι συνταξιούχοι της ΤτΕ και μετά την περικοπή των δώρων και του επιδόματος εξακολουθούν να έχουν μεγαλύτερο μ.ό. κύριας και επικουρικής σύνταξης, από τις αντίστοιχες συντάξεις που χορηγεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ(!!) και δεν τίθεται θέμα διακινδύνευσης της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους(!!)

Όλα τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα, με πλήρη ανοχή και ΣΙΩΠΗ της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ του ΣΣΤΕ, που βρίσκει καιρό για να αναφέρονται συνεχώς σε εμένα προσωπικά και να μηνύουν συναδέλφους που τους ασκούν κριτική (περίπτωση Φλεμετάκη), αλλά δεν αισθάνονται καμιά υποχρέωση, να αντισταθούν στην πλήρη διάλυση των δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας.

Εμείς ακόμα και τώρα επιμένουμε: Στην ενότητα η δύναμη στον αγώνα η νίκη…

Κώστας Ευσταθίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου